• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Kum Mu Blok Mu?

Cockatiel Bey

Yeni Üye
ben sahipleneceğim sultan papağanı için araştırma yapıyorum ve bir sorum var sultan papağanı için kum kullanmalımıyım?kullanmalıysan nasıl bir kum kullanmalıyım?
ve ayrıca kum yerine mineral blok kullanılabilirmi?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Versele laga Grit kum

Mert.

Eski Forumcu
Meraba ikiside gerekiyor grit kum kullanirmasini önerim ikiside kullanmanı önerim ama grit kumunu eksik etme kafesinden

Yasemin.e07

Paylaşımcı
ben sahipleneceğim sultan papağanı için araştırma yapıyorum ve bir sorum var sultan papağanı için kum kullanmalımıyım?kullanmalıysan nasıl bir kum kullanmalıyım?
ve ayrıca kum yerine mineral blok kullanılabilirmi?
Mineral blok ve grit kum aynı şeydir sadece mineral blok gaga törpülemeye de destekçidir
Kumu gritli
Gaga taşını alçı/kalamar kemiği olarak alın bence hem kalsiyum ihtiyacını da almış olur

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Meraba ikiside gerekiyor grit kum kullanirmasini önerim ikiside kullanmanı önerim ama grit kumunu eksik etme kafesinden
Mineral blok gerekli değil, içinde bakteri bulundurma olasılığı taşıyor o yüzden hiç alınmaması daha iyi bana kalırsa sadece grit kum yeterli olacaktır.

Mert.

Eski Forumcu
Mineral blok gerekli değil, içinde bakteri bulundurma olasılığı taşıyor o yüzden hiç alınmaması daha iyi bana kalırsa sadece grit kum yeterli olacaktır.
Ben kullanıyorum üreticiler bana öyle demişlerdi bir zararını görmediğim için önerdim yanlış bilgi vermişler yanlışlarını soylediginiz için mutlu oluyorum çünkü sizden öğrendiklerimi başkasına yardım etmek için söylüyorum oyuzden tşk ederim

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ben kullanıyorum üreticiler bana öyle demişlerdi bir zararını görmediğim için önerdim yanlış bilgi vermişler yanlışlarını soylediginiz için mutlu oluyorum çünkü sizden öğrendiklerimi başkasına yardım etmek için söylüyorum oyuzden tşk ederim
Yanlış bilgi demeyelim, faydası elbet var ama grit kum kadar steril değil. O yüzden öyle söyledim.

Cockatiel Bey

Yeni Üye
kimisi mineral blok kullan diyor kimisi kum kullan diyor ben anlamadım şimdi hangisini kullanmalıyım?

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Grit kum kullanın + gaga taşı

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye