• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kefir Kullanımı Sonucu Kuştaki Sorun

Blocktrade

Yeni Üye
Merhabalar.
İnternette sürekli kuşlarda probiyorik takviyesi olarak kefir kullanıldığını okuyoruz. Bende bir gün kullanayım dedim ve ardından kuşu bozdum resmen. Herhangi bir sorunu yoktu. Altınkılıç kefir aldım marketten ve suluğuna su ile karıştırarak verdim. Ertesi gün kuş uçamamaya başladı. Elime geliyor uçmamak için kendini zorluyor. Uçtuğunda hemen düşüyordu. Hemen gittim aspur aldım sadece aspur verdim 1 hafta boyunca. bu arada hobi marka aminovit b vitamini aldım ve ondan da takviye ettim. Dışkı öncekine göre düzeldi fakat popo ıslak dışkı popoya yapışıyor. Bazen sırf sıvı bazen sıvı ve katı bazende katı işiyor. 2 hafta boyunca yemede içmede uçmada bir sıkıntı yokken dün tekrar uçmamaya başladı. Yem yemesinde falan sıkıntı yok ama üzerinde bir halsizlik var biraz bugün daha iyiydi ama.. Dışkıların resmini hemen atıyorum. Lütfen yardım eder misiniz ne yapmam gerekiyor böbrekler mi iflas etti ishal mi var ? Günay abiden aldığım 2 çeşit gaga taşı kalamar kemiği dal darı yulaf ve karışık yem veriyorum. onun dışında herhangi birşey vermiyorum.

Kefir sonrası dışkı şekli böyleydi

Şuan durum bu şekilde

yemde sindirilmemiş yem yok onun notunu düşeyim.

Arkadaşlar durum bu şekilde bu durumun üstünden de yaklaşık 2 hafta geçti. Keyfi yerinde yeme içmede sıkıntı yok. Uçması da gayet iyi fakat hala dışkı düzelmedi. Bazen sırf sıvı işiyor, bazen sıvı katı karışık ama dışkı normal bir kuşun dışkısı gibi değil bir sorun var ama nedir tam anlamıyla çözemedim. Yardımcı olur musunuz? Bugün akşam eve döndüğümde yeni resimlerini ekleyeceğim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun kefir önerileri var bunu kür olarak vermeniz gerekiyordu kefir tek başına verilmez..kuşun bağırsaklardan tut karacigere bile zarar verir o kuşun bir diski analiz yapılıp ona göre ilaç verilmesi en doğrusu olur bu yüzden sizin kanatlı uzmanı veterinere gitmenizi tavsiye ederim

Blocktrade

Yeni Üye
Teşekkürler. Tek başına verilmez derken önden kür ile ilgili ilaçlar sonrası verilmesi durumumu yoksa direkt olarak kefir verme olayı mı (su ile konsantre yaparak verdim). Büyük ihtimal her tarafına zarar verdim bu durumda abi. Valla ankara fa kanatlı uzmanı hiç duymadım abi hoş sorsan hepsi uzman ama.. Kimisi kuruma dedi kimisi bir sıkıntı yok dedi..

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Marketten hazır olarak kefir tercih etmeyelim onun yerine kefir mayası ile kendiniz yaparsanız daha sağlıklı olur ve sizde tüketebilirsiniz.

Veteriner Hekim olarak takip ettiğim Ankara'da https://www.instagram.com/kuslara_yardim/ var iletişim kurabilirsiniz umarım cevap vereceklerdir.

Durumunuz müsait değilse  birkaç ilaç ile bir kür uygulayabilirsiniz.

Blocktrade

Yeni Üye
Ahmet' Alıntı:
Marketten hazır olarak kefir tercih etmeyelim onun yerine kefir mayası ile kendiniz yaparsanız daha sağlıklı olur ve sizde tüketebilirsiniz.

Veteriner Hekim olarak takip ettiğim Ankara'da https://www.instagram.com/kuslara_yardim/ var iletişim kurabilirsiniz umarım cevap vereceklerdir.

