• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Koksidiyoz

Nazmiye07

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Popo da bulaşık renk
Hafif sıvı dışkı
1 kere koksidiyoz tedavisi yapıldı 2 ay önce
Kullanılan İlaç
Entrobac probiyotik ishal ilacı daha önce kullanmıştık
İyi geceler. Kuşuma daha önce koksidiyoz tedavisi yapılmıştı. Birkaç gündür dışkısı gene değişmeye başladı. Az önce baktım çok hafif bir leke var poposunda hareketi yemesi çok iyi ama ne yapmam gerekiyor çok endişeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏

Nazmiye07

Aktif Üye
Bir de ben Alanya'da/ ANTALYA yaşıyorum. Burada tavsiye edebileceğiniz bir kanatlı veterineri varsa söyleyebilirseniz çok sevinirim.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhabalar daha önce tedavi görmüş kuşunuz ve dışkılar tekrar değişmeye başlamış bence de en sağlıklısı kanatlı uzmanın görmesi dışkı tahlili olması. Buraya bırakıyorum size uygun olan kanatlı veteriner e bakarsınız. Sende Yorum Yap! - Kanatlı Uzmanı Tavsiyesi Verir Misiniz? çok geçmiş olsun 🙏🏻

Nazmiye07

Aktif Üye
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için yakın çevremde maalesef kanatlı uzmanı yok . Ne yapmalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yakınlarda bir değişiklik oldu mu? Yer değişikliği, yem değişikliği, katkı ve ilaç vs

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
İyi geceler. Kuşuma daha önce koksidiyoz tedavisi yapılmıştı. Birkaç gündür dışkısı gene değişmeye başladı. Az önce baktım çok hafif bir leke var poposunda hareketi yemesi çok iyi ama ne yapmam gerekiyor çok endişeliyim yardımcı olabilirseniz sevinirim 🙏
Merhaba, bu dışkılar koksidiyoz dışkısı değil. Havalar sıcak olduğu için su tüketimi artmış muhtemelen ya da 1-2 gün içinde sebze, meyve vermiş olabilir misiniz? Bu tarz dışkılarla birlikte, öğürme, kusma olursa o zaman kısa süreli fungistop tedavisi yapılabilir. Şu an için gerek yok. 3 gün arka arkaya, şişe su ile günlük hazırlanmış entrobac verelim. 3 günde bir de suluğu çamaşır suyu eklenmiş suyla yıkayıp çok güzel şekilde durulayalım. Suluk için biberon fırçası kuşlanabilirsiniz.

Nazmiye07

Aktif Üye
Maşallah hal ve hareketleri yerinde. Probiyotik entrobac üç gün üst üste uyguladınız mı. Rica ederim 😊
Aslında bugün bağırsak florasi için bir damla kullandım . Yarın kanatlılar için uygun bir veteriner buldum. Koksidiyoz için bir damla verilirse ondan sonra yaparım diye düşünmüştüm probiyotigi kullanmadım.

Nazmiye07

Aktif Üye
Yakınlarda bir değişiklik oldu mu? Yer değişikliği, yem değişikliği, katkı ve ilaç vs
3 hafta önce tatilden dolayi şehir değişikliği yaptık. Onun dışında her şeyi aynı. Sadece çok sıcak bir bölgeye geldik o etkiler mi bilmiyorum.

Nazmiye07

Aktif Üye
Merhaba, bu dışkılar koksidiyoz dışkısı değil. Havalar sıcak olduğu için su tüketimi artmış muhtemelen ya da 1-2 gün içinde sebze, meyve vermiş olabilir misiniz? Bu tarz dışkılarla birlikte, öğürme, kusma olursa o zaman kısa süreli fungistop tedavisi yapılabilir. Şu an için gerek yok. 3 gün arka arkaya, şişe su ile günlük hazırlanmış entrobac verelim. 3 günde bir de suluğu çamaşır suyu eklenmiş suyla yıkayıp çok güzel şekilde durulayalım. Suluk için biberon fırçası kuşlanabilirsiniz.
Merhaba. Aslında dediğiniz gibi Antalya çok sıcak su tüketimini de arttırdı kuş. Elma ve havuç yedi 2 gün arayla. Ben sadece dün popo kısmında hafif bir yeşil leke görür gibi olmuştu bugün göremedim.

Grpet

Müdavim
Üretici
koksidyos kür türüdür tek doz tek kulalnımda sorunu cözmez