• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak Mantarı Şüphesi

batuhan01

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, küçük bir ilde genelde de köyde ikamet ediyorum bu nedenle etrafımda ne veteriner ne doğru düzgün bir kuşçu var bu nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.

Muhabbet kuşumun 3. sahibiyim önceki sahipleri yabani bir kuş olduğundan ve ele gelmediğinden bakmak istemediler ben bakarım deyip onlardan aldım. Evimize geleli 3 sene oldu ama muhtemelen 4 yaşlarında. Hala ele gelmiyor.

Sadede geleyim, araştırmalarıma göre kursak mantarı..
Rahatsız edici bir ağız kokusu
Kuyruğunun aşağı yukarı hareket etmesi
Son zamanlarda dışkısının su halini alması
Kusmak ister gibi hareketler fakat kusma yok (son zamanlarda çok fazla yapmaya başladı)
İştahında pek sıkıntı yok ama eskiden de az ötüyordu ama artık hiç ötmüyor.

Şu zamana kadar her gün suyunu, 3 günde bir de kafesini temizledim arada sulu sirke ile tümden kafesi yıkadım. Bir ara deprem dolayısıyla 3 gün arabada yatmak zorunda kaldık hasta oldu vik vik yaptı onu geçirmeyi başardık bu sefer de bu hastalığı başladı gibi.

Ne yapmalıyım? Burada 3-4 tane eczane var almam gereken ilaç reçeteli mi nasıl alabilirim, kargolar 5-6 günde geliyor. Tavsiyesi olan var mı? Video da ekliyorum ama o hareketi yapmıyor. Yardım lütfen.

batuhan01

Yeni Üye
Streamable Video Bu videoda hastalığı daha net gözüküyor, bilen ve tavsiye verebilecek var mı? Bugün diğer günlere göre oldukça kötü görünüyor.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle hoşgeldiniz
Kuşunuzda muhtemel kursak enfeksiyon var bu yüzden ilk olarak doğal tedavi olarak antifungal özelliği olan zeolitli besleme öneririm böylece hem kuşun kayıp kilolarını aldırıp hemde zeolitin sindirimi düzenleyeceğinden şüpheniz olmasın. Eğer istanbul dışında iseniz vakit kaybetmeyin gerekli ihtiyaçları olan besleme maması zeolit tozu ve aparat temin ediniz yakınlarda bulamazsanız mamaist com dan whatsapp hattından ulaşim sağlarsanız yardımcı oluruz. Beslemeyi Kuşçu üretici deneyimli petshop gibi tecrübe sâhibi birine yaptırabilirsiniz emin olmamız için sizden kuşun kilosunu ve @Fiko arkadaşımızında belirttiği gibi dışkılarını bekliyoruz