Hocam artık eve bedava da olsa musluktan da aksa kefir sokmam eve. Ağzım yandı bir kere ama artık çözüme bakmam gerekiyor onun için yapabileceğimiz ne varsa bilginiz dahilinde birkaç ilaçtan kastettiginiz ilaçların isimlerini paylaşabilirseniz araştırmasını yapmak isterim. Teşekkürler.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yusuf YALÇINKAYA' Alıntı:
Ahmet' Alıntı:

Hocam artık eve bedava da olsa musluktan da aksa kefir sokmam eve. Ağzım yandı bir kere ama artık çözüme bakmam gerekiyor onun için yapabileceğimiz ne varsa bilginiz dahilinde birkaç ilaçtan kastettiginiz ilaçların isimlerini paylaşabilirseniz araştırmasını yapmak isterim. Teşekkürler.
Yusuf kardeşim ben kuşlarıma hiç kür yapmadım bir kaç ilacın karışımı ile kuşun hayatına kastetmedim bu ne kadar doğru onu bilmem ama bana göre ilaçlarla yapılan kürler kuşlara zarar verir sağlam kuşa kür yerine doğal organik bir mama vermek bana göre daha sağlıklıdır.senin kuşun bağırsak florası etkilenmiş bu yüzden bağırsak güçlendirici katkılar vermeni oneririm diyazm 256 ve 4 in 2 mix verebilirsin başka verilecek bir ilaç önermem ama burada bilgili bir çok.Kardeşim var onlarda yorum yapacaktır İnşallAh

Blocktrade

Yeni Üye
ocam teşekkürler. Öncelikle durumu şöyle açıklayayım. Kefir içindeki laktozun kusa zarar vereceğini biliyordum. Fakat internette sürekli kanarya muhabbet kuşu üretimi yapan usta diye düşündüğümüz üreticilerin çeşitli katkılar verdiğini görünce dedim ko herhalde bu kefirin içindeki laktoz etki etmiyor. Alirkende sürekli kafamda soru işareti vardı alsam mı almasam mı diye ama resmen kumar oynadım. Tabiki kusa yararı olsun istedim. Ama tabiki herzaman olduğu gibi aklıma gelen başıma geldi ve kuşu bitirdim bu davranışımla. Mama yemiyor arkadaşımız daha önce de aldım versele laga nin mamasından birkaç kere verdim her seferinde mamaligi yere attı. Poloda ıslaklık artık olmuyor ilk zamanlar acayip ıslak oluyordu ve yapışıyordu diski. Probiyotik de suya katılan cinsten bulabilirsem alacağım. Veteriner sağolsun hocbir şey yapmıyor.

İlyas otbiçen

Yeni Üye
Kıdemli Üye
bende kafa karıştıyammı ozaman ben kefir kullandım zamanında ve hiç bir yan etkisini görmedim ben suluğun içine değilde 1 litrelik şişenin içine yarım tatlı kaşığı katıyordum bunuda belirteyim belki siz çok fazla vermişsinizdir bilemicem

İlyas otbiçen

Yeni Üye
Kıdemli Üye
ama benim tavsiyem hiç ilaç vitamin dahi hiç birşey kullanmamak.6 yıl ne ilaç ne vitamin kullandım tek witte molen marka mama veriyordum onun haricinde bravonun karışık yemini kum dahi vermiyordum bu geçen 6 yılda hiç hastalıktan kuşum ölmedi ilk süpervit forte vitamin ve başka kümesten kuş soktum kümesime o zaman kayıplarım başladı ve bidaha hiç durmadı standart her 2 ayda bir en az 2 kuşum öldü bu yüzdende kuş üretimine ara verdim belki başka bahara şehmus kardeşim bana teksas gönderir tekrar başlarım üretime  ;D

