• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kedi

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Dostlar selam, konseptten bağımsız olacak biliyorum fakat görüşlerinize ihtiyacım var. Bir kedimiz var 1 yaşını geçik erkek tekir. Kendisi bugün 3. kattan (10-12mt) aşağı düştü. İlk müdahalesi veteriner tarafından yapıldı. Sağ ön patisinde (Radius ve Ulna kemikleri) kırık gözlemlendi röntgen çekildi. Ağız ve burundan kan geldi üst dişleri yaralı, travmaya bağlı olarak akciