• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kursak beslemesi ve dışkı sorunu

__bidunya

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Yem yememe, iştahsızlık, halsizlik
Hastalık Belirti Tarihi
30 Kas 2022
Merhaba. Kuşuna veteriner tarafından kursak mantarı tanısı konuldu. Yaklaşık bir ayı aşkındır tedavi görüyor. Yalnız yem yemediği için kursak beslemesine başladım iki gündür. Fakat dışkısı çok sulu ve bozuk. Sizce normal mi?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba. Kuşuna veteriner tarafından kursak mantarı tanısı konuldu. Yaklaşık bir ayı aşkındır tedavi görüyor. Yalnız yem yemediği için kursak beslemesine başladım iki gündür. Fakat dışkısı çok sulu ve bozuk. Sizce normal mi?
Tedavi için hangi ilacı kullanuyorsunuz? Mamayı nasıl yapıyorsunuz

__bidunya

Aktif Üye
Tedavi için hangi ilacı kullanuyorsunuz? Mamayı nasıl yapıyorsunuz
İlaç ismini bilmiyorum veteriner küçük şişede hazır veriyor. Bunun haricinde B vitamini kullanıyorduk. Ayrıca veterinerin hazırladığı probiyotik, a, d, e vitamini karışımı vardı onu kullanıyorduk. Dünkü kontrolle bu vitamini ve probiyotik karışımını bıraktık çünkü elle beslerken bir toz verdi mercimek tanesi kadar kullanacağım. Onu kullanırken vitamini probiyotik yok dendi. Mama olarak yumurtalı bir mama varmış onu aldırdı şu ile karıştırıp veriyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen ilaçlar ve katkılari görebilir miyim ve kuşunuzun videosunu ekleyin bakalım 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
İlaç ismini bilmiyorum veteriner küçük şişede hazır veriyor. Bunun haricinde B vitamini kullanıyorduk. Ayrıca veterinerin hazırladığı probiyotik, a, d, e vitamini karışımı vardı onu kullanıyorduk. Dünkü kontrolle bu vitamini ve probiyotik karışımını bıraktık çünkü elle beslerken bir toz verdi mercimek tanesi kadar kullanacağım. Onu kullanırken vitamini probiyotik yok dendi. Mama olarak yumurtalı bir mama varmış onu aldırdı şu ile karıştırıp veriyorum.
Foto paylaşır mısınız verdiklerini

__bidunya

Aktif Üye
Kavanozun içindeki Gold Wıngs markasına ait yumurtalı mama, minik sarı şişe ilacımız günde üç defa üç damla ağızdan. Uzun şişenin içindeki tozu bu hafta sonu verdi mamaya karıştırıyoruz. Beyaz şişe probiyotik diğeri de b vitamini. Ancak verdiği tozu mamaya koyarken vitaminleri kullanmayacakmışım. Maalesef gün geçtikçe kötüleşiyor kuşum. İlk muhabbet kuşum bu daha da üzücü benim için bakamadığımı düşünüyorum. Kursak beslemesi yapıyorum umarım yanlış yapmıyorumdur çünkü tamamen video izleyerek yaptım. Veteriner kursak beslemesi değil de verdiği minik şişenin boş halini verdi mamayı içine yapıp ağzına damlatayım diye ama Boncuk tutmuyor kusuyor o yüzden kursak beslemesi daha mantıklı geldi. İlginiz için ayrıca teşekkür ederim @Tuğçe G. @Şehmus BAKIR

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bir aydır tedavi ediliyor yani antibiyotik mi veriliyor? Kuşun bronşları da kapanmış yani nefes alıp vermede zorlanma var ve büyük ihtimalle ciğerlerde sıkıntı vardır kursaktan beslemede riskli olur bilen birinin yapması uygun olur kilosunu biliyor musunuz? Zayıflama var mı?

__bidunya

Aktif Üye
Bir aydır tedavi ediliyor yani antibiyotik mi veriliyor? Kuşun bronşları da kapanmış yani nefes alıp vermede zorlanma var ve büyük ihtimalle ciğerlerde sıkıntı vardır kursaktan beslemede riskli olur bilen birinin yapması uygun olur kilosunu biliyor musunuz? Zayıflama var mı?
Kilosunu bilmiyorum ancak çok zayıfladı göğüs kemiği iyice elime geliyor. Evet bir aydır tedavi görüyoruz. 3 defa veterinere gittik en son ziyaretimiz cumartesi günüydü. Kursak beslemesini yakınımda bilen kimse yok. En yakın pet Shop iki sokak ötemde fakat hava o kadar soğuk ki bir de sık sık çıkarıp üşütmez istemiyorum veteriner için taksiyle gittik ama onda bile aklım çıktı bir şey olacak diye

__bidunya

Aktif Üye
İlk başladığımız ilaç kırmızı renkliydi doktor ilave olarak antiseptik var demişti şu an kullandığım ve fotoğrafını paylaştığım ilaç üçüncü şişemiz neredeyse hiç ara vermedik

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş kurumada ve bağışıklık zayıf 😔 ilaç veriliyor ama bu onu daha kötü yapıyor röntgen çekilip tam olarak hastalığın sebebi bulunmalıdır ve ona göre ilaç verilirse daha çabuk düzelir ama herşeyden önce bağışıklık ve kilo almalıdır yani kursaktan ama şekersiz mama verilmesi daha uygun olur 👍 Ayrıca kurumadaki kuşa günde bir kez besleme yeterli değildir en az iki en çok dört sindirimi içinde zeolitli besleme yapılması uygundur.neden zeolit ? Çünkü hasta kuşlar çok hareket etmezler ve haliyle sindirim sistemi yavaş çalışıyor bu yüzden zeolit sindirimi kolaylaştırır son olarak da kuşunuzun sıcak bir yerde ve daha küçük bir kafeste olması tedaviyi hızlandırır

__bidunya

Aktif Üye
Kuş kurumada ve bağışıklık zayıf 😔 ilaç veriliyor ama bu onu daha kötü yapıyor röntgen çekilip tam olarak hastalığın sebebi bulunmalıdır ve ona göre ilaç verilirse daha çabuk düzelir ama herşeyden önce bağışıklık ve kilo almalıdır yani kursaktan ama şekersiz mama verilmesi daha uygun olur 👍 Ayrıca kurumadaki kuşa günde bir kez besleme yeterli değildir en az iki en çok dört sindirimi içinde zeolitli besleme yapılması uygundur.neden zeolit ? Çünkü hasta kuşlar çok hareket etmezler ve haliyle sindirim sistemi yavaş çalışıyor bu yüzden zeolit sindirimi kolaylaştırır son olarak da kuşunuzun sıcak bir yerde ve daha küçük bir kafeste olması tedaviyi hızlandırır
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim tünekte duramadığı için kafes tabanında tutuyorum suyu ve yemi yanında ama altına peluşlu sıcak su torbası hazırlıyorum ve soğuduğunda hep değiştiriyorum veterinerin son verdiği mamaya kattığım toz büyük ihtimalle zeolit ama ek olarak da alabilirim. Bir de kursak beslemesi şimdiye kadar yanlış yapmış olsaydım bir tepki görürdüm değil mi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kursaktan besleme yaptığınızı bilmiyordum ama kilosunu öğrenebilseydik daha net cevaplar verirdik 😊👍zeolit tozu olduğundan eminseniz günde bir kez zeolitli besleme olacak diğer öğünlerde zeolitsiz olsun size önerim röntgen çektirin 👍

Ayşenur zengin

Yeni Üye
Benim kusumdada kuruma hastalığı var bende kursaktan besleme yapıyorum şuan eskisine göre çok iyi yem yemeye başladı kendisi ama biz veterinerin verdiği tüm ilaçları attık teyzem bu işin ureticiligini yapıyor o kendi tedavisini uyguluyor cici bebe yumurta sarısı ve bir ilaç var onu. Kullanıyor çok şükür iyi şimdi daha iyi olucak insallh

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Yanlış besleme yapsanız kuşunuz şuan hayatta olmazdı ama besleme miktarını arttırın günde 3 e çıkarın ben olsam ilacı keserdim galiba 1 aydır kuşa etkisi yoksa zararı olur ama elbette siz daha iyi bilirsiniz ilaç tedavisi maksimum 7 gün sürer ilaç işe yaramazsa kuş 1 2 hafta civarı dinlendirilip tekrar başlanır. Veteeineriz bilgili biri gibi duruyor ama ilaç kullanımı çok uzun sürmüş

Üst Alt