• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Korku

cimennnn

Tutkulu
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar.
Benim kuşum tuhaf bir şekilde kediden köpekten korkmuyor ama kuşlardan çok korkuyo çok uzakta da olsa görüp siniyo öyle duruyo bazen bahçeye götürüyorum hava alması için orda da yakından kuş uçsa kafes de kendini vuruyo tellere niye böyle korkuyo olabilir yapabilcem bir çözüm var mı buna? Yazın piknik yaparken götürmek istiyorum yanımda ama orda da martılar kargalar güvercinler uçuyo biseyler yemek için yakınlara konuyolar ödü patlar diye korktuğum için götürmeye de cesaret edemiyorum.

cimennnn

Tutkulu
Hayırlı Ramazanlar. Tek yaşayan kuşlar özellikle kanat cirpilmasina vs çok tepki veriyorlar. Sebebi korku olabilir, kendiside uçmak istiyor olabilir kesin birşey diyemiyorum
Korku olduğunu düşünme sebebim sinmesi evdeyken koltuk da koşuyo mesela kuş uçtuğunu gördüğü gibi olduğu yere sinip oraya doğru bakiyo gittiğini görünce de normal oynamaya devam ediyor yada kaçıp bir şeylerin arkasına saklanıyor. Bu kuşu ben almadım babam çalışırken araba sileceğine konmuş kaçmış yani babam getirdi çok şükür sağlıklı bir şekilde 3 senedir benimle acaba disardayken kuş vs saldırmış olabilir mi ondan bu derece korkuyo olabilir mi? Bu korkusunu geçirmek için yapabilcem bisey var mı?

Muhabbet90kusum

Aktif Üye
Korku olduğunu düşünme sebebim sinmesi evdeyken koltuk da koşuyo mesela kuş uçtuğunu gördüğü gibi olduğu yere sinip oraya doğru bakiyo gittiğini görünce de normal oynamaya devam ediyor yada kaçıp bir şeylerin arkasına saklanıyor. Bu kuşu ben almadım babam çalışırken araba sileceğine konmuş kaçmış yani babam getirdi çok şükür sağlıklı bir şekilde 3 senedir benimle acaba disardayken kuş vs saldırmış olabilir mi ondan bu derece korkuyo olabilir mi? Bu korkusunu geçirmek için yapabilcem bisey var mı?
Benim kuşum da böyle koltukta oturuyor camdan kuş görunce hiç kımıldamadan durup kuşlara bakıyor. Hatta ilk geldiğinde koltuğun altına saklanıyordu kuşları görünce. Neden olduğunu hiç anlam veremedim çünkü hiç dışarı çıkmadı iç güdüseldir diye düşünüyorum.

EnesGenç

Eski Forumcu
Pikniğe götürmeyin hem hava akımı var hem de kargalar fırsat kolluyor olacaktır saldirabilir

cimennnn

Tutkulu
Dışarda kargalar vs çok kapmaya çalışıyorlar. Dediğin gibi muhtemelen o sürede kazandığı bir alışkanlık olmuş. 3 yıldır değişmedi ise bu davranış oturmuştur iyice. Belki yanına bir eş vs gelse alışmaya başlar
Ben konuşarak korkmamasini sağlıyorum ama pek işe yaramıyo sanırım.
Pikniğe götürmeyin hem hava akımı var hem de kargalar fırsat kolluyor olacaktır saldirabilir
Yanımda örtü götürüp bir tarafını kapatıcaktım hava akımına ugramamasi için

cimennnn

Tutkulu
Benim kuşum da böyle koltukta oturuyor camdan kuş görunce hiç kımıldamadan durup kuşlara bakıyor. Hatta ilk geldiğinde koltuğun altına saklanıyordu kuşları görünce. Neden olduğunu hiç anlam veremedim çünkü hiç dışarı çıkmadı iç güdüseldir diye düşünüyorum.
Dediğiniz gibi kendini korumak için yapıyorda olabilir

Üst Alt