• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kumru kuşu boyandı nasıl gecer

Ahmetsem

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ucamiyor
Hastalık Belirti Tarihi
15 May 2025
Kullanılan İlaç
Yok
Balkondaki Kumru kuşu yavrusu varmış dış cephe bina boyası yapılırken kuş boyanmis.napabilirim.bayagda boyalı.tuyleri kazık gibi olmuş yavrunun.anneside geliyor ama aşağı düştü sadece yuruyebiliyor ucamiyor.ben zeytinyağı surup bisure beklettim ve durladim kuruladim.yerine koydum.

Ekli dosyalar

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Balkondaki Kumru kuşu yavrusu varmış dış cephe bina boyası yapılırken kuş boyanmis.napabilirim.bayagda boyalı.tuyleri kazık gibi olmuş yavrunun.anneside geliyor ama aşağı düştü sadece yuruyebiliyor ucamiyor.ben zeytinyağı surup bisure beklettim ve durladim kuruladim.yerine koydum.
Ne boyasıyla dıs cepheyi boyadılar. Hemen öğrenirseniz yardımcı olurum. Bizde bu isi yapıyoruz

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Tam kurumadan koymayın üşütebilir.
Böyle bir durumda ne yapılabilir bilmiyorum ama zeytinyağını iyi düşünmüşsünüz. Bilgili olan arkadaşlar görünce yorum yapacaktır.

Nette karbonatın çıkardığı yazıyor onuda deneyebilirsiniz.

Ahmetsem

Yeni Üye
Ne boyasıyla dıs cepheyi boyadılar. Hemen öğrenirseniz yardımcı olurum. Bizde bu isi yapıyoruz
Tam kurumadan koymayın üşütebilir.
Böyle bir durumda ne yapılabilir bilmiyorum ama zeytinyağını iyi düşünmüşsünüz. Bilgili olan arkadaşlar görünce yorum yapacaktır.

Nette karbonatın çıkardığı yazıyor onuda deneyebilirsiniz.
annesi çok bağırdı cagriyordu akşam olmadan bikez doyursun diye yuvaya bıraktım.oandada baktimki iki yumurta daha var.bu kışta hemen üstlerine oturdu.simdi anlamiyorumda busefer o yumurtalarda işi kaybı olucak.cok çaresiz kaldım.yumurtalari görünce şok oldum ztn.baska dışı kusmi bıraktı acaba onlarida bilemiyorum hiç

Zu123

Aktif Üye
Sağolun ama yıkadim çıkmadı.oyuzden buraya yazdım.
Evet su bazlı bir boyayo su rahat çıkarır ama kuş olduğu için saatlerce onu ovalayarak yıkayamayacağımız için haşhaş yağı çam terebentin yağı aktarlarda satılan bir yağ türü ondan sürer ve peçete içerisende nemiyle öyle beklerse boyayı atar diye düşünüyorum veya zeytin yağınıda bu teknikle deneyebilirsiniz

Ahmetsem

Yeni Üye
Hepsini zaten çıkaramazsınız. Şuan durumu nasıl
Bugün belediyeyi aradım gelip aldılar.baktimki annede beslemiyor aç kalmis.hemen belediyeye bidirdim yabani hayvarlar tarım ve orman bakanlığı tarafından korunuyor bakılıyor.buyuzden sabah teslim aldılar.umarim yaşar.

Ahmetsem

Yeni Üye
Evet su bazlı bir boyayo su rahat çıkarır ama kuş olduğu için saatlerce onu ovalayarak yıkayamayacağımız için haşhaş yağı çam terebentin yağı aktarlarda satılan bir yağ türü ondan sürer ve peçete içerisende nemiyle öyle beklerse boyayı atar diye düşünüyorum veya zeytin yağınıda bu teknikle deneyebilirsiniz
Zeytin yağını denedim hiç fayda sağlamadi.bugun belediyeyi aradım gelin teslim aldılar.annede bakmıyordu ona.boyadan sanırım.ac kalmıştı.

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bugün belediyeyi aradım gelip aldılar.baktimki annede beslemiyor aç kalmis.hemen belediyeye bidirdim yabani hayvarlar tarım ve orman bakanlığı tarafından korunuyor bakılıyor.buyuzden sabah teslim aldılar.umarim yaşar.
En iyisini yapmısınız. İnşallah iyi bakılırsa yaşar.