• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Komşumuz yüzünden muhabbet kuşum hasta oldu

Aysegull96

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ayağında kanamaya bağlı olarak morluk oluştu...
Hastalık Belirti Tarihi
10 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Calpol, terramcyn krem
Merhaba benim muhabbet kuşum 2 yaşında... 1 hafta önce kuşum komşumuz yüzünden ayağı yaralandı... Önlem olarak batikon, kantoron yağı sürdüm... Daha sonra ayağında morardı veterinere götürdüm sadece "Calpol" adında ilaç almam gerektiğini söyledi 1 haftadır kullanıyorum.... Morluklar için vazelin ve terramcyn krem kullanıyorum biraz morluklar da gelişme var ama tüyleri yapış yapış oldu bu yüzden uçamıyor... Bu durumda benim ne yapmam lazım...

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Calpol ne alakaymış ki 🤔 çocuklarda ağrı kesici/ateş düşürücü olarak kullanılan bir şuruptur, aldığınız calpolün kutusu mor mu turuncu mu? İnşallah mordur bari en azından daha küçük çocuklar için olduğundan daha az zarar vermiştir 😔

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada acilen o tünelleri tahtasıyla değiştirmeniz gereklidir, plastik çok zararlıı 😔

Aysegull96

Yeni Üye
Calpol ne alakaymış ki 🤔 çocuklarda ağrı kesici/ateş düşürücü olarak kullanılan bir şuruptur, aldığınız calpolün kutusu mor mu turuncu mu? İnşallah mordur bari en azından daha küçük çocuklar için olduğundan daha az zarar vermiştir 😔
Mor renk kutusu

Aysegull96

Yeni Üye
Peki tüyleri için ne yapmam lazım veteriner birşey söylemiyor tek söylediği zamanla düzelir diyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Peki tüyleri için ne yapmam lazım veteriner birşey söylemiyor tek söylediği zamanla düzelir diyor
Havalar sıcak zaten, 2 günde bir ılık su koyun kaseye, girsin yıkansın malesef yapabileceğiniz tek şey bu ve zamana bırakmak 😔 ilaç konusunda da hocalarımız en doğrusunu yazarlar ama calpol kullanımı yanlış geldi bana malesef 😢

Mert.

Eski Forumcu
Siz en iyisi ayağı için bir kanatlı hayvanlar üzmanina başvurun

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşun tüylerine niye Krem surdunuz? Tüylü yerlere krem sürülmez ve ayrıca karaciğer değerlerine baktırmak lazım nerede ikamet ediyorsunuz? Röntgen için kanatlı uzmanına götürün her veteriner hekim anlamaz

Aysegull96

Yeni Üye
Kuşun tüylerine niye Krem surdunuz? Tüylü yerlere krem sürülmez ve ayrıca karaciğer değerlerine baktırmak lazım nerede ikamet ediyorsunuz? Röntgen için kanatlı uzmanına götürün her veteriner hekim anlamaz
Öncelikle ayağında kanama olduğu için ayağında ve vücudunda morluk oluştu bir gruba üyeyim orada söylediler... Adana da ikamet ediyorum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Öncelikle ayağında kanama olduğu için ayağında ve vücudunda morluk oluştu bir gruba üyeyim orada söylediler... Adana da ikamet ediyorum
Grupta teşhis ne koydular? Vücudunda durup dururken oluşan morluklara nasil bir teşhis koyulduğunu bizde öğrenelim

Aysegull96

Yeni Üye
Grupta teşhis ne koydular? Vücudunda durup dururken oluşan morluklara nasil bir teşhis koyulduğunu bizde öğrenelim
Ayağında kanama olduğu için vücudunda morluk oluştuğunu söylediler.. Ne yapabilirim diye sordum...Sabah akşam terramcyn krem sür morluklara 10 gün sürer iyileşmesi dediler, daha sonra kantoron yağı sür ama kızarıklık(alerji) oluşabilir dedi. O yüzden vücuduna sürmedim sadece ayağına biraz sürdüm... Ama tüyleri yolunmuş gibi oldu, bu arada kremi 4 gün kullandım çünkü etkisini göstermişti... Kantoron yağıda sürmüyorum ayağına sadece ilk zamanlar sürdümmm.. Facedeki yorumum onaydan geçtiği için bekleyemedim internette araştırırken bu siteyi gördüm üye oldum buradan da sormak istedim...

Emre A.

Tutkulu
@Şehmus BAKIR benim bildiğim kantoron yağı kanamaya vs sürülüyor kesilsin diye.

+ olarak mantıken yara olmayan tüye krem sürülmez.

acilen veteriner hekim arayın adanada kanatlı uzmanı. Kuşu yorumlara bakarak denek yapmayın daha fazla.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Ayağında kanama olduğu için vücudunda morluk oluştuğunu söylediler.. Ne yapabilirim diye sordum...Sabah akşam terramcyn krem sür morluklara 10 gün sürer iyileşmesi dediler, daha sonra kantoron yağı sür ama kızarıklık(alerji) oluşabilir dedi. O yüzden vücuduna sürmedim sadece ayağına biraz sürdüm... Ama tüyleri yolunmuş gibi oldu, bu arada kremi 4 gün kullandım çünkü etkisini göstermişti... Kantoron yağıda sürmüyorum ayağına sadece ilk zamanlar sürdümmm.. Facedeki yorumum onaydan geçtiği için bekleyemedim internette araştırırken bu siteyi gördüm üye oldum buradan da sormak istedim...
Çok iyi yaptınız ailemize hoş geldiniz 👍kanamaya dayalı bir durumsa kansızlıktan vücut morarması ve ayak kuruluğu olur bu doğru teşhis lakin tedavi yanlış ayağında yara varsa Emre'nin dediği gibi kantaron yağı veya,narkabugu tozu bunlar kanı keserdi sonrasında kansızlık ilacı kanatlı uzmanına gidilebilirdi

katze

Yeni Üye
Sarı kantaron yağı güneşle temasta yanık yapar ve arındırması cidden çok zor bir yağ. Morarmayı bilemiyorum ancak sebebi bazı kuşlarda insanlardaki gibi damarlar belli olur dengede duramama vb bir problemi yoksa müdahale edilmemesi gerekirdi, vazelin de kullanılması riskli değil ancak tüylerde değil ayağa ve gagaya, riski de kendini tımarlarken tüylerine de bulaşması bu tür yağlar yapısı gereği kalın olduğu için benim yüzümden bile zor arınıyor tüyü düşünemiyorum. Üstteki arkadaşın dediği gibi veterinerde xray ve hemogram testi gerekli. Kansızlık aynı zamanda pasta bulunan çinko-galvanizden de geçebilir o yüzden mutlaka kafesi değiştirin zehirlenmeye kadar yolu var ve doğal ağaç tünek alın, tahta dübel tünekler bile tek boyut ve çıkıntısız olduğu için aynı bölgeye baskı yapıp ayakta rahatsızlık oluşturabiliyor.