• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kriz ve yiyip içmeme uyuklama

zıpırleolady

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik yiyip içmeme uyku hali
Hastalık Belirti Tarihi
13 Haz 2024
Merhaba, ilk defa kuş bakıyorum yaklaşık 7 8 aylık muhabbet kuşum var geçen gün kafesinde kırmızı pire gördüm petshopa sordum oda ilaçlarız dedi ve köpek pire damlasından sürüntü yaptı ilk gün hiç birşey yoktu ama ertesi günü kafesten çıkarırken uçtu ve bir anda yere düştü kanatları açık yüzü yere bakacak şekilde hemen elime aldım ama kaskatı durumdaydı severek kanatlarını kapattım kendine geldi ama ağzı açık hızlı nefes alıp veriyordu hemen petshopa geri gittim ilacın ağır geldiğini vs düşünüp konuştum ama birşey olmaz dedi daldarı falan aldım eve geldim önüne marul salatalık daldarı ne varsa koydum yesin diye yemedi akşama kadar akşam daldarı ve salatalık yedi 2 3 damla da su içti kuş seslerine tepki veriyor ama uyuklama halsizlik çok hafifte sallantı devam ediyor karnına baktım elime keskin sert geldi kusma ishal durumu yoktu ama akşam daldarıdan 4 5 tane geri çıkarıp attı kuru şekilde salya yoktu herhangi bir koku vs de yok ben ne yapabilirim bunun için çok korkuyorum ona birşey olmasından ilk defa besliyorum herkesin dediğini de yapmıyorum ne olur ne olmaz diye burada bilgili arkadaşlar ustalar bana yardımcı olabilir mi gece saat 3 ben başında nöbet tutuyorum korkudan şu an veterinere de gidemiyorum bulunduğum yerden dolayı yok çünkü son dışkılarını ekledim alta

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye

zıpırleolady

Yeni Üye
Video olarak mevcut mu acaba video ekelrmisiniz. Ayrıca vilmectin, zimec, avromec, baymec öneriyoruz dış parazit için bu ilaçlardan birimiydi, sürüntü derken nasıl kullandı kanat altımı yoksa enseye bir damla mı olması gereken enseye bir damla şeklindedir.
Sanırım ilacın adı fibroline olması gerek ufacık bir damla yaptı ensesine video koydum aslında 2 tane ama açılmıyor mu

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Sanırım ilacın adı fibroline olması gerek ufacık bir damla yaptı ensesine video koydum aslında 2 tane ama açılmıyor mu
Video açılmıyor tekrar paylaşırsanız iyi olur. Bu damla kedi ve köpek farklı türleri var diye biliyorum ama yanıltmayım. Yukarıda yazdıklarımdır kuşlar için kullanılanlar. Ağır gelmiş olma ihtimali olabilir bu ilaç hakkında bilgim yok çünkü damla sonrası diyorsunuz farklı bir şey yedi mi evde kemirmiş olabileceği çiçek, ahşap boya vs. Ayrıca kullandığınız takviyeler varmıdır varsa nelerdir. Ense ulaşamayacığı bir yer gagası ile didklemesi imkansız eğer fazla gelip süzülme olmadıysa ki görmüşsünüz 1 damla yaptığını kanatlarda titreme mevcut mu açık mı kapalımı dışkı formu kötü değil ancak ishal durumu oldumu?

zıpırleolady

Yeni Üye
Kuş için olan yapılmadı köpek için olan yapıldı buna eminim ve ondan sonra oldu evde hiç birşey kemirmedi öyle huyları da yok gibi zaten kafesinde salıncağında kendi halinde takılıyor yeni aldığım için bir takviye vs kullanmıyorum henüz ne kullamılır
Video açılmıyor tekrar paylaşırsanız iyi olur. Bu damla kedi ve köpek farklı türleri var diye biliyorum ama yanıltmayım. Yukarıda yazdıklarımdır kuşlar için kullanılanlar. Ağır gelmiş olma ihtimali olabilir bu ilaç hakkında bilgim yok çünkü damla sonrası diyorsunuz farklı bir şey yedi mi evde kemirmiş olabileceği çiçek, ahşap boya vs. Ayrıca kullandığınız takviyeler varmıdır varsa nelerdir. Ense ulaşamayacığı bir yer gagası ile didklemesi imkansız eğer fazla gelip süzülme olmadıysa ki görmüşsünüz 1 damla yaptığını kanatlarda titreme mevcut mu açık mı kapalımı dışkı formu kötü değil ancak ishal durumu oldumu?

zıpırleolady

Yeni Üye
Kanatlar açıktı sabah ama şu an ara ara açıyor ishal durumu olmadı çok şükür attığım görseller son yaptıkları süzülme olmuş olabilir bir ıslaklık vardı ama büyük ihtimalle süzülme oldu ilaçta ben peçete ile biraz almıştım doğru mu yaptım bilmiyorum da

zıpırleolady

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Kafes tabanına temiz beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi paylaşır mısınız. Tek dışkı yanıltabiliyor. Yani zehirlenme gibi duruyor nörolojik olduğunu düşünmüyorum anlatımlarınıza dayanarak diğer arkadaşlarda muhakkak görünce yazacaktır çok tecrübeli arkadaşlarımız var damla sonrası olması bu yöne itiyor eğer su içmiyorsa mutlaka su içirin ayrıca yemesini takip edin eğer yemden kesilirse el beslemesi gerekebilir aç kalmamalı.

