• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş seçimi Kendine es sectigi ilac kutusu

Cicik

Aktif Üye
Benim kusum 6bucuk yasinda erkek. Kusum cok sosyal bir kustur. Kafesinin kapisi 24 saat aciktir. Istedigi zaman girip cikar. Benimle zaman gecirir , cok konusur, bu ozellikleri var. Fakat evdeki aynalarda ve yillardir kendine es sectigi benim kullandigim burun damlalarinin kutulariyla da cok zaman geciriyor. Aynalara birsey yapamayiz kendiai gidiyor onlara ama be cok seviyor diye ilac kutusunu bilerek veriyorum. Saatlerce o ilac kutusuyla konusuyor, onu besliyor onunla zaman geciriyor. Aldigim zaman uzuluyor gibi geliyor bana. Surekli gidp geliyor oldugu yere onu ariyor morali bozuluyor sanki. Yillardir boyle bu arada. Sizce kendine es sectigi o ilac kutularini onunden almali miyim? Cok uzulur mu? Depresyona fln girer mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba dilerseniz yanına eş alabilirsiniz. Bizde aynı sorunu yaşıyoruz. Parlak yada bulduğu objeye kur hareketi yapıp kusuyor. Ben eş düşünmediğim için o sınırı ayarlıyorum. Yani seçtiği objeden ayrılmayıp çok kusuyorsa onu önünden alıyorum. Bir daha gitmiyor. Küsmez depresyona girmez merak etmeyin bu sefer kendine başka bir nesne bulur 🙂 doğasında oldukları için maalesef engelleyemezsiniz.

Cicik

Aktif Üye
Es almayi hic dusunmuyorum. Ben de ilac kutusunu kaldiriyorum ara ara zaten ama bu defa fazla bir baglandi gibi :) evet sizler de oyle yapiyorsaniz ben de ara vereyim biraz ilac kutusuna. Tesekkurler :)

Üst Alt