• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Keklik hakkında bilgi sahibi olan var mı?

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba, yaklaşık yarım saat önce İzmir kemeraltı çarşısından geçerken önümdeki kepenklere keklik çarpıp düştü, önce kedi davransada ceketimi üstüne atıp yakaladım sordum sahibini tanıyan vs yok. Numaramı bıraktım esnafa kekliği kutuya koydum, şimdilik hayatta kalması için ne verebilirim? Sahibi burdan biri olabilir mi ısırması vs yok evcil olduğu belli.
Ekli dosyayı görüntüle 47470

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba, yaklaşık yarım saat önce İzmir kemeraltı çarşısından geçerken önümdeki kepenklere keklik çarpıp düştü, önce kedi davransada ceketimi üstüne atıp yakaladım sordum sahibini tanıyan vs yok. Numaramı bıraktım esnafa kekliği kutuya koydum, şimdilik hayatta kalması için ne verebilirim? Sahibi burdan biri olabilir mi ısırması vs yok evcil olduğu belli.
Buğday,tavuk yemi ve mısır yiyormuş tam bilmiyorum malesef

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ayağında kavrama var mı? Vücudunda yara vs var mı baktınız mı?

Rüya Ç.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merhaba çok net bilgim yok fakat babam su konusunda çok hassas olduklarını söyledi. Su içtiğinden emin olun susuzluğa dayanamazlarmış.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Keklik hayır demeyeceği Kenevir Tohumudur..onu verin yiyecektir 👍 yarası var mı yok mu kontrol için veterinere götürmeniz imkanınız doğrultusunda iyi olacaktır

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Kedi kuşa ulaşabildi.mi? Ağzı, tırnakları kuşa dokundu mu?

Oğluştv

Aktif Üye
Keklik hayır demeyeceği Kenevir Tohumudur..onu verin yiyecektir 👍 yarası var mı yok mu kontrol için veterinere götürmeniz imkanınız doğrultusunda iyi olacaktır
Yarası yok 2 sokak koşturdu beni kedi ulaşamadan yakaladım su içirmeye çalışıyorum sabaha kadar yaşarsa tehlikeyi atlatır

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Üretici
Yarası yok 2 sokak koşturdu beni kedi ulaşamadan yakaladım su içirmeye çalışıyorum sabaha kadar yaşarsa tehlikeyi atlatır
Şundan sordum. 1 çizik bile aldıysa, kedilerin tırnakları ve ağızları içindeki bakterileri kaldıramaz. İyi görünse bile bir kaç gün sonra ölüt. Mutlaka antibiyotik tedavisi yapılması gerekir.

Oğluştv

Aktif Üye
Şundan sordum. 1 çizik bile aldıysa, kedilerin tırnakları ve ağızları içindeki bakterileri kaldıramaz. İyi görünse bile bir kaç gün sonra ölüt. Mutlaka antibiyotik tedavisi yapılması gerekir.
Kedinin ulaşamadığını net gördüm tazı gibi koşuyor zaten kuş karanlık bir köşeye girene kadar bende yetişemedim veterinere götürme imkanım yok bilmediğim yerler, orduevine hayvan almadıkları için büyükçe bir kutuya yem ve suyla bıraktım arabanın camları araladım duruyor. Yarın doğasına bırakacam aksilik olmazsa bu saate kadar arayan olmadı. Yarım kg kadar var yavru olduğunu düşünmüyorum