Blocktrade

Yeni Üye
Hocam kaç kişiye gösterdim kimisi tricominiasis olmuş dedi kimisi kurumaya girmiş dedi kimisi iç parazit dedi bu kuş evde tek başına yasayan bir kuş. Yemi suyu kafesi hergün temizleniyor. Paraziti nerden kapacak. Kimse kesin birşey söylemiyor. Kuşun durumu bugün yine kötüleşti gibi ucamamaya başladı. Artık bende ümidi kestim. 3. Olacak çünkü bu ucamama durumu. En son ölüme doğru gidecek gibi duruyor. Büyük ihtimal bende bırakacağım artık kuş besleme isini. Gercekten hep dikkat ediyorum bende bir sıkıntı var. Bu kaçıncı kuşum oldu hepsi de 2. Senesini göremeden öldü.  Cevremde hèkeste kuş var. Kimisinin sulugu yosun tutmuş kimisinin kafesi 2 aydır temizlik görmüyor. Vs. Bu durumlar çoğaltılabilir ama benim kuştan sağlıklı hepsi de. Kefir vererek hata yaptım o ayrı mesele.. Ama kendimden bile sakınırım onu. Gel gelelim başaramıyorum...

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlyas otbiçen' Alıntı:
ama benim tavsiyem hiç ilaç vitamin dahi hiç birşey kullanmamak.6 yıl ne ilaç ne vitamin kullandım tek witte molen marka mama veriyordum onun haricinde bravonun karışık yemini kum dahi vermiyordum bu geçen 6 yılda hiç hastalıktan kuşum ölmedi ilk süpervit forte vitamin ve başka kümesten kuş soktum kümesime o zaman kayıplarım başladı ve bidaha hiç durmadı standart her 2 ayda bir en az 2 kuşum öldü bu yüzdende kuş üretimine ara verdim belki başka bahara şehmus kardeşim bana teksas gönderir tekrar başlarım üretime  ;D
H
Kardeşim istediğin zaman soylemen yeterlidir kümesin yarısı senindir zaten  :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hocam kaç kişiye gösterdim kimisi tricominiasis olmuş dedi kimisi kurumaya girmiş dedi kimisi iç parazit dedi bu kuş evde tek başına yasayan bir kuş. Yemi suyu kafesi hergün temizleniyor. Paraziti nerden kapacak. Kimse kesin birşey söylemiyor. Kuşun durumu bugün yine kötüleşti gibi ucamamaya başladı. Artık bende ümidi kestim. 3. Olacak çünkü bu ucamama durumu. En son ölüme doğru gidecek gibi duruyor. Büyük ihtimal bende bırakacağım artık kuş besleme isini. Gercekten hep dikkat ediyorum bende bir sıkıntı var. Bu kaçıncı kuşum oldu hepsi de 2. Senesini göremeden öldü.  Cevremde hèkeste kuş var. Kimisinin sulugu yosun tutmuş kimisinin kafesi 2 aydır temizlik görmüyor. Vs. Bu durumlar çoğaltılabilir ama benim kuştan sağlıklı hepsi de. Kefir vererek hata yaptım o ayrı mesele.. Ama kendimden bile sakınırım onu. Gel gelelim başaramıyorum...
Yusuf kardeşim canlı bu tabiki hasta olacak ve hatta ölecek de ama biz elimizden geldiğince araştırıp iyi bakacağız ayrıca seninde iyi baktığını düşünüyorum sadece olması gerekiyormus ve olmuş bu yüzden kendini üzme yolun 4.levent veya esenlere düşerse bana bir uğra güzel bir yavru.hediye edeyim ve bu sevdadan vazgeçme  :)

Blocktrade

Yeni Üye
Şehmus BAKIR' Alıntı:
Yusuf kardeşim canlı bu tabiki hasta olacak ve hatta ölecek de ama biz elimizden geldiğince araştırıp iyi bakacağız ayrıca seninde iyi baktığını düşünüyorum sadece olması gerekiyormus ve olmuş bu yüzden kendini üzme yolun 4.levent veya esenlere düşerse bana bir uğra güzel bir yavru.hediye edeyim ve bu sevdadan vazgeçme  :)
abi teşekkür ederim. Orası öyle ama yine de bizim gibi değiller sıkıntıları olduğunda şuram ağrıyo buram ağrıyor diyemiyorlar o yüzden sıkıntı oluyor benim için çocuğun gibi oluyor evde sesi kesildin mi insan arıyor.. Teşekkür ederim abi düşünmen yeter inşallah istanbul'a yolum düşerse çayını içmeye gelirim.. :)