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Takviyeler sağlıklı bir ömürleri olması açısından önemli gerwit multivitamin, entrobac probiyotik, bt amin forte ve grit kum. Ancak bunlar şuan 2.plan önemli olan sorunun çözüme kavuşması.

zıpırleolady

Yeni Üye
Kafes tabanına temiz beyaz peçete serip güncel birikmiş dışkı resmi paylaşır mısınız. Tek dışkı yanıltabiliyor. Yani zehirlenme gibi duruyor nörolojik olduğunu düşünmüyorum anlatımlarınıza dayanarak diğer arkadaşlarda muhakkak görünce yazacaktır çok tecrübeli arkadaşlarımız var damla sonrası olması bu yöne itiyor eğer su içmiyorsa mutlaka su içirin ayrıca yemesini takip edin eğer yemden kesilirse el beslemesi gerekebilir aç kalmamalı.
1 gün öncesine kadar hiç birşeyi yoktu gerçekten petshop bana krizden sonra karnına bak sert mi dedi evet dedim bıçak sırtı gibi kuruma yada kursak mantarı var antibiyotik yapacağız dedi ben götürmedim zaten ilaç aldı böyle oldu diye dedikleri olsa bu şekilde olmaz dimi yemesi içmesi azda olsa kendine geldi daldarı tırtıklıyor yarısını yedi arada sırada ağzından kuru şekilde 3 4 tane geri çıkarıyor kusma hareketleri yapıyordu sabah şu an minimum seviyede çok nadir yapıyor su içmiyor ama poşete su koydum damlalar çıkarıyorum oyun sanıyor oradan damlaları içiyor suluğundan içmiyor 😊

Tarık T.

Eski Forumcu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
1 gün öncesine kadar hiç birşeyi yoktu gerçekten petshop bana krizden sonra karnına bak sert mi dedi evet dedim bıçak sırtı gibi kuruma yada kursak mantarı var antibiyotik yapacağız dedi ben götürmedim zaten ilaç aldı böyle oldu diye dedikleri olsa bu şekilde olmaz dimi yemesi içmesi azda olsa kendine geldi daldarı tırtıklıyor yarısını yedi arada sırada ağzından kuru şekilde 3 4 tane geri çıkarıyor kusma hareketleri yapıyordu sabah şu an minimum seviyede çok nadir yapıyor su içmiyor ama poşete su koydum damlalar çıkarıyorum oyun sanıyor oradan damlaları içiyor suluğundan içmiyor 😊
Hayır hayır herşeye antibiyotik mantar tahlil tetkik yapılmadan muayene olmadan kullanmayanız ayrıca kusma salyalı mı kötü varmı en iyi çözüm veteriner petshop sizin sorununuzu çözecek gibi durmuyor.

zıpırleolady

Yeni Üye
Ben 6 senedir kedi 3 senedir de köpek bakıyorum evimde onlar konusunda uzman oldum korkmuyorum ama kuş olunca çaresiz kaldım da petshopa gittim asla zaten antibiyotik vs vermem o bu haldeyken belli ki ilaç ağır geldi antibiyotik kullanması için tahlil şart ama ben sanmıyorum kuruma yada mantar olduğu sabahtan bu yana çok araştırdım evet benzerlikler var ama kendine azda olsa gelmeye başladı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba tartınız varsa tartabılır misiniz?yediği yemi gözden geçirin bayat olmasın ve ekstra birşey vermeyin. Entrobac varsa 3 gün verelim yoksa temin ediniz gerwit ve bt amin de alinız. Aslında zeolit tozu da alsanız iyi olurdu.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Büyük ihtimalle ilaç ağır gelmiştir.
Şehmus abi ve Fiko arkadaşımız gerekenleri yazmış. Bir an önce sağlığına kavuşur kuşunuz inşallah.😊

zıpırleolady

Yeni Üye
Merhaba tartınız varsa tartabılır misiniz?yediği yemi gözden geçirin bayat olmasın ve ekstra birşey vermeyin. Entrobac varsa 3 gün verelim yoksa temin ediniz gerwit ve bt amin de alinız. Aslında zeolit tozu da alsanız iyi olurdu.
Bugün genel olarak böyleydi sabah yemeğini yiyor suyunu içiyor keyfi yerindeydi ama akşama doğru kafes dibine düşüp kriz geçirmeye başladı ve dışkı takibi yapıp kilo kontrolü yapamadım maalesef söylediklerinizin bazılarını temin ettim şu an bir tanıdığımız da şırınga ile vitamin su vs beslemesi yapıyor ayakları yumuktu açılmış kendine gelmiş durumu iyi dedi zaten sabahta iyiydi bir anda oluyor ne oluyorsa daldarı yemeye başlamış krizden sonra ufak bir veteriner var ama anlamıyor belli kanatlı uzmanı yok dediğim gibi bir şekilde elimden geleni yapmaya çalışıyorum onun için umarım yaşar çok üzgünüm

zıpırleolady

Yeni Üye
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Büyük ihtimalle ilaç ağır gelmiştir.
Şehmus abi ve Fiko arkadaşımız gerekenleri yazmış. Bir an önce sağlığına kavuşur kuşunuz inşallah.😊
Çok teşekkür ederim inşallah iyi olur canımdan can gidiyor şu an elimden birşey gelmedikçe

Üst Alt