• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kendi etrafinda dönüyor

Pnar

Aktif Üye
Merhaba muhabbet kuşum kendi etrafinda dönüyor.yani kafasini cevirme seklinde degil daire ciziyor.bir iki kere yapti.oyun mu yapiyor acaba? Bir de kizginlik donemi ile ilgili bir bilgim yok 4.5 aylik ve tüy doneminde kizginliga girmis olabilir mi?belirtileri neler? İsirma huyu olustu.hic yoktu
ancak sinirli bir isirma degil.her sey normalken kıt kıt ısırıyor.sesimi çıkarmıyorum kıyamıyorum ama canıma okudu yani 😂 nasil davranmam gerekiyor? Cok mu soru sordum bilmiyorum ama cevaplar icin simdiden teşekkürler.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Net cevaplar alabilmeniz için streamable.com dan kuşun kısa bir videosunu ekleyebilir misiniz tecrübeli arkadaşlar ona göre yorumlasin.teşekkürler

Pnar

Aktif Üye
Merhaba muhabbet kuşum kendi etrafinda dönüyor.yani kafasini cevirme seklinde degil daire ciziyor.bir iki kere yapti.oyun mu yapiyor acaba? Bir de kizginlik donemi ile ilgili bir bilgim yok 4.5 aylik ve tüy doneminde kizginliga girmis olabilir mi?belirtileri neler? İsirma huyu olustu.hic yoktu
ancak sinirli bir isirma degil.her sey normalken kıt kıt ısırıyor.sesimi çıkarmıyorum kıyamıyorum ama canıma okudu yani 😂 nasil davranmam gerekiyor? Cok mu soru sordum bilmiyorum ama cevaplar icin simdiden teşekkürler.
Dışkısıni da paylasayim dedi
Net cevaplar alabilmeniz için streamable.com dan kuşun kısa bir videosunu ekleyebilir misiniz tecrübeli arkadaşlar ona göre yorumlasin.teşekkürler
Her zaman yapmiyor o hareketi bir iki defa yapti o nedenle su an videosunu eklemem mümkün degil.kendi.etrafinda daire ciziyordu.

Pnar

Aktif Üye
Fotoğrafını ve dışkısını paylastim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cere rengi kahverengileşmeye yüz tutmuş. Bence kizginlik donemine giriyor. Etrafinda dönme konusuna da gelince görmeden net birşey soylemek ne kadar doğru olur ama oyun yapıyor olabilir 🙂 ısırma harektine de ani tepki vermeyin verince bilerek daha çok yapıyorlar 😁 onu korkutmadan şssttt diyebilirsiniz o hareketi yaptığı zaman. Yani onun yanlış birşey olduğunu anlaması lazım ama son sözü tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum 🙂

Pnar

Aktif Üye
Cere rengi kahverengileşmeye yüz tutmuş. Bence kizginlik donemine giriyor. Etrafinda dönme konusuna da gelince görmeden net birşey soylemek ne kadar doğru olur ama oyun yapıyor olabilir 🙂 ısırma harektine de ani tepki vermeyin verince bilerek daha çok yapıyorlar 😁 onu korkutmadan şssttt diyebilirsiniz o hareketi yaptığı zaman. Yani onun yanlış birşey olduğunu anlaması lazım ama son sözü tecrübeli arkadaşlara bırakıyorum 🙂
Teşekkür ederim cevabiniz icin.umarim tecrübeli olanlarda görürler :(

Pnar

Aktif Üye
Kizginliga girdiyse ne yapmaliyim mesela?gecici bir sey mi ve belirtileri neler? Cinsiyetini de bilmiyorum mesela.

Pnar

Aktif Üye
Kuşunuz dişi
Kızgınlık döneminde
Bu süre içinde banyo yapmasını sağlayabilir,
Elma rendeleyip verebilirsiniz
Kendi etrafında dönme olayını anlayamadım
Streamable.com dan video ekleyin bekliyoruz.oyuncak temin edebilirsiniz dikkatini dağıtmak için
Bu dönme olayınada son verebilir alışkanlık ise
Değilse
Sinirsel bir problem olabilir o yüzden video yükleyin hareketi görmeden net bir şey söylemek doğru olmaz
Demek kızgınlık doneminde.okuduklarimdan tahmin ediyordum ama ogrendigim iyi oldu.banyo nerdeyse her gun ya da iki gunde bir yaptiriyorum.daldari cok yiyor ama kendi yemini de yiyor.daldari yemesinde sakınca yok değil mi? İsirmasi da kizginliktan mi kaynakli acaba cunku cok fazla yapiyor oyun haline getirdi resmen heryerim yara icinde 😊 Bir de bu kızgınlık donemi gecici mi ya da es almadan gecmez mi?
Teşekkür ederim cevabiniz icin 😊