• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tüy Dönemi Kekik çayı tüyle temas etmesi doğru mu? Tüy dökümü yapar mı

aicaelll

Yeni Üye
Merhaba kuşuma kekik çayı yapmıştım,bardaktan daha çok içtiği için minik bir çay bardağına çok az koydum ama kafesi açmamla kafasını sokup kendini yıkadı 🥲 Bir anlığına korku ile geri çektim ama tüylerine temas etmesi doğru mu :D tüy dökmesinden korkuyorum, daha önce bu tarz başlıklı bir soru görmüştüm burada...

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Bir sorun olmaz . Tam tersi tüyleri daha canlı olur

Son düzenleme:

Şahin_tutuş

Paylaşımcı
Merhaba kuşuma kekik çayı yapmıştım,bardaktan daha çok içtiği için minik bir çay bardağına çok az koydum ama kafesi açmamla kafasını sokup kendini yıkadı 🥲 Bir anlığına korku ile geri çektim ama tüylerine temas etmesi doğru mu :D tüy dökmesinden korkuyorum, daha önce bu tarz başlıklı bir soru görmüştüm burada...
Bazen çeşitli spreyler uygulanır muhabbet kuşlarına. Merak ettim internetten araştırayım dedim. Şansıma bu sitede tarifi bile verilmiş sprey olarak. Tabii ki kuşunuz çok sıcak bir bitki çayı ile temas ederse zararlı fakat anladığım kadarıyla içebileceği sıcaklıkta bir temasın zararı olmaz. Aşağı sprey uygulamasını bırakıyorum.