• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Kızıştırıcı Damla

Yigit K.

Paylaşımcı
Arkadaşlar merhaba. Bir kaç gün önce petshoptan kızıştırıcı damla aldım. Ayrıca kızıştırıcı yem de vardı fakat petshoptaki adam damlayı daha çok öneririm dedi. Sizce damlayı bırakıp kızıştırıcı yem mi alayım yoksa kızıştırıcı damlanında etkisi olur mu?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
yani bu tarz şeylere soğuk bakıyorum ben açıkçası. kızıştırıcı denilen ürünler sandığınız gibi kızıştırmaz, sadece çiftleşme dönemine giren kuşlara ek takviye olarak geçer. üreme dönemi için en önemli etmen kuşlarınızın sessiz, yüksek ve psikolojik olarak rahat bir yerde olmasıdır. ki bu dönemler yılda 2 veya 3 defa olur. kızıştırmak içinse doğal yöntemleri kullanın yumurta mamasına havuç, biraz nijer tohumu, hafif tarçın vs ekleyerek vermeniz daha mantıklı

Dragon.

Aktif Üye
Bencede boşuna alma kalitesiz birşey evde kendin daha kızıştırıcı şeyler Yapabilirsin. İlla alıcam diyorsan NİJER TOHUMU AL.

Yigit K.

Paylaşımcı
yani bu tarz şeylere soğuk bakıyorum ben açıkçası. kızıştırıcı denilen ürünler sandığınız gibi kızıştırmaz, sadece çiftleşme dönemine giren kuşlara ek takviye olarak geçer. üreme dönemi için en önemli etmen kuşlarınızın sessiz, yüksek ve psikolojik olarak rahat bir yerde olmasıdır. ki bu dönemler yılda 2 veya 3 defa olur. kızıştırmak içinse doğal yöntemleri kullanın yumurta mamasına havuç, biraz nijer tohumu, hafif tarçın vs ekleyerek vermeniz daha mantıklı
Yumurta mamasında havucu kullanıyorum bir sonraki mama yapışımda diğerlerinide eklerim. Fakat bir sıkıntı var evimde yüksek yerler var fakat her odamız az da olsa sesli oluyo yani odalara sürekli giriyoruz konuşuyoruz falan. Odalarda az-orta ses olsa sıkıntı olur mu?

Umut S.

Müdavim
Kıdemli Üye
Yumurta mamasında havucu kullanıyorum bir sonraki mama yapışımda diğerlerinide eklerim. Fakat bir sıkıntı var evimde yüksek yerler var fakat her odamız az da olsa sesli oluyo yani odalara sürekli giriyoruz konuşuyoruz falan. Odalarda az-orta ses olsa sıkıntı olur mu?
yok o konuda sıkıntı olacağını sanmıyorum. bu arada yumurta mamasını yaz aylarına girdiğimiz için 2 buçuk saatten fazla kafeste tutmayın bozulma durumu var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Neymiş bu Nutrivita love bird bir görebilir miyim 🤔 içeriği olan kısmını da görebilir miyim acaba 👍

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bence sadece havuç verseniz o bile kızıştırır

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mahalle phetshopundaki ürünler kuşlar için gereksizdir

Üst Alt