• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık Yumurtası

Batuş

Yeni Üye
Merhabalar dostlar, kısa bir süre hasta olan kuşum toparlanmaya başlayınca hemen yumurta atmaya başladı ilk defa yumurta verdi. Erkek kuşumla hep ayrı kafestelerdi. Bir çiftleşme olmadığı bildiğim kadar açtığım süreçte de. Şimdi folluk aldım. Kafesi temizlerken of olduğun içerisinde eldivenle yumurtaları koydum fakat şimdi yeni diye mi bilmiyorum yumurtaların üstüne yatmıyor yumurtaların üstüne yatmıyor 5 6 gündür sürekli yatıyordu. Yuvalık kafese olmadı o yüzden böyle bir folluk koymak istedim. Sizce alışır mı yumurtalar sanırım kızgınlık Yumurtası halende karnı şiş sanırım yumurtlayacak gene sizce folluğu kaldırıp eski haliyle kafesin dibine mi koymalıyım. Bu süreçte takviye olarak bt amin forte gervit probiyotikler yeterli olur mu IMG_20240809_194058.jpg

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kızgınlık yumurtası atıyorsa o yumurtaları alın. Hastalık da atlatmış kuşu iyice yorar. 👍Vitaminler evet iyi bir de kafeste kalamar kemiği mutlaka bulunsun. Ayrıca versele laga calcilux da verebilirsiniz

Batuş

Yeni Üye
Kızgınlık yumurtası atıyorsa o yumurtaları alın. Hastalık da atlatmış kuşu iyice yorar. 👍Vitaminler evet iyi bir de kafeste kalamar kemiği mutlaka bulunsun. Ayrıca versele laga calcilux da verebilirsiniz
Yumurtaları almam onu psikolojik olarak etkiler. Depresyona girer mi kıyamıyorum kafesi 1 günde batıran kuş artık dışkısını en kenara, yem kabuklarını bir tarafa topluyor. Annelik iç güdüsü sanırım. Çok temiz bir kuş oldu 3 günde 😊

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yumurtaları almam onu psikolojik olarak etkiler. Depresyona girer mi kıyamıyorum kafesi 1 günde batıran kuş artık dışkısını en kenara, yem kabuklarını bir tarafa topluyor. Annelik iç güdüsü sanırım. Çok temiz bir kuş oldu 3 günde 😊
Ama uzerine yatması kuşu daha da yorar. Hastalık atlatmış maalesef. BT amin Forte haftada iki gün en az birer gün arayla yarım suluğa 8 damla damlatırsanız stresi azaltır 🙂

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Dişi kuşların kızgınlık yumurtası meselesi beni üzüyor ya, alırken yumurtaları daha da çok üzülüyorum sizi anlıyorum...

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar dostlar, kısa bir süre hasta olan kuşum toparlanmaya başlayınca hemen yumurta atmaya başladı ilk defa yumurta verdi. Erkek kuşumla hep ayrı kafestelerdi. Bir çiftleşme olmadığı bildiğim kadar açtığım süreçte de. Şimdi folluk aldım. Kafesi temizlerken of olduğun içerisinde eldivenle yumurtaları koydum fakat şimdi yeni diye mi bilmiyorum yumurtaların üstüne yatmıyor yumurtaların üstüne yatmıyor 5 6 gündür sürekli yatıyordu. Yuvalık kafese olmadı o yüzden böyle bir folluk koymak istedim. Sizce alışır mı yumurtalar sanırım kızgınlık Yumurtası halende karnı şiş sanırım yumurtlayacak gene sizce folluğu kaldırıp eski haliyle kafesin dibine mi koymalıyım. Bu süreçte takviye olarak bt amin forte gervit probiyotikler yeterli olur mu Ekli dosyayı görüntüle 67648
Merhaba boş yumurta daha çok stres yapar, alın onları, kaldırın, sabaha rahatlar, banyo, yulaf ve elma kızgınlığı alır, dışarıda gezsin, depresyona girmez, endişe etmeyin lütfen