• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

KULUÇKADA SORUN

Utku26

Yeni Üye
Arkadaşlar kuşlarım 5 ay önce ilkkuluçkalarınıyaptılar ve 2 adet yavru aldım. Bundan sonra çiftleşmeye devam ettiler dişi bir ay arayla iki kez daha yumurtladı ve kuluçkaya yatmak istedi ama erkek ikisindede dişiyi yuvadan kovalayıp yumurtalara zarar verdi. Bunu ilk yaptığı kuluçkada erkek ike dişiyi 20 gün ayırdım sonra yine birleştirdim ama bir sonrakinde yine aynı şey oldu.Sorun ne olabilir.

EnesGenç

Eski Forumcu
kuşu yorma derim her yavru dan 3 5 ay bekle sonra devam et bu surede ayır kuşları.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuş çok kızgın olduğu için tekrar istiyor. Çiftleşme dişi izin vermeyince yumurtaya zarar veriyor biraz elma yedir aşırı kızgınsa veya kızışması için ne kullanıyorsan yumurta gelince verme

burakdalbudak

Paylaşımcı
Benimde 2. Kuluçkada çiftim ara bile vermediler yavrular yeme düşer düşmez tekrar yumurtladı. 7 yumurta var 2'si çıktı 5 taneside dolu kesin çıkar mı bilmiyorum fakat yavruları aldıktan sonra ne kadar süre ayırmam gerekir acaba?

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
1 kuluçkadan sonra kuşlarınızı ayırmaya gerek yok. Denildiği gibi erkek zarar veriyor aynı durumda olan bir kuşum ilk kuluçkada yumurtaları kırdı ikinci kuluçkada erkeğe sürekli sprey ile su sıktım bazen her gün bazen iki üç günde bir sanırım kızgınlığı gitti. dişiye sıkıntı çıkarmadı dişi de kuluçkaya devam etti ve 4 bebekleri çıktı şimdi büyütüyorlar