• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Konur papağan ishal mi?

secerahmet87

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Sulu ishal, dışkıda yem tohumları
Hastalık Belirti Tarihi
28 Mar 2025
Kullanılan İlaç
Gerwit V, Amin Forte, Entrobac
Arkadaşlar herkese hayırlı akşamlar, geç de olsa hayırlı bayramlar.

Kuşumun dışkısı bir süredir resimde olduğu gibi. Öğütmede bir problem olduğunu düşünüyorum ve biraz da sıvısının fazla olması beni korkutuyor.
Mamadan yeni yeni yeme geçiş sürecinde olduğumuz için ilk başlarda sıvılı dışkısının normal olduğunu düşünüyordum ancak, şimdi mamayı günde bir sefere düşürdük o yüzden korkmaya başladım. 1.5 aylıkken elle besleme olarak aldık. yaklaşık 2 aydır da bizde. ama hiç kakasının böyle koyu bir şekilde olduğunu görmedim.
Ancak enerjisi yerinde, KG'su yerinde (2 günde bir tartıyoruz, 58-62gr arası değişiyor.)

Referans olması açısından vitamin kullanımı ile ilgili forum linkini de aşağı bırakıyorum..

Gerwit, AminForte ve Entrobac var. Birer gün ara ile kullanıyorum bunu, hocamın tarifinde olduğu gibi. Arıtma suyu veriyoruz ondan dolayı böyle olabilir mi diye düşünmüyor değilim. Verebileceğim bilgiler şimdilik bunlar. Unuttuğum varsa sorun lütfen. Nasıl bir reçete önerirsiniz, neler yapmalıyız?

Şimdiden zaman ayırıp da tecrübelerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
bu ikisini kullanıyorum, normalde yemlerinin içine koyuyordum, ancak dünden beri sadece bu toprak ve kumu ayrı bir kaba koyarak koymaya başladım
Grit kumu öneririm, bazen yavru papağanlarda sindirim sistemi yeni oturduğu için grit kum olmadığında yemli dışkılama olur, benim sultanımda yavruyken olmuştu 🙏🌸

secerahmet87

Yeni Üye
o zaman grit kuş kumu alayım. peki bunları kullanmaya devam etmeli miyim yoksa sadece grit kumla mı devam edeyim. dışkılarına bakarak sindirim sorunu dışında birşey olmadığını söyleyebilir miyiz?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
o zaman grit kuş kumu alayım. peki bunları kullanmaya devam etmeli miyim yoksa sadece grit kumla mı devam edeyim. dışkılarına bakarak sindirim sorunu dışında birşey olmadığını söyleyebilir miyiz?
Bence sindirim sorunu var bunları da kullanın tabiki ama her zaman değil, grit kum kafeste ayrı bir yemlikte her zaman olsun, bunları ayda iki kez verin ☺

secerahmet87

Yeni Üye
çok ama çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz yanıtlar için. Harfiyen uygulayacağım...