• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Körlük ve ishal

Tuti

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
16 Haz 2022
Kullanılan İlaç
Tetramezatin
Merhaba,
sultan papağanım yine hasta oldu. Sanırım haşlanmış yumurtadan zehirlendi ölümden döndü resmen.
Yemek yemiyor put gibi duruyor.
Dışkıda yem var Ve çok koyu sıvı yeşil.
ayrıca gözleri görmemeye başladı ve sulanıyor.
ayağı felçli gibi
elimle haşlanmış patates ve cicibebe veriyorum yiyor ve tatramezatin ilacını veriyorum bugün ile 3 gündür böyle

1 iyileşirse düzelir mi
2 BAŞKA NE YAPMALIYIM

Son düzenleme:

Grpet

Müdavim
Üretici
dıskı resmi paylasirmisiniz

Tuti

Yeni Üye
ÇOK RICA EDİYORUM YARDIMCI OLUN AĞLAMAKTAN MAHVOLDUM BU HALLERİ ÇOK İÇİMİ ACITIYOR. SİZLERİN ÖNERİSİ İLE GREWİT VE ENTROBAC VERİYORDUM AMA HASTA OLUP TETRAMEZATİNE BAŞLAYINCA ONLARDAN VERMİYORUM @Şehmus BAKIR

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
ÇOK RICA EDİYORUM YARDIMCI OLUN AĞLAMAKTAN MAHVOLDUM BU HALLERİ ÇOK İÇİMİ ACITIYOR. SİZLERİN ÖNERİSİ İLE GREWİT VE ENTROBAC VERİYORDUM AMA HASTA OLUP TETRAMEZATİNE BAŞLAYINCA ONLARDAN VERMİYORUM @Şehmus BAKIR
Lütfen panik olmayın ve güçlü olun... Nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşunuzun bir resmi, bir kısa videosunu paylaşabilir misiniz?

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Merhaba,
sultan papağanım yine hasta oldu. Sanırım haşlanmış yumurtadan zehirlendi ölümden döndü resmen.
Yemek yemiyor put gibi duruyor.
Dışkıda yem var Ve çok koyu sıvı yeşil.
ayrıca gözleri görmemeye başladı ve sulanıyor.
ayağı felçli gibi
elimle haşlanmış patates ve cicibebe veriyorum yiyor ve tatramezatin ilacını veriyorum bugün ile 3 gündür böyle

1 iyileşirse düzelir mi
2 BAŞKA NE YAPMALIYIM
Kuşa önceleri de cicibebe gibi şekerli ve içeriği insana bile zararlı yiyecekler verdiyseniz her şey olası. Vitsmin var deyip cicibebe vermeyin hayvanlara içeriğinde şeker var doymuş yağ var. Kuşta sindirim sıkıntısı var yahut mantar/bakteri.. Önünüze gelene değil uzmana danışın özellikle şu durumda kuşa sirke sarımsak ver deyip kafa çek diyene yaklaşmayın bile olandan olursunuz. Geçmiş olsun kardeşim iyileşirse beslenmesinde zararsız tohumlar ve meyve sebzeler hariç insanlara ait gıda vermeyin hele işlenmişlerden uzak durun. Umarım tez vakit iyileşir pikachu suratlı afacan 🙏🏻❤

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Tetramezatin niçin verdiniz? Kim önerdi? Şuan yoğun bir bağırsak enfeksiyonu var sindirim sorunu yüksek öncelikle hiçbir ilaç vermeyiniz kuşa yakınlarda petshop varsa besleme maması A21 ve besleme aparatı temin ediniz eğer bulamazsanız biz yollariz ilaçla birlikte 👍 yem yemiyorsa haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile yedirin, daldari ve aspur verin rahat kıracağı yemlerdir

Tuti

Yeni Üye
Tetramezatin niçin verdiniz? Kim önerdi? Şuan yoğun bir bağırsak enfeksiyonu var sindirim sorunu yüksek öncelikle hiçbir ilaç vermeyiniz kuşa yakınlarda petshop varsa besleme maması A21 ve besleme aparatı temin ediniz eğer bulamazsanız biz yollariz ilaçla birlikte 👍 yem yemiyorsa haşlanmış yumurta sarısı ve bebe bisküvisi sıcak suyla yoğurt kıvamına getirin şırınga ile yedirin, daldari ve aspur verin rahat kıracağı yemlerdir
Allah razı olsun sizden kuşu aldığım Kuşçu önerdi sadece kızıl dal darı yiyor ve haşlanmış patates yumurta yemiyor elimle yediriyorum A21 e hemen bakiyorum yarin peki ilac ne alayim elimde sizin onerdiginiz grewit ve entrobac var

Tuti

Yeni Üye
Şuan mecburen o şekilde besleyin ama bu geçici olsun gece vakti yapacağıniz başka birşey yok aç kalıp ölmesinden iyidir ama yarın ilk işiniz dediklerimi yapmanızdir
Hemen uygulayip gerekli malzemeleri alacagim gozleri ve ayagi iyilesir mi Bir de ilac gondereceginizden bahsetmissiniz hangi ilac bebe biskivisini direk kemiyor guzelce

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Allah razı olsun sizden kuşu aldığım Kuşçu önerdi sadece kızıl dal darı yiyor ve haşlanmış patates yumurta yemiyor elimle yediriyorum A21 e hemen bakiyorum yarin peki ilac ne alayim elimde sizin onerdiginiz grewit ve entrobac var
Kuşçu ne teşhis koydu da direkt tetramezatin vermiş kaç gün kullandıniz ve ne ölçüde?Suyuna entrobac verebilirsiniz gerwit ve entrobac ilaç değildir biri multivitamin diğeri probiyotiktir aslında zeolit tozu bulabilirseniz en doğal çözümdür besleme maması ile kursaktan besleyin şekerli hiçbir şey vermeyin üç gün boyunca günde üç kez kursaktan besleyin sonrasında durumuna göre tekrar diski resmi görelim ve ilaç önerelim

Tuti

Yeni Üye
Kuşçu ne teşhis koydu da direkt tetramezatin vermiş kaç gün kullandıniz ve ne ölçüde?Suyuna entrobac verebilirsiniz gerwit ve entrobac ilaç değildir biri multivitamin diğeri probiyotiktir aslında zeolit tozu bulabilirseniz en doğal çözümdür besleme maması ile kursaktan besleyin şekerli hiçbir şey vermeyin üç gün boyunca günde üç kez kursaktan besleyin sonrasında durumuna göre tekrar diski resmi görelim ve ilaç önerelim
Kusum sadece agzi acik hizli nefes alip veriyordu oluyor dedi once sonra hemen tetra ver dedi gecen biraz kotu olmustu verdim iyilesti suluguna cay kasigi ucu ile koyuyorum Ama su icmedigi icin enjektorle icirdim hep damla damla bugun 3. Gun yeni diskiladi simdi Ekli dosyayı görüntüle 27543

Tuti

Yeni Üye
Ne kadar ve ne sure ile vereyim entrobaci

Tuti

Yeni Üye
Kuşa önceleri de cicibebe gibi şekerli ve içeriği insana bile zararlı yiyecekler verdiyseniz her şey olası. Vitsmin var deyip cicibebe vermeyin hayvanlara içeriğinde şeker var doymuş yağ var. Kuşta sindirim sıkıntısı var yahut mantar/bakteri.. Önünüze gelene değil uzmana danışın özellikle şu durumda kuşa sirke sarımsak ver deyip kafa çek diyene yaklaşmayın bile olandan olursunuz. Geçmiş olsun kardeşim iyileşirse beslenmesinde zararsız tohumlar ve meyve sebzeler hariç insanlara ait gıda vermeyin hele işlenmişlerden uzak durun. Umarım tez vakit iyileşir pikachu suratlı afacan 🙏🏻❤
Tesekkur ederiz. Ben papagan yemi kus kumu kalamar kemigi ve kizil dal dari disinda bisey vermedim arada bir 10 gunde bir biraz haslanmis yumurta ve bazen yesillik marul roka gibi bir de hocalarin onerdigi vitaminler disinda bisey vermedim hic ilk defa bebe bisküvisi onerınce aç kalmasın dıye verdım haslanmış patatesle

Tuti

Yeni Üye
Hocam merhaba öncelikle desteğiniz için sonsuz teşekkürler. Bugün dışkı böyle içinde yem yok Ekli dosyayı görüntüle 27565A21 için bakmadığım petshope kalmadı bulamadım. İnternetten sipariş verdim. Kızıl dal darı yiyor ama gözleri görmüyor hala elimle veriyorum. Entrobac verdim Bugün çay kaşığının ucu kadar suluğa koydum. Su ve yemin yerını bulamıyor çay kaşığı yada enjektör ile su veriyorum. Entrobacı ne kadar süre kullanmalıyım ve bunların yanı sıra ne verebilirim @Şehmus BAKIR