• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kopkoyu büyük ve biraz sulu dışkı ve kabarık durup uyuma isteği

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sürekli kabarık durma büyük koyu yeşil dışkı
Hastalık Belirti Tarihi
6 Kas 2024
Kullanılan İlaç
Vitamin ve antibiyotik
Kuşum birden halsizleşince veterinere götürdüm muayene etti birsey çıkmadı üşütmüş diyip antibiyotik verdi ismini bilmyiorum onu kullandık(güncelleme antibiyotiği ikinci gün içince midesi bulandı yem kustu bir daha vermemeli miyim??) bide vitamin veriyorum eskiye göre daha iyi ama bazen şişip uyuyo sürekli bazen hareketli dışkısı da daha sıvı normalden sugibi değil ama peçetede suyu dagılıyo ve çok koyu bi yeşil kocaman yapıyo rengi çok korkutuyo ne yapıcam yem de az yiyo 20241107_130935.jpg20241107_130918.jpg

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz
Evde çiçek falan var mı yemiş olabilir mi? Kanat titreme var mı? Video ekler misiniz acil
1730976541980.png

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Merhaba hoşgeldiniz
Evde çiçek falan var mı yemiş olabilir mi? Kanat titreme var mı? Video ekler misiniz acil
Ekli dosyayı görüntüle 71829
Merhaba hoşbuldum. Hayır yemedi bazen yemek kırıntısı dikkatimiz dışı yiyor ama yeni olan bişey değil hep yapıyor. Kanat titreme dün vardı hafif kaldırıp baya titretiyordu ama antibiyotik ve vitaminden sonra kalmadı sayılır kanatları normal yerinde ama inceleyince yine çok hafif bi titreme var. İşte dün Bir r anda böyle oldu veteriner üşütmüş dedi ama ev o kadar da soğuk değil şuan da hareketli normal a durumda ayna ile oynuyo ses çıkarıyor ama sabah elime aldım elimde uyudu başka yere uçtu ordada çok şişip uyudu ama şimdi hareketli işte bazen o şekilde çok durgun bazende normalmiş gibi şimdi yem yedi patates verdim iyi geliyomus diye ishale

Son düzenleme:

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba hoşbuldum. Hayır yemedi bazen yemek kırıntısı dikkatimiz dışı yiyor ama yeni olan bişey değil hep yapıyor. Kanat titreme dün vardı hafif kaldırıp baya titretiyordu ama antibiyotik ve vitaminden sonra kalmadı sayılır kanatları normal yerinde ama inceleyince yine çok hafif bi titreme var. İşte dün Bir r anda böyle oldu veteriner üşütmüş dedi ama ev o kadar da soğuk değil şuan da hareketli normal a durumda ayna ile oynuyo ses çıkarıyor ama sabah elime aldım elimde uyudu başka yere uçtu ordada çok şişip uyudu ama şimdi hareketli işte bazen o şekilde çok durgun bazende normalmiş gibi şimdi yem yedi patates verdim iyi geliyomus diye ishale
Antibiyotikten sonra probiyotik verdiniz mi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Aminosol veya asidik hiçbir şey vermeyin limon, narenciye, sirke vs👍 şuan için video ekler misiniz görmem lazım tünekte

hayvanseverrr

Yeni Üye
Antibiyotiği kullanın 2-3 gün içinde eğer toparlamaya başlarsa başka birşeye gerek yok. Eğer düzelmezse koksidiyoz tedavisi yapmanız gerekir. Sulphamezathine yada netcox 2,5 kullanabilirsiniz. Bu ilaçlardan birinide şimdiden temin edin elinizde bulunsun.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Antibiyotiği kullanın 2-3 gün içinde eğer toparlamaya başlarsa başka birşeye gerek yok. Eğer düzelmezse koksidiyoz tedavisi yapmanız gerekir. Sulphamezathine yada netcox 2,5 kullanabilirsiniz. Bu ilaçlardan birinide şimdiden temin edin elinizde bulunsun.
Antibiyotik vermiş zaten ama düzelmemiş yani önce teşhis koyulması lazım. Siz ne teşhis koydunuz hocam? Dediğiniz ilaçlar dışkıları düzeltmek için ise ve ayrıca organları yorar 👍Bence verilen vitamin veyâ antibiyotik kaynaklı bu dışkılar ve önce iyi bakteri biriktirmek, çökmüş olan bağışıklık sistemini düzenlemek gerekir teşhis konulmadan tedavi olmaz

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Aminosol veya asidik hiçbir şey vermeyin limon, narenciye, sirke vs👍 şuan için video ekler misiniz görmem lazım tünekte
Watch unnamed | Streamable şuanda şişme ve halsizlik yok canlı şekilde uçuyor son dışkılarda böyle bir de veteriner antibiyotiği verirken dışkısında da sorun yok diyerek (o sırada koyu sulu dışkı yoktu kafeste) üşüttüğü için verdi o yani dışkıyı tedavi için vermedi antibiyotiği. Ve sizce antibiyotik organlara çok mu zararlı temkinli davranıp günde bir kere içiriyorum Antibiyotikten ağır gelmesin diye zaten o da sevmiyor tadını sizce bırakmalı mıyım sanki bana da onu kullandıktan sonra dışkı böyle oldu gibime geldi çünkü onun yerine normal su vermeye başlayınca dışkıları daha normale döndü gibi yani resimlerdeki gibi fakat rengi hala koyu mu acaba20241107_223242.jpg

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable şuanda şişme ve halsizlik yok canlı şekilde uçuyor son dışkılarda böyle bir de veteriner antibiyotiği verirken dışkısında da sorun yok diyerek (o sırada koyu sulu dışkı yoktu kafeste) üşüttüğü için verdi o yani dışkıyı tedavi için vermedi antibiyotiği. Ve sizce antibiyotik organlara çok mu zararlı temkinli davranıp günde bir kere içiriyorum Antibiyotikten ağır gelmesin diye zaten o da sevmiyor tadını sizce bırakmalı mıyım sanki bana da onu kullandıktan sonra dışkı böyle oldu gibime geldi çünkü onun yerine normal su vermeye başlayınca dışkıları daha normale döndü gibi yani resimlerdeki gibi fakat rengi hala koyu mu acabaEkli dosyayı görüntüle 71869
Video çok kısa ama halsizlik görünmüyor. Antibiyotik kullanırken dışkı rengi farklılaşabilir hatta dışkı da yem de görülür. Bunun için antibiyotik sonrası yararlı bakterileri tekrar kazanmak için probiyotik takviyesi yapmalısınız. Eğer antibiyotik iyi geldiyse hekimin dediği şekilde devam edip tedavi bitimi probiyotik takviyesi yapın.

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Video çok kısa ama halsizlik görünmüyor. Antibiyotik kullanırken dışkı rengi farklılaşabilir hatta dışkı da yem de görülür. Bunun için antibiyotik sonrası yararlı bakterileri tekrar kazanmak için probiyotik takviyesi yapmalısınız. Eğer antibiyotik iyi geldiyse hekimin dediği şekilde devam edip tedavi bitimi probiyotik takviyesi yapın.
Evet şuanda canlı hiç halsizlik olmadı. Antibiyotik artık kullanmaya gerek var mı çünkü sıkıntı yaşamıyor gibi artık, tedavinin bitmesi için minimum kaç gün vermeliyiz 2 gün içti. +Probiyotik ne almalıyız acaba en iyisi hangisi?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet şuanda canlı hiç halsizlik olmadı. Antibiyotik artık kullanmaya gerek var mı çünkü sıkıntı yaşamıyor gibi artık, tedavinin bitmesi için minimum kaç gün vermeliyiz 2 gün içti. +Probiyotik ne almalıyız acaba en iyisi hangisi?
Ben ve çoğu arkadaşım entrobac kullanıyoruz. Piyasadaki en iyi probiyotiklerden biridir. Antibiyotik tedavisi genelde 5-7 gün arasıdır. Tedavi olumlu sonuç verdiyse beşinci günde kesilir şikayetler devam ediyorsa yedi güne tamamlanır.

Son düzenleme:

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Ben ve çoğu arkadaşım entrobac kullanıyoruz. Piyasadaki en iyi probiyotiklerden biridir. Antibiyotik tedavisi genelde 5-7 gün arasıdır. Tedavi olumlu sonuç verdiyse beşinci günde kesilir şikayetler devam ediyorsa yedi güne tamamlanır.
Tamamd teşekkürler. . İnternette güvenilir olarak nereden temin edebiliriz trendyoldan örneğin bildiğiniz satıcı var mı?

Kullanıcı4356

Yeni Üye
Watch unnamed | Streamable şuanda şişme ve halsizlik yok canlı şekilde uçuyor son dışkılarda böyle bir de veteriner antibiyotiği verirken dışkısında da sorun yok diyerek (o sırada koyu sulu dışkı yoktu kafeste) üşüttüğü için verdi o yani dışkıyı tedavi için vermedi antibiyotiği. Ve sizce antibiyotik organlara çok mu zararlı temkinli davranıp günde bir kere içiriyorum Antibiyotikten ağır gelmesin diye zaten o da sevmiyor tadını sizce bırakmalı mıyım sanki bana da onu kullandıktan sonra dışkı böyle oldu gibime geldi çünkü onun yerine normal su vermeye başlayınca dışkıları daha normale döndü gibi yani resimlerdeki gibi fakat rengi hala koyu mu acabaEkli dosyayı görüntüle 71869
Tedavi yarım kalmasın diye antibiyotiği şimdi yani 3.gün verdim ama verdikten sonra çok hafif kanat titreme ve çok az bi durgunluk yaptı öncesinde daha hareketliydi sanırım bir daha vermeyeceğim zaten iyileşti o pek iyi gelmiyor gibi artık