• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kumrular yuva yaptı

edgmn

Yeni Üye
Merhaba doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama kumrular iki ay önce klima motorunun altında bir dolap var üzerindeki kovaya yuva yaptılar. İki tane yavruları oldu onları uçurdular iki aydır onları bekledik klima çalıştıramadık sırf rahatsız olmasınlar diye. Ama şimdi anne tekrar kuluçkaya yatmış gibi görünüyor üst üste kaç kez yatabiliyorlar bunlar? Kova motora çok yakın değil biraz altında kalıyor klima çalıştırsak bir şey olur mu çünkü iyi ay daha çalıştırmamamız imkansız.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Üst üste 3 kere yatabiliyorlar. Eğer klima motoru rahatsız etmezse sıkıntı olmaz sanırım, fotoğraf paylaşabilir misiniz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bence bir sıkıntı olmaz ama klima kullananlar yorum yapsa daha iyi olur sanırım. 😊

Sati

Paylaşımcı
Merhaba doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama kumrular iki ay önce klima motorunun altında bir dolap var üzerindeki kovaya yuva yaptılar. İki tane yavruları oldu onları uçurdular iki aydır onları bekledik klima çalıştıramadık sırf rahatsız olmasınlar diye. Ama şimdi anne tekrar kuluçkaya yatmış gibi görünüyor üst üste kaç kez yatabiliyorlar bunlar? Kova motora çok yakın değil biraz altında kalıyor klima çalıştırsak bir şey olur mu çünkü iyi ay daha çalıştırmamamız imkansız.
Merhabalar,
O kumru orayı sahiplenmiş, bende çok yaşadım bebelerini uçurduktan sonra yumurtlamaya geliyorlar.
Klimanızı da açabilirsiniz sorun teşkil edecek bi yerde değiller.

Sati

Paylaşımcı
Ama ben açamıyorum klimayı, hemen arkasına yapmış yuvayı :D
WhatsApp Görsel 2025-06-03 saat 16.50.27_5337559b.jpg

Sati

Paylaşımcı
evet sizinkiler çok riskli bir yere yapmışlar. bayağı da uğraşmışlar😄 bizimkiler kovayı hazır bulunca içine bir iki tane dal koymuş sadece
Gerçekten 2 çalı çırpıyla yuva yapıyorlar çok komikler 😄😄 Bizim balkon da bu seneyi boş geçmeyecek🤭
bu baya uğraşmış ve bi yavruyu düşürüp öldürdü uğraşmış ama yamuk yapmış :D
diğer balkon da ki klimanın altına yapmış dolap ustune 2 çalı çırpı koymuş ortaya 2 tane yumurtlamıştı, baya da yumurtaya yattı ama yumurtalar boştu galiba yada saçma sapan bi yuva yaptıgı için ısıtamadı cıkmadı bebeler, sonrada terk etti gitti 2 hafta bekledim sonunda bende çöpe attım haliyle, yuvayıda bozdum boşlugu da doldurdum...