• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Klimalı odadaki klimanın çalışması kuşun odasını etkiler mi

gül_maviş

Yeni Üye
Merhabalar iyi geceler size merak ettiğim bir şey sormak istiyorum. Bizim büyük odamızda klima var kuşumun odasında onun yanındaki değil daha bir üst oda da biz bütün kapıları açıp klimayı genelde 18 19 da çalışıyoruz bütün odalar soğumuş oluyor bu şekilde kuşuma cereyan kalma veya klima çarpması gibi bir durum söz konusu olur mu direkt temas yok odadan odaya ısı aktarımı sadece

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Merhabalar iyi geceler size merak ettiğim bir şey sormak istiyorum. Bizim büyük odamızda klima var kuşumun odasında onun yanındaki değil daha bir üst oda da biz bütün kapıları açıp klimayı genelde 18 19 da çalışıyoruz bütün odalar soğumuş oluyor bu şekilde kuşuma cereyan kalma veya klima çarpması gibi bir durum söz konusu olur mu direkt temas yok odadan odaya ısı aktarımı sadece
Ben birşey olcağını düşünmüyorum açıkçası ., çünkü ısı aktarımı oluyor sadece ceryan olmadıgından sorun olmaz bence

Son düzenleme:

gül_maviş

Yeni Üye
Ben birşey olcağını düşünmüyorum açıkçası ., çünkü ısı aktarımı oluyor sadece ceryan olmadıgından sorun olmaz bence
Teşekkür ediyorum dikkat etmeye çalışıyorum asla pencere açıkken kapıyı hiçbir şekilde açık bırakmıyorum evimiz zemin kat ayrıca pencereyi açmak istesem kedi girer diye korkuyorum geceleri bile açamıyorum ayrıca kafesi pencere önünde değil sehpasını koltuğun üzerine koyuyorum sonra kafesini sehpanın üzerine böylece hem yüksekte daha güvende hissediyor hem de rüzgar değmiyor

Ece A.🥇

Tutkulu
Yardımsever üye
Merhaba ben üşütebileceğini düşünüyorum çünkü klima bir süre sonra biz insanlara bile etki ediyor, kuşlar çok hassas canlılar. Bizde de aynı durum mevcut 18-19 larda çalışıyor. Çocuğu kendi odamda muhafaza ediyorum klima açıldığı zaman, ve kapıyı aralık bırakıp kafesin üzerini çok kalın olmayan ama rüzgarı veya esintiyi engelleyebilecek bir pike ile yarım kapatıyorum. Bu sayede çocuğu koruma altına alıyorum içim biraz daha rahat oluyor :) keyfi bozulmuyor tam kapatmadığım için karanlık olmuyor, ortamı da ne sıcak ne soğuk oluyor böyle de deneyebilirsiniz. Dışkılarını yorumlayacak olursak, hangi vitaminleri kulllanıyorsunuz? 🙏🏾

gül_maviş

Yeni Üye
Merhaba ben üşütebileceğini düşünüyorum çünkü klima bir süre sonra biz insanlara bile etki ediyor, kuşlar çok hassas canlılar. Bizde de aynı durum mevcut 18-19 larda çalışıyor. Çocuğu kendi odamda muhafaza ediyorum klima açıldığı zaman, ve kapıyı aralık bırakıp kafesin üzerini çok kalın olmayan ama rüzgarı veya esintiyi engelleyebilecek bir pike ile yarım kapatıyorum. Bu sayede çocuğu koruma altına alıyorum içim biraz daha rahat oluyor :) keyfi bozulmuyor tam kapatmadığım için karanlık olmuyor, ortamı da ne sıcak ne soğuk oluyor böyle de deneyebilirsiniz. Dışkılarını yorumlayacak olursak, hangi vitaminleri kulllanıyorsunuz? 🙏🏾
Multivitamini aminosol veteriner vermişti tüyde b vitamini haftada 1 verdim bir de probiyotik olsun diye kabuklu yulaf veriyorum üreticisi yoğurt suyu koyun suluğuna dedi ama sindirebilir mi güvenemedim

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dün yumurta yedi biraz bir de ceviz verdim dışarı çıkmıştım ben gelene kadar su içmemiş gelince direkt su içirdim kuş kumu ve kalamarını verdim
3 gün probiyotik verin hergün yenilenip. Sonra tekrar dışkı görelim

gül_maviş

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkür ediyorum önerdiğiniz iyi bir ürün var mı

dün veterinere gittim kalmamış dedi sonra tek kuşsa madem bunu kullan mercimek damlası kadar suluğuna koy dedi ağır gelmez mi peki dedi bu da ağır gelirse hiç kullanmayın dedi ücretsiz ama atlar için bu probiyotik
Bilmiyorum açıkçası @Burçak A. @Demet bükay ablam bir baksın bakalım

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Oda sıcaklığı 24-26 derece olmalı bu nedenle dikkat etmek lazım vitamin olarak gervit w, b vitamini olarak bt amin forte, probiyotik olarak entrobac öneririm 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Tamamdır teşekkür ediyorum önerdiğiniz iyi bir ürün var mı

dün veterinere gittim kalmamış dedi sonra tek kuşsa madem bunu kullan mercimek damlası kadar suluğuna koy dedi ağır gelmez mi peki dedi bu da ağır gelirse hiç kullanmayın dedi ücretsiz ama atlar için bu probiyotik
Merhaba probiyotik içeriği atlar için hazırlamakta, yan etkisi olabilir, zarar verebilir, matobolizmaları çok faklı lütfen kullanmayın
Bir canlı için deneme yanılma olmaz