• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlıkta Kanadını Parçaladı

Sultan Papağanım kızgınlık dönemine girdiği için kanatlarını kafese çarpa çarpa birini parçaladı. Daha önce o kanadını depremde çırpınırken parçalamıştı ve iyileşmişti. Ancak yine aynı yerden kanat parçalandı. Kemik kırıldı. Pansuman yapıyorum. Boynunda keçeden bir boyunluk var böylece yarasını daha kötü hale getiremiyor. Kızgınlık dönemini geçiren bir ilaç var mıdır? Boncuk 4 buçuk yıldır benimle bu arada. evimize yeni bir papağan da alamıyoruz şu an. Ancak oğlumdan ayrılmak da hiç istemiyorum. Ne eyere ne semere ama bir çözüm bulmam gerekli. Önerilerinize açığız.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun. Verdiğiniz tohumlar neler. İçerisinde kızıltırıcı tohum varsa çıkarmanızı öneririm. Elma ve papatya çayının sakinleştirici özelliği var. Papatya çayını demleyip suluğuna koyun. Yemesi içinde elma verin. Düzenli takviye vermiyorsanız Gervit ve entrobac düzenli vermenizi öneririm.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz
Kızgınlıktan kanatlarını parçalarmı yahu onunla ne ilgisi var🤔ihtimalleri düşünürken kafesin küçük olması kanat açarken vurması, bitlerden rahatsız olup kaşiyarak çarpması,strese bağlı durumlar

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Sultan Papağanım kızgınlık dönemine girdiği için kanatlarını kafese çarpa çarpa birini parçaladı. Daha önce o kanadını depremde çırpınırken parçalamıştı ve iyileşmişti. Ancak yine aynı yerden kanat parçalandı. Kemik kırıldı. Pansuman yapıyorum. Boynunda keçeden bir boyunluk var böylece yarasını daha kötü hale getiremiyor. Kızgınlık dönemini geçiren bir ilaç var mıdır? Boncuk 4 buçuk yıldır benimle bu arada. evimize yeni bir papağan da alamıyoruz şu an. Ancak oğlumdan ayrılmak da hiç istemiyorum. Ne eyere ne semere ama bir çözüm bulmam gerekli. Önerilerinize açığız.
Arkadaşlarıma katılıyorum ayrıca kanat kırıksa uygun şekle getirilip sabitlenmesi lazım. Nerede oturuyorsunuz?