• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Kızgınlık hakkında.

anydayykk

Tutkulu
Merhaba, 2 yaşında dişi bir kuşum, 1 yaşında erkek bir kuşum var ikisi de yetişkinler diye varsayıyorum. Dişi kuşumun ceresi kahverengi şu an ve erkek kuşumla böyle şarkı söyleyip takılıyorlar birlikte, buün erkek olan yem kustu ona. Ama şöyle bir sorun var, bu ikisi kardeşler. Ben hiç kuşları yavrulatma fikrinde de olmadım zaten kardeşler yani, çiftleşirlerse bu sefer yumurtlar, yumurtlarsa yumurtasını almam gerekir çünkü dişi kuşum karaciğer hastası benim yumurtlamak zor bir süreç + yumurtasını almak strese sokabilir onu. ikisini de ayıramıyorum acaba bir şekilde önleyebilir miyim bu durumu? Çiftleşmeden önce ne yaparlar ki? Belki sadece arkadaş gibi görüyorlardır birbirlerini.

anydayykk

Tutkulu
Merhaba, 2 yaşında dişi bir kuşum, 1 yaşında erkek bir kuşum var ikisi de yetişkinler diye varsayıyorum. Dişi kuşumun ceresi kahverengi şu an ve erkek kuşumla böyle şarkı söyleyip takılıyorlar birlikte, buün erkek olan yem kustu ona. Ama şöyle bir sorun var, bu ikisi kardeşler. Ben hiç kuşları yavrulatma fikrinde de olmadım zaten kardeşler yani, çiftleşirlerse bu sefer yumurtlar, yumurtlarsa yumurtasını almam gerekir çünkü dişi kuşum karaciğer hastası benim yumurtlamak zor bir süreç + yumurtasını almak strese sokabilir onu. ikisini de ayıramıyorum acaba bir şekilde önleyebilir miyim bu durumu? Çiftleşmeden önce ne yaparlar ki? Belki sadece arkadaş gibi görüyorlardır birbirlerini.
Şarkı söyleyip gagalarını birbirlerine vuruyorlar, arada erkek kuşum kusuyor ona hafifçe. biraz lovey-dovey oldular sanırım ama hep böylelerdi. Ama bir an korktum acaba eşleşirler mi diye.

hep böyle ötüp gagalarını birbirine vuruyorlardı şimdi de yapıyorlar ama ilk kez düzgünce yem kustuğunu gördüm erkek olanın.

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Şarkı söyleyip gagalarını birbirlerine vuruyorlar, arada erkek kuşum kusuyor ona hafifçe. biraz lovey-dovey oldular sanırım ama hep böylelerdi. Ama bir an korktum acaba eşleşirler mi diye.

hep böyle ötüp gagalarını birbirine vuruyorlardı şimdi de yapıyorlar ama ilk kez düzgünce yem kustuğunu gördüm erkek olanın.
Merhaba kardeşler çifleşemez😔😔bir çok sorun ve engelli yavru olur
Eş alabilirsiniz erkeğe, yada ayırmak zorunda kalacaksınız, kur yapıyor

anydayykk

Tutkulu
Kızgınlık dışında eşleşme ihtimali var mı? Eğer yoksa eşleşmediklerine emin olurum kızgınlık vaktinde. Dişi kuşum kızgınlıkta şu an. Zaten ayrı kafeslerde kalıyorlar ama gündüz aynı odadalar, kafese de hapsetmek istemiyorum ama başka çözüm yoksa dişiyi ya da erkeği kızgınlık geçene kadar kafeste bekletebilirim veya birini sabah birini akşam çıkarabilirim? Böylece birbirlerine ulaşamazlar.

anydayykk

Tutkulu
Bir de yuvalık vs de yok kafeste, odada bir yere yumurtlayıp orada yumurtaya yatma riski olur mu?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Bir de yuvalık vs de yok kafeste, odada bir yere yumurtlayıp orada yumurtaya yatma riski olur mu?
Yumurtlar ve yatar büyük ihtimalle kırılır
Ayırın lütfen, sağlık yönünden engeldir, kardeş çifleşmesi günahtır

Üst Alt