• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık dönemi Kızgınlık yumurtası

milletvekili

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Şu an sadece dışkıda bir değişim oldu
Hastalık Belirti Tarihi
18 Nis 2026
Kullanılan İlaç
günlük olarak kalsiyum damlası alıyor
Merhaba Kuşum bi süredir fazlasıyla kızgınlık yumurtası yapıyor ben de dışkısını kotrol etmek için arada bir dışarı çıkarıp dışkılamasını bekliyorum . Böyle bir anda uçmak istedi fakat uçamadı ve duvara çarptı ben de içerideki yumurtanın kırılıp kırılmadığını analamak için dışkıyı takibe aldım . İlk iki resim bu çarpışmadan sonra çıkardığı dışkılar son üç resimse aynı dışkı ve 3. dışkılaması . yorum yapabilir misiniz

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
galiba bu esnada yumurtladı ve halsiz kaldı
Merhaba kızgınlık yumurtası yazmışsınız, eşi yok, yuvalık var ve yumurtalar duruyor anladığım kadarıyla işlem bu 😊
Yuvalık kalkacak yumurtalar atılacak, kuşları yumurta değil kuluçka yorar
Boş yere yumurtalara yatıyor acil şekilde hepsini yok edin kuş dinlensin güçlensin, elinizde probiyotik varsa hemen 3 gün üst üste verin

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba. Demet Ablaya katılıyorum. Yumurtalara Yattikca Kasları güçsüzleşir. Dediğiniz Gibi Uçamaz. Çok Yumurta Yapmış. Kalsiyum Eksikliğinden Vardır. Kalsiyum Takviyeside Yapin. Calcilux Olabilir. Haftada 2 3 Gün Olur Şimdilik. Aklıma Yakılan Birsey Var. Neden Taşın Üzerinde. Orada Hasta Olur. Yumurtaları Kaldırıp Kafesine Alin. Güçsüz Kalmış Kasları. Duvara Çok mu Sert Çarptı.?

milletvekili

Yeni Üye
kuluçkasını kaldırdığım halde de devam etti yumurtlamaya maalesef kalsiyum takviyesini de günlük olarak kanatlı kuş uzmanımın yavsiye ettiği ölçüde veriyorum . Taşın daüzerinde değil aslında alt en alt pamuk üstü kağıt mendil mısır granülünden hiç haz etmiyor . sizce bu son yumurtadan hemen sonra kuluçkasını engelliyim mi

milletvekili

Yeni Üye
Merhaba kızgınlık yumurtası yazmışsınız, eşi yok, yuvalık var ve yumurtalar duruyor anladığım kadarıyla işlem bu 😊
Yuvalık kalkacak yumurtalar atılacak, kuşları yumurta değil kuluçka yorar
Boş yere yumurtalara yatıyor acil şekilde hepsini yok edin kuş dinlensin güçlensin, elinizde probiyotik varsa hemen 3 gün üst üste verin
internet üzerindeki kaynaklar da yumurtaların 20 gün daha beklemesini ardından kaldırılmasını tavsiye ediyor kjaldırılan yumurtanın ardından kuş daha fazla yumurtlama eğilimine girebilir şeklinde hemen bir an önce kaldırmamı mı tavsiye edersiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
internet üzerindeki kaynaklar da yumurtaların 20 gün daha beklemesini ardından kaldırılmasını tavsiye ediyor kjaldırılan yumurtanın ardından kuş daha fazla yumurtlama eğilimine girebilir şeklinde hemen bir an önce kaldırmamı mı tavsiye edersiniz
Kuşunuz ⚠ Kuluçka döneminde değil
Kızgınlık yumurtası yapıyor alıp atın yuvalığı kaldırın lütfen
Eğer ki hormon bozukluğu yoksa belki 2 yumurta daha yapabilir kafese bıraksın
Kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur
Yavru isterseniz de en erken 1 ay dinlensin sonra eş alın

milletvekili

Yeni Üye
Kuşunuz ⚠ Kuluçka döneminde değil
Kızgınlık yumurtası yapıyor alıp atın yuvalığı kaldırın lütfen
Eğer ki hormon bozukluğu yoksa belki 2 yumurta daha yapabilir kafese bıraksın
Kafeste kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka olsun Calsiyum deposudur
Yavru isterseniz de en erken 1 ay dinlensin sonra eş alın
Çok sağolun ilginiz için zaten düzenli olarak oral yoldan kalsiyum veriyorum kalamar kemiği de var yumurta sıkışır mı stresinden yorulduk gerçekten 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok sağolun ilginiz için zaten düzenli olarak oral yoldan kalsiyum veriyorum kalamar kemiği de var yumurta sıkışır mı stresinden yorulduk gerçekten 🙏
İnşAllah sıkışma olmaz, bunu bilemeyiz, temennim olmasın🤲

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
kuluçkasını kaldırdığım halde de devam etti yumurtlamaya maalesef kalsiyum takviyesini de günlük olarak kanatlı kuş uzmanımın yavsiye ettiği ölçüde veriyorum . Taşın daüzerinde değil aslında alt en alt pamuk üstü kağıt mendil mısır granülünden hiç haz etmiyor . sizce bu son yumurtadan hemen sonra kuluçkasını engelliyim mi
Ben Kutu İçinde Yerde Sandım. Ama Kafeste yerde. Yukarı Düz Bir Yere Taşıyabilirsiniz. Kuluçka Döllenmis Yumurta Olursa Olur. Kizginlik Yumurtasi Sadece Güçten düşmesine Yarar. Bekler bekler Bebek çıkamaz. Bu Defa Psikolojik Sorunları Baslar. Depresyona Girebilir. Kalsiyum Verin İhtiyacı Var Şuan. Diskisini tekrar Paylaşır mısınız?

milletvekili

Yeni Üye
Ben Kutu İçinde Yerde Sandım. Ama Kafeste yerde. Yukarı Düz Bir Yere Taşıyabilirsiniz. Kuluçka Döllenmis Yumurta Olursa Olur. Kizginlik Yumurtasi Sadece Güçten düşmesine Yarar. Bekler bekler Bebek çıkamaz. Bu Defa Psikolojik Sorunları Baslar. Depresyona Girebilir. Kalsiyum Verin İhtiyacı Var Şuan. Diskisini tekrar Paylaşır mısınız?
kalsiyum oral yolla veriyorum bir damla buyrun ekte dışkıları

Ekli dosyalar

milletvekili

Yeni Üye
kalsiyum oral yolla veriyorum bir damla buyrun ekte dışkıları
bir nedenden giderek koyuldu yumurtladıktan sonra dışkı rengi değişti ve hala kloak bölgesi şiş sertlik yok fakat şişlik var kafesin de zeminine yattı yuvalığı aldıktan sonra . Sabah olduğunda tekrar kontrol edeceğim .

Üst Alt