• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak Mantarı Olup Hiç Yem Yemeyen Kuşa Ne Verilir?

halojon4

Yeni Üye
Kuşum kursak mantarı. Tedavisine çoktan başladık. Ancak hiç yem yemiyor. İnternette de ev yapımı mama tarifleri gördüm (yumurta sarısı, cici bebe, mısır ve pirinç unu ile yapılan). Böyle bir mamayı kuşa versem iyi olur mu? (Çünkü kursak mantarı olan kuşa şekerli bir şey verilmemesi lazım diye biliyorum.) Yoksa iyileşene kadar dışarıdan hiçbir şey vermeyeyim mi?

Buğra Varol

Aktif Üye
Kuşum kursak mantarı. Tedavisine çoktan başladık. Ancak hiç yem yemiyor. İnternette de ev yapımı mama tarifleri gördüm (yumurta sarısı, cici bebe, mısır ve pirinç unu ile yapılan). Böyle bir mamayı kuşa versem iyi olur mu? (Çünkü kursak mantarı olan kuşa şekerli bir şey verilmemesi lazım diye biliyorum.) Yoksa iyileşene kadar dışarıdan hiçbir şey vermeyeyim mi?
Geçmiş olsun,
Deneyimlediğim kadarıyla cici bebe veya herhangi şekerli gıdalar daha kötü yapıyor. Mantar ilerliyor kursakta şişlik oluşuyor. İyi bir markadan içeriğinde şeker olmayan elle besleme maması almanız daha iyi olur.

halojon4

Yeni Üye
Geçmiş olsun,
Deneyimlediğim kadarıyla cici bebe veya herhangi şekerli gıdalar daha kötü yapıyor. Mantar ilerliyor kursakta şişlik oluşuyor. İyi bir markadan içeriğinde şeker olmayan elle besleme maması almanız daha iyi olur.
Önerdiğiniz bir marka var mıdır şekersiz olanlardan? Bu konuda bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
A21 elle besleme maması ya da mamaist elle besleme maması kullanabilirsiniz. Kursak mantarında zeolit doğal çözümlerden. Elle besleme mamasının içine bir mercimek tanesi kadar koyun.

Bu süreçte siz kursaktan besleyin yapabiliyorsanız, kursaktan yapamazsanız çay kaşığıyla ağzına verip yedirin. Kursak dolu olursa daha iyi mücadele eder.