• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MehmetAli0000

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
kum yedikten sonra direkt kusmak
Normal zamanda sadece arada ağzından tane yem atıyor
Kabarık ve halsiz acı çekiyor galiba
Hastalık Belirti Tarihi
25 Ağu 2021
Kullanılan İlaç
Mikostatin ve vitaform probiyotik kullandım bu süreçte
Halsiz hafif kabarık ama saldigimda 3 5 tur atıyor o kadar elden ayaktan düşmedi bu sorun 1.5 hafta oldu yaklaşık veterinere gittim gözüyle bakarak ilaç verdi mikostatin 1 haftayi doldurdum ama bir değişiklik olmadı sonrasında üşümüş olma ihtimali için vitaform ve probiyotik de kullandım birşey değişmedi bu süreçte dal darı ve bazen yem yapıp veriyorum ama işin asıl kısmı normal durarken yem cikarmazken kumlugunn basina geçince kafasını aşağı yukarı bisiler yapıyor sonra 1 tane alıp kafasını sağa sola hızlıca sallayarak yem çıkartıyor yemler tane şeklinde gözle görülür sıvı yok dokundugunuzda hafif bir ıslaklık hissediyorsunuz ama dışki resmi ekliyorum aynı durumu yaşayan ya da tecrübe eden biri ya da anlayan biri yardım etsin lütfen 2 haftadır ara ara konuşuyor geziyor evde onun haricinde kafesinde yarı kabarık ama ilgilendiğim de dışarı çıkıyor geziyor vs önceki gibi kafesinde enerjik değil

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Mikostatin ve vitaform u kim önerdi? Nasıl verdiniz? İştahı nasıl? Kusmuk resmini görebilir miyiz? Bide dışkı resmi 👍 sorularımıza cevap alalım yardımcı olalım inşallah

MehmetAli0000

Aktif Üye
Yazı da da anlattığım gibi veteriner gözüyle muayene ederek yönlendirdi oylelik kullandım iştah olarak güzel yiyor mikostatin i kullanırken akşamdan aldım suyu sabah ilaçlı bir şekilde suyuna 2 damla damlattim içtiğini de gördüm her sabah gün içerisinde vitaform u da aynı şekil yarın birkaç fotoğraf daha eklerim

MehmetAli0000

Aktif Üye
Hastalığı kumluk ile alakalı olabilir mi çünkü kum yediği an fenalasip kusuyor

MehmetAli0000

Aktif Üye
Kumu da 1 yıldır kullanıyorum 4 yaşında kuşum kullandığım kumu da resim olarak ekliyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaçlarin ikisini birlikte kullanmayın yanlış tedavi bana göre ya daha iyi bir kanatlı uzmanına götürün yada ilaçlari kesip ucgun normal besleyin yani sade su ve yem verin sonra tekrar dışkı resmi görelim yardımcı olalım 👍