• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kızgınlık yumurtası

emine1

Yeni Üye
Kuşum iki yaşında ve dişi Kızgınlık döneminde 5 6 yumurta yapıyor bu dönem yılda iki üç kere oluyor. Mesela 4 5 yumurta yaptıktan sonra bir kaç ay yumurtlamıyor. Sonra yeniden 4 5 yumurta yapıyor. Bu normal midir? Vitamin ve probiyotik takviyesi yapıyorum güçsüz kalmaması için kafesinde kum ve taş da var. yani kısaca yıl içinde iki üç kez oluyor bu dönem ve her dönemde 5 6 yumurta yapıyor. Tek başına bakıyorum bu arada. Bazı kuşçular eş alsamda yumurtlamanın devam edeceğini sadece iyi bakmam gerektiğini söylüyor. Sadece bu durum normal mi onu öğrenmek istiyorum.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşunuz düzenli şekilde kızgınlık yumurtası yapıyormuş.neden eş almıyorsunuz? kuşunuz kaç yaşında? Görsellerini görmek isteriz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hoş geldiniz ailemize 😇 eş alırsanız yumurtalar dolu olur, bebişlerini büyütür siz de seversiniz ama sürekli boş yumurta zamanla depresyona girmesine sebep olur ayrıca kuşunuzu çok yorar, bence bir eş almanız gerekir 🤔

emine1

Yeni Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoş geldiniz 😊
Kuşunuz düzenli şekilde kızgınlık yumurtası yapıyormuş.neden eş almıyorsunuz? kuşunuz kaç yaşında? Görsellerini görmek isteriz
İki yaşında şu an tam. Ben şehir dışında okuduğum için ailem için başka bir kuşla ilgilenmek zor olabilir. Birde kuşum eşini sevecek mi yavrulara bakması vs onun strese girmesini ve yorulmasını istemiyorum o yüzden eş almıyorum. Yeterince ilgileniyoruz biz zaten kafese yemek yemek için giriyor neredeyse. Benim için bahsettiğim durum normal mi onu öğrenmek istemiştim.

Ekli dosyalar

emine1

Yeni Üye
Hoş geldiniz ailemize 😇 eş alırsanız yumurtalar dolu olur, bebişlerini büyütür siz de seversiniz ama sürekli boş yumurta zamanla depresyona girmesine sebep olur ayrıca kuşunuzu çok yorar, bence bir eş almanız gerekir 🤔
teşekkür ederim hoşbuldum yumurtaları kafesten almadığım zamanlar oldu ama asla ilgilenmiyor yavru istediğini düşünmüyorum o yüzden.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
teşekkür ederim hoşbuldum yumurtaları kafesten almadığım zamanlar oldu ama asla ilgilenmiyor yavru istediğini düşünmüyorum o yüzden.
Kafese yaptığı ve eşi olmadığı için boş olduğunu biliyor, ama eşi olur kafeste de yuva takılı olursa bakacaktır 🙂

emine1

Yeni Üye
Kafese yaptığı ve eşi olmadığı için boş olduğunu biliyor, ama eşi olur kafeste de yuva takılı olursa bakacaktır 🙂
Anladım teşekkür ederim benim merak ettiğim dişi kuşa tek bakmak mümkün değil mi? 6 7 sene tek bakanlar olduğunu duymuştum birde sorduğum bazı yerler doğası gereği eş alsamda yumurtlamanın durmayacağını hatta daha da artabileceğini söylemişti

Son düzenleme:

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Anladım teşekkür ederim benim merak ettiğim dişi kuşa tek bakmak mümkün değil mi? 6 7 sene tek bakanlar olduğunu duymuştum birde sorduğum bazı yerler doğası gereği eş alsamda yumurtlamanın durmayacağını hatta daha da artabileceğini söylemişti
Tabii ki mümkün, ama bu şekilde yumurta yapmaya devam edecektir 🤷 yani erkek olsa da elinize, parmağınıza, oyuncaklarına tokalara vs kır yapıp yem kusacak, üstüne çıkıp çiftleşmeye çalışacaktı. Bunlar içgüdüsel olarak yaptıkları şeyler

emine1

Yeni Üye
Tabii ki mümkün, ama bu şekilde yumurta yapmaya devam edecektir 🤷 yani erkek olsa da elinize, parmağınıza, oyuncaklarına tokalara vs kır yapıp yem kusacak, üstüne çıkıp çiftleşmeye çalışacaktı. Bunlar içgüdüsel olarak yaptıkları şeyler
Merak ettiğim buydu güçsüz kalmaması için elimden geleni yapıyorum:/ teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

efe1903

Tutkulu
İki yaşında şu an tam. Ben şehir dışında okuduğum için ailem için başka bir kuşla ilgilenmek zor olabilir. Birde kuşum eşini sevecek mi yavrulara bakması vs onun strese girmesini ve yorulmasını istemiyorum o yüzden eş almıyorum. Yeterince ilgileniyoruz biz zaten kafese yemek yemek için giriyor neredeyse. Benim için bahsettiğim durum normal mi onu öğrenmek istemiştim.
bence eş alın o kuşa

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici
Yavru istediğini düşünmüyorum derken? Bunlar insanlar gibi fikir sahibi canlılar değil ki :) Kızgınlık yumurtası yapan kuş kızışmış ve üreme dönemine girmiş demektir. Eş tuttuğu bir erkek kuş olursa çiftleşecek ve yavruları olacaktır. Tavsiye ederim

Üst Alt