• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kötü kokulu dışkı

Gunel

Yeni Üye
Merhaba. Erkek kuşumun dışkısı kötü kokuyo. Kendisi hep kabarmış halde duruyor. Sürekli kaşınıyormu yoksa kendisinimi temizliyor bilmiyorum. 2 kuşum var diğeri çok iyi, onda bi sorun yok. Kuşumun dışkısı böyle. Dün daha cıvık ve açık yeşil renkte idi, dündün beri mantar ilacı, probiotik antibiotik uyguladığlm için şimdi dünden daha farklı .Bu sarı renk idrarmı ya dışkı ilemi alakalı anlamıyorum. Ne yapa bilirim, sorun ne ola bilir?image.jpgimage.jpg

mortsvivants

Paylaşımcı
Dünden beri mantar ilacı, probiyotik antibiyotik kullandım demişsiniz, hocalarım daha iyi bilecektir fakat biraz fazla geldi bana. Dış parazit damlası uyguladınız mı? Ek olarak, probiyotik ne kullandınız? @Burçak A. @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba. Erkek kuşumun dışkısı kötü kokuyo. Kendisi hep kabarmış halde duruyor. Sürekli kaşınıyormu yoksa kendisinimi temizliyor bilmiyorum. 2 kuşum var diğeri çok iyi, onda bi sorun yok. Kuşumun dışkısı böyle. Dün daha cıvık ve açık yeşil renkte idi, dündün beri mantar ilacı, probiotik antibiotik uyguladığlm için şimdi dünden daha farklı .Bu sarı renk idrarmı ya dışkı ilemi alakalı anlamıyorum. Ne yapa bilirim, sorun ne ola bilir?Ekli dosyayı görüntüle 77229Ekli dosyayı görüntüle 77230
Merhaba geçmiş olsun, kuşunuzda iç parazit var, mantar ilacı neden kullanıyorsunuz? Kim söyledi?
Zeolit tozu kullanmalısınız iç parazit için doğal çözümdür
İlaç vermeyin
Kuş açlık dışkısı yapmış,
Biran önce zeolit tozu kullanmalısınız mamaist.com dan temin edebilirsiniz Kuşlarımız için olanı birtek mamaist.com da bulumuyor
Ayrıca dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Mamaist.com dan da temin edebilirsiniz

Size gereken
Dış parazit için
Vilmectin, zimec, avromec yada baymec bunlardan biri
İç parazit için zeolit tozu
/
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz hepsini
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Geçmiş olsun

Gunel

Yeni Üye
Dünden beri mantar ilacı, probiyotik antibiyotik kullandım demişsiniz, hocalarım daha iyi bilecektir fakat biraz fazla geldi bana. Dış parazit damlası uyguladınız mı? Ek olarak, probiyotik ne kullandınız? @Burçak A. @Demet bükay
Ben Türkiyede yaşamıyorum, Azerbaycanda yaşıyorum, bana veteriner yazmışdı reçeteyi, ishali çoktu çünki. Buradakı ilaçlarla sizdekiler aynı değil malesef

Gunel

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, kuşunuzda iç parazit var, mantar ilacı neden kullanıyorsunuz? Kim söyledi?
Zeolit tozu kullanmalısınız iç parazit için doğal çözümdür
İlaç vermeyin
Kuş açlık dışkısı yapmış,
Biran önce zeolit tozu kullanmalısınız mamaist.com dan temin edebilirsiniz Kuşlarımız için olanı birtek mamaist.com da bulumuyor
Ayrıca dış parazit damlası uygulayın
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin lütfen veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz yada veteriner kliniğinde bulunuyor
Mamaist.com dan da temin edebilirsiniz

Size gereken
Dış parazit için
Vilmectin, zimec, avromec yada baymec bunlardan biri
İç parazit için zeolit tozu
/
Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz hepsini
Mamaist.com watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur
Geçmiş olsun
Dün aslında bu sarı renkler oluşmaya başladı düne kadar yoktu bu. İshali olduğu için mantar ilacl antibitik probiotik önerdiler. Ben Türkiyede yaşamlyorum, veterinerler de iyi anlamlyolar kuşları. Eczaneden temin ede bileceyim bir derman varmı müadilini burdan bulayım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben Türkiyede yaşamıyorum, Azerbaycanda yaşıyorum, bana veteriner yazmışdı reçeteyi, ishali çoktu çünki. Buradakı ilaçlarla sizdekiler aynı değil malesef
Anladım, mantar ilacı vermeyin
Yulaf aspur kızıldarı verin
Karnı aç
İshal için prinç haşlayın suyunu suluğa doldurun prinçleri de yesin
Probiyotik 3 gün verin elinizde varsa
Prinç suyunu çaykaşığı veya şiringa ile de verebilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dün aslında bu sarı renkler oluşmaya başladı düne kadar yoktu bu. İshali olduğu için mantar ilacl antibitik probiotik önerdiler. Ben Türkiyede yaşamlyorum, veterinerler de iyi anlamlyolar kuşları. Eczaneden temin ede bileceyim bir derman varmı müadilini burdan bulayım
Mantar ilacı ishal yapar,bağışıklık sistemini düşürür, kuşu sıcak tutun, yemini yedikten sonra dışkıları paylaşın lütfen yedirmeye çalışın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Eczaneden Reflor bulabilirsiniz toz halinde, mercimek tanesi kadar suluğuna koyun, yarım suluğa ishal keser, 3 gün verin

Gunel

Yeni Üye
Anladım, mantar ilacı vermeyin
Yulaf aspur kızıldarı verin
Karnı aç
İshal için prinç haşlayın suyunu suluğa doldurun prinçleri de yesin
Probiyotik 3 gün verin elinizde varsa
Prinç suyunu çaykaşığı veya şiringa ile de verebilirsiniz
Dün yanındakı diğer kuşdan ayırdım, yemini çıkarlb haşlanmış patates koydum qaliba ondan daha çok aç olmmuş

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dün yanındakı diğer kuşdan ayırdım, yemini çıkarlb haşlanmış patates koydum qaliba ondan daha çok aç olmmuş
Yedi mi aç kalmasın, en çok ne seviyorsa verin,

Reflor kullanın eczaneden alabilirsiniz
Probiyotikdir 3 gün verin üst üste
Mercimek tanesi kadar yarım suluğa katın 8 saat kalsın, sonra taze su verin, kapalı şişe su kullanın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Parazit için albendazol verebilirmiyim? Şurup halinda burada yok hap olarak 400 mg var
Kesinlikle OLMAZ VERİLMEZ bakın bir makale ne diyor ölüm oranı, kilo kaybı çok yüksek
Buyrun😔
Gözlem sırasında ölen kuşlardan FBZ (ortalama 13,9 gün, P < .001) ve ABZ (ortalama 9,3 gün, P < .001) ile tedavi edilenler, sunumdan sonra kontrol kuşlarına (ortalama 29,8 gün) göre daha kısa ortalama sağkalım sürelerine sahipti. Fenbendazol etkileri dozla ilişkili görünmektedir. 100 mg/kg FBZ ile tedavi edilen kuşlar, 50 mg/kg FBZ ile tedavi edilen kuşlara göre önemli ölçüde daha fazla ortalama ağırlık kaybı (%18,8) ve daha düşük sağkalım (%14,8) gösterdi; %8,3 ağırlık kaybı (P = .005) ve %75,4 sağkalım (P < .001). Gözlem sırasında ölen kuşlardan 100 mg/kg FBZ ile tedavi edilenlerin tedavi sonrası ortalama hayatta kalma süreleri (7,9 gün) 50 mg/kg FBZ ile tedavi edilen kuşlardan (23,9 gün, P < .001) daha kısaydı. Bu bulgular toksik bir etiyoloji ile tutarlıdır ve Columbiformes takımındaki kuşların FBZ veya ABZ uygulamasından sonra toksikoza duyarlı olduğunu düşündürmektedir
Alıntıdır