• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Koksidiyoz mu?

Mog

Aktif Üye
Merhabalar sultan papağanım geçen pazar günü önceki günler hiçbir hastalık belirtisi olmamasına rağmen halsiz düştü ve kabarmaya başladı. Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine götürdüm acildeki doktor kuruma dedi ne olduğu belli olmayan üç ilaç verip ağzından vermemi söyledi. Bu beni tatmin etmedi başka bir veterinere evimden uzak bağlıcadaki bir kanatlı uzmanına götürdüm sağ olsun tedavi etti mor ışıklarla baktı ve burnunda ve ayağında mantar olduğunu söyledi ve toksisidasyon teşhisi koydu. Terbycil sprey, baytril vitaform ve probiyotik verdi kullanım talimatlarını da yazdı. İki gündür kullanıyorum aynı zamanda kuşu da sıcakta tutuyorum. Bugün eve geldiğimde aşırı siyah bi dışkılama yaptığını gördüm ve veterinerimize yazdım koksidiyoz olabilir dedi fakat fotoğrafa bakamaycak durumda ilerleyen saatlerde dönerim dedi. Ben dayanamıyorum erken tedavi hayat kurtarır, bu dışkıda sizce koksidiyoz belirtisi var mı diğer saydıklarımı da düşünürsek?
Ayrıca kanatlı uzmanım burdaki Ankara listesinde görünen ilk uzman Mustafa bey.

Dışkı fotoğrafı:

Son düzenleme:

Doğacı

Eski Forumcu

Zeolit tozu alın ve elle besleme maması ile karıştırılıp 10 gün boyunca kursaktan besleme yaptırın bilen kişi tarafından. Dışkı anormal. Gözle ne olduğunu bilemeyiz.

Mog

Aktif Üye

Zeolit tozu alın ve elle besleme maması ile karıştırılıp 10 gün boyunca kursaktan besleme yaptırın bilen kişi tarafından. Dışkı anormal. Gözle ne olduğunu bilemeyiz.
merhaba cevabınız için teşekkür ederim kanatlı uzmanına bu öneriyi sundum ama zeolit tozu değil eğer koksidiyozsa baska ilaç kullanacağız dedi sizce ne ilacından bahsediyor olabilir? Bir de elle besleme yapayım mı hocam dediğimde elle besleme sakın yapmıyoruz dedi kursagı zedelediğinden bahssetti.

Doğacı

Eski Forumcu
merhaba cevabınız için teşekkür ederim kanatlı uzmanına bu öneriyi sundum ama zeolit tozu değil eğer koksidiyozsa baska ilaç kullanacağız dedi sizce ne ilacından bahsediyor olabilir?
Combimix 4 in 1 koksidiyoz için kullanılan bir ilaç. Bu hastalık için başka ne kullanılıyor ilaç olarak bilmiyorum.
Gittiğiniz hekimler kanatlı uzmanı ise onların tedavilerini uygularsınız

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
merhaba cevabınız için teşekkür ederim kanatlı uzmanına bu öneriyi sundum ama zeolit tozu değil eğer koksidiyozsa baska ilaç kullanacağız dedi sizce ne ilacından bahsediyor olabilir? Bir de elle besleme yapayım mı hocam dediğimde elle besleme sakın yapmıyoruz dedi kursagı zedelediğinden bahssetti.
Muhtemelen Sulfadimidin sodyum içerikli bir etken maddeli ilaç verecek sulphamezatin, tetramezatin gibi ilaç 👍ama inanın bana yukarda @Doğacı kardeşim yazmış daha garanti ve doğal bir çözüm sâdece onu yapacak doğru kişiyi bulmanız yeterli

Doğacı

Eski Forumcu
Ama bu hastalık ciddi bir hastalık. Kuşu ölüme kadar götürebilir. O yüzden karnının tok olmasına dikkat edin,kendi yemezse yemesini beklemeden besleme yapılması gerekir kursaktan dediğim gibi. Kursak mantarı varsa zeolitli mama verilebilir,eğer geçme olmazsa kursak mantarı ilacı kullanmanız gerekir. Tedavi mutlaka gerekiyor 1 gün bile çok önemli. Vet hekimlerin müsait olmasını beklemeyin başka kanatlı hekimi varsa onunla irtibata geçip test yaptırın tekrar ve tedaviye başlayın. Böyle bir durumdaki kuş çok fazla bekleyemez

Mog

Aktif Üye
Muhtemelen Sulfadimidin sodyum içerikli bir etken maddeli ilaç verecek sulphamezatin, tetramezatin gibi ilaç 👍ama inanın bana yukarda @Doğacı kardeşim yazmış daha garanti ve doğal bir çözüm sâdece onu yapacak doğru kişiyi bulmanız yeterli
Şehmus abi teşekkür ederim özellikle senin ve diğer cevap veren abimizin fikrine değer veriyorum yanlış anlaşılmasın. Birincisi ben elle besleme yapamıyorum ve civarımdaki petshoplara sordum civarımdaki petshopcular da maalesef yapamıyor aradım sordum. Ayrıca burda önerilen bağlıca pethekimdeki kanatlı uzmanı hocamız dediğim gibi kilo kaybı cok yok elle besleme yapma dedi abi. Az önce de telefonla konuştuk kan yok gibi ishalinin kesilmesi için patates haşlayıp verebilirsin dedi. Şimdi ben zeolit kullanayım sizlerin tecrübesine güveniyorum ama elle besleme yapacak biri yok ve ben de elle besleme yapamıyorum. Hatta öyleki bir petshop bana sağ tarafa basacaksın dedi soluk borusunuj olduğu yere yani bilmeyen biri olsam mazallah kuş ölecek o yüzden riske girmek de istemedim. Zeoliti elle mesleme yapmadan nasıl kullanabilirim?

Mog

Aktif Üye
Ama bu hastalık ciddi bir hastalık. Kuşu ölüme kadar götürebilir. O yüzden karnının tok olmasına dikkat edin,kendi yemezse yemesini beklemeden besleme yapılması gerekir kursaktan dediğim gibi. Kursak mantarı varsa zeolitli mama verilebilir,eğer geçme olmazsa kursak mantarı ilacı kullanmanız gerekir. Tedavi mutlaka gerekiyor 1 gün bile çok önemli. Vet hekimlerin müsait olmasını beklemeyin başka kanatlı hekimi varsa onunla irtibata geçip test yaptırın tekrar ve tedaviye başlayın. Böyle bir durumdaki kuş çok fazla bekleyemez
Kuşa hekimin önerisi üzerine ak darı veriyorum yalnızca ve onu da yiyiyor günlük üflüyorum yemine yani yemeye yiyiyor yemden kesilmiş değil. Kursak mantarı demedi bana ama burnunda ve ayagında mor ışıkla beyaz noktalar gösterip mantar olduğunu söyledi. Kusması da olmadığı için kursak mantarı demedi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şehmus abi teşekkür ederim özellikle senin ve diğer cevap veren abimizin fikrine değer veriyorum yanlış anlaşılmasın. Birincisi ben elle besleme yapamıyorum ve civarımdaki petshoplara sordum civarımdaki petshopcular da maalesef yapamıyor aradım sordum. Ayrıca burda önerilen bağlıca pethekimdeki kanatlı uzmanı hocamız dediğim gibi kilo kaybı cok yok elle besleme yapma dedi abi. Az önce de telefonla konuştuk kan yok gibi ishalinin kesilmesi için patates haşlayıp verebilirsin dedi. Şimdi ben zeolit kullanayım sizlerin tecrübesine güveniyorum ama elle besleme yapacak biri yok ve ben de elle besleme yapamıyorum. Hatta öyleki bir petshop bana sağ tarafa basacaksın dedi soluk borusunuj olduğu yere yani bilmeyen biri olsam mazallah kuş ölecek o yüzden riske girmek de istemedim. Zeoliti elle mesleme yapmadan nasıl kullanabilirim?
O zaman mamayı hazırlayıp aparatın ucuyla yedirmeye çalış yada sevdiği bir sebzenin üstüne bir mercimek tanesi kadar serperek ver kardeşim yine biraz faydası olur kilo kaybı yoksa 👍

Mog

Aktif Üye
O zaman mamayı hazırlayıp aparatın ucuyla yedirmeye çalış yada sevdiği bir sebzenin üstüne bir mercimek tanesi kadar serperek ver kardeşim yine biraz faydası olur kilo kaybı yoksa 👍
Tamam abi iki şekilde de deneyeyeyim. Verdiğim ilaçların yanında mamayla zeolit vermemin bi sakıncası olmaz değil mi abi ?

Mog

Aktif Üye
Sakınca olmaz verebilirsin kardeşim👍
Burdaki aktarlarda bulamadım abi kızılayda da 3 aktara sordum yok. Burdaki petshopa sordum balıklar için mi dedi kuş için kullanacağım dedim yok bizde balıklar için var dedi. Bu balıklar için dediği zeolitten mi almalıyım?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Burdaki aktarlarda bulamadım abi kızılayda da 3 aktara sordum yok. Burdaki petshopa sordum balıklar için mi dedi kuş için kullanacağım dedim yok bizde balıklar için var dedi. Bu balıklar için dediği zeolitten mi almalıyım?
Mamaistten temın edebilirsin kardeşim bölünmüş olarak var 👍

Mog

Aktif Üye
Merhaba bir haftalık baytril ve vitaform tedavisinden sonra sanırım dışkısı eskisine göre normal diyebileceğim bir evreye döndü. Bu süreçte kuş çok kilo verdi. Şimdi yemini kendim hazırlıyorum ak darı aspur ve az miktarda nijer tohumu koydum, kafesinde de dal darı asılı. Cuma günü kontrole gel demişti veteriner ben önden sizlere de sormak istiyorum dışkı nasıl görünüyor, kuş kilo alabilecek mi? Bu arada antibiyotikten sonra vitamin ve probiyotik katkısı yapacağım mamaistten sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Kuşun durumu veya belirti gösterdiği herhangi bi hastalık varsa fikir yürütebilmeniz için video linklerini ekliyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Doğacı

Eski Forumcu
Merhaba bir haftalık baytril ve vitaform tedavisinden sonra sanırım dışkısı eskisine göre normal diyebileceğim bir evreye döndü. Bu süreçte kuş çok kilo verdi. Şimdi yemini kendim hazırlıyorum ak darı aspur ve az miktarda nijer tohumu koydum, kafesinde de dal darı asılı. Cuma günü kontrole gel demişti veteriner ben önden sizlere de sormak istiyorum dışkı nasıl görünüyor, kuş kilo alabilecek mi? Bu arada antibiyotikten sonra vitamin ve probiyotik katkısı yapacağım mamaistten sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Kuşun durumu veya belirti gösterdiği herhangi bi hastalık varsa fikir yürütebilmeniz için video linklerini ekliyorum. Teşekkürler.
Merhabalar dışkı eskiye nazaran evet düzelmiş. Fakat çoook zayıf mutlaka besleme yapılsın 10 gün boyunca veya daha uzun bir süre de devam edilebilir. Zeolit tozu alın elle besleme maması alın ve mama yapıp verilsin,kursaktan besleme yapılması daha iyi olur bilen birini bulmaya çalışın. Kilo alması lazım.Kendisi yemek yiyor ama direnç kazanması da gerekli. Entrobac ve Gervit gelince kullanıma başlayın hemen.. 3 gün entrobac probiyotik verin sonraki gün Gervit multivitamin kullanılsın. Daldarı da koyun kilo aldırır.

@Demet bükay Demet abla Ankara'da. Kabul ederse size yardım edebilir besleme hususunda.

Mog

Aktif Üye
Merhabalar dışkı eskiye nazaran evet düzelmiş. Fakat çoook zayıf mutlaka besleme yapılsın 10 gün boyunca veya daha uzun bir süre de devam edilebilir. Zeolit tozu alın elle besleme maması alın ve mama yapıp verilsin,kursaktan besleme yapılması daha iyi olur bilen birini bulmaya çalışın. Kilo alması lazım m. Kendisi yemek yiyor ama direnç kazanması da gerekli. Entrobac ve Gervit gelince kullanıma başlayın hemen.. 3 gün entrobac probiyotik verin sonraki gün Gervit multivitamin kullanılsın. Daldarı da koyun kilo aldırır.
Cevaplarınız için çok teşekkürler ben mama yapıp elimle yediriyorum patates pürssi kıvamındaki mamayı. kafesinde dal darı hep var. Bu kursaktan beslemeyi ben yapamıyorum etrafımda da yapan yok ama veterinere cuma günü gittiğimde tekrar söyleyeyim yapabiliyorsa öğretsin bana da. Geldiğinde üç gün probiyotik veririm, teşekkür ederim. İnşallah kilo da alıcak 🥺🥺

Doğacı

Eski Forumcu
Floralia Foniopaddy tohumu da verebilirsiniz ek olarak. Hastalık kuşun direncini kırdı o yüzden iyi beslenmesi ve takviyelerle destek çıkılması lazım..
Kursaktan beslemeyi öğrenirseniz siz yaparsınız ama çok dikkat edilmesi gerekir zordur. Soluk borusuna yemek kaçabilir eğer yanlış yere mama enjekte edilirse...
Vet hekiminiz kabul ederse ona bırakın derim eğer hayvanların kalmasını kabul eden bir yerse kilo alana kadar dursun...

Son düzenleme:
  • Like
Tepkiler: Mog

Mog

Aktif Üye
Floralia Foniopaddy tohumu da verebilirsiniz ek olarak. Hastalık kuşun direncini kırdı o yüzden iyi beslenmesi ve takviyelerle destek çıkılması lazım..
Kursaktan beslemeyi öğrenirseniz siz yaparsınız ama çok dikkat edilmesi gerekir zordur. Soluk borusuna yemek kaçabilir eğer yanlış yere mama enjekte edilirse...
Vet hekiminiz kabul ederse ona bırakın derim eğer hayvanların kalmasını kabul eden bir yerse kilo alana kadar dursun...
Ben de aynı sizin düşündüğünüz gibi düşündüm veteriner hekime böyle söyledim fakat acil durumu yoksa kuşu almıyoruz demişti, yani ilk gittiğimde bile antibiyotik tedavisini siz yapıcaksınız demişti. Kursaktan beslemeyi de iki kere söyledim kilosunu tarttığımda da söyledim fakat yem yiyen kuşa kursaktan besleme yapmayalım hem de tehlikeli başka sorunlara yol açabilir direncini artıralım dedi. Ben de kendim tehlikeleri biliyorum soluk borusuna kaçırma gibi vs. Bu yüzden de kursaktan besleme yapmıyorum kendim :(

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben de aynı sizin düşündüğünüz gibi düşündüm veteriner hekime böyle söyledim fakat acil durumu yoksa kuşu almıyoruz demişti, yani ilk gittiğimde bile antibiyotik tedavisini siz yapıcaksınız demişti. Kursaktan beslemeyi de iki kere söyledim kilosunu tarttığımda da söyledim fakat yem yiyen kuşa kursaktan besleme yapmayalım hem de tehlikeli başka sorunlara yol açabilir direncini artıralım dedi. Ben de kendim tehlikeleri biliyorum soluk borusuna kaçırma gibi vs. Bu yüzden de kursaktan besleme yapmıyorum kendim :(
Merhaba korkmayın hepimiz böyle başladık günde 3 kez kursaktan besleme yaptım. Tam karşına al, sol eline, kuşun sana baksın göz göze olun, sağ elinle kuşun sol tarafına gaga ın en dip kısmına zaten dilini çekiyor, aparatı yavaşça it, tuttuğun elin ile hissederdin, yavaşça gönder, bitince çok yavaş çek ki bulantı olmasın, ya Allah bismillah diyip yap. Şifa olsun🤲😊