• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak Mantarı Tedavisinde Elle Besleme ve İlaç Uygulaması

pamukprens_26

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
kursak mantarı, kuruluk
Hastalık Belirti Tarihi
19 Tem 2023
Merhaba,
Yavrumuza 3 gün önce kursak mantarı teşhisi konuldu. Kanatlı kuş veterinerimiz karışım bir ilaç hazırladı. 1 ay boyunca günde 3 ilaç ve en az 5 defa elle besleme yapmamız lazım. Ama elimize zor alıyoruz alsak gagasını açamıyoruz. Doğru düzgün ne ilacını verebiliyoruz ve mamasını. Var mıdır bunun bir taktiği acaba?

Bir de teşhis konulduğundan beri 4 gün geçti dün itibarıyla dal darı yemeye ve su içmeye başladı. Suyuna da bugün 2 damla elma sirkesi damlattım. Kumluğu da kafeste duruyor. Bu süreçte kumluğun kafeste durmasında sakınca var mı?

rilish26

Müdavim
Benim süreçte verilen tavsiye kumu çıkarın sirke vermeyin gaga taşını ve kalamar kemiğini de çıkarın. Bana da günde 3 defa 3 damla mantar sökücü ile başladık sonra antibiyotik ile devam ettik. Benim şansıma benim kuşum yemek yiyordu. Yemiyorsa kursaktan beslenmesi lazım onun için youtube da falan videolar var bakabilirsiniz. İlk başlarda zor gelicek bende yapamıyordum ağzını açmıyordu ancak belli bir süre sonra alışınca hemen halledebiliyorsunuz. Benimkilerde başta açıyordu ama sonra açmamaya başladılar çünkü 1-2 kere genizlerine kaçtı. İlaç tedavisinde bazen bu olabilir ve ceresindeki burun deliklerinden gelir korkmayın oradaki ilacı peçete ile temizleyin. Biz 2 kişi yapıyorduk biri kürdan ile üst gagayı kaldırıyordu bende kafayı sabitliyordum açılınca ağzına şişeyi dayayıp damlatıyordum. G.O umarım atlatır ilaçları düzenli kullanırsanız son evrede değilse kurtulma olasılığı çok daha yüksektir verebileceğim tavsiyeler bunlar.

Son düzenleme: