• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kur kusmuğuna çözüm?

aicaelll

Yeni Üye
Kuşumun kafesinde oyuncakları var,gündüz 8 saat evde kimse olmadığı için kafeste sıkılmaması için..Bu oyuncakları ilk geldiği zamanlardan beri olan oyuncakları.Yeni olan birşey değil ama son zamanlarda bir oyuncağına çok fazla kur kusmuğu yapıyor.Zararını biliyorum ama oyuncağını sakladığım zaman aslaa susmuyor ve küsmesinden korkuyorum,oyalanması için yeni oyuncaklar veriyorum ama gün sonu yine dayanamayıp veriyorum.Kafesteyken yapıyorsa da oyuncağı kafes dışına alıp görebileceği yere koyuyorum susuyor elbette ama cezalandırır gibi oluyor 😔çözüm bulamadığım için saat başı sürekli yıkıyorum en azından mikrop kapmasın diye ama evde olmadığım zamanlar yapamıyorum.Oyuncağını saklamadan unutturmam için fikri olan varmı🥹

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kur kusmasının çözümü yok maalesef. Kızgınlık dönemlerinde bu hareket daha da çoğalır. Siz oyuncağını alsanız kendisine kafes içinde veya dışarıda farklı bir obje bulup ona kur yapacak. Tahta tüneğine bile yapabilirler bu hareketi. Ama yinede deneyin kusmaya teşvik edecek objeleri alın. Küsmez merak etmeyin. Bir iki gün belki durgun olur ama sonrası alışır. Hijyenede mümkün mertebe önem verin mantar gibi hastalıklara açık olmasın.

Üst Alt