• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık yumurtasını hemen almalı mıyım ?

milletvekili

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Yumurta yapmaktan artık halsiz düştü
Hastalık Belirti Tarihi
20 Nis 2026
Kullanılan İlaç
günlük Kalsiyum ve D3
Merhaba . Kuşum resmi olarak 10. yumurtasını yumurtlamış oldu olabildiğince ışıktan uzak bırakmama evde erkek kuş sesi vs olmamsına rağmen yılmadan kızgınlık
yumurtası bıraktı . Yuvalığını kaldırdım tavsiyeleriniz üzere şimdiyse yuvalıksız ilk yumurtasını yaptı sizce hemen yumurtayı almam doğru olur mu beklemeli miyim ?

(Düzenli olarak kalsiyum ve D3 takviyesi alıyor ve yuvasında kalamar kemiği var)

Bir diğer sorum da yumurtlamanın ardından bölgedeki şişlik devam ediyor zamanla düzelecek bir durum mudur yoksa yen ibir yumurta habercisi mi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba . Kuşum resmi olarak 10. yumurtasını yumurtlamış oldu olabildiğince ışıktan uzak bırakmama evde erkek kuş sesi vs olmamsına rağmen yılmadan kızgınlık
yumurtası bıraktı . Yuvalığını kaldırdım tavsiyeleriniz üzere şimdiyse yuvalıksız ilk yumurtasını yaptı sizce hemen yumurtayı almam doğru olur mu beklemeli miyim ?

(Düzenli olarak kalsiyum ve D3 takviyesi alıyor ve yuvasında kalamar kemiği var)

Bir diğer sorum da yumurtlamanın ardından bölgedeki şişlik devam ediyor zamanla düzelecek bir durum mudur yoksa yen ibir yumurta habercisi mi
Merhaba yumurtayı alın kafesi farklı bir odaya taşıyın yer değişikliği de etkilidir, aydınlık ortam olsun

milletvekili

Yeni Üye
Merhaba yumurtayı alın kafesi farklı bir odaya taşıyın yer değişikliği de etkilidir, aydınlık ortam olsun
sağolun uyguladım bunları kafesin iç dekorunu da değiştirdim . hala kloak bölgesinde bir şişlik var inecek bir şişlil midir yoksa bir yumurta hazılrğı mıdır acaba

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
11. yumurtamız yolda o zaman . üzülüyorum çok zayıfladı sürekli besin takviyesi yeşillik yumurta sarısı ve beyazı vermeme rağmen . Yumurta sıkışması olmasından korkuyorum her yumurtada
Şehmus BAKIR hocamız bir temize başka bir ortama giderse yumurtlama ihtimali olmaz demişti
Bir yakınınıza bir süreliğine verebilirsiniz

milletvekili

Yeni Üye
Şehmus BAKIR hocamız bir temize başka bir ortama giderse yumurtlama ihtimali olmaz demişti
Bir yakınınıza bir süreliğine verebilirsiniz
malesef şu an kontolüm altında durması daha iyi bir başkasına güvenemem kafesin yerini değiştirdim sürekli karanlıkta tutuyorum

Üst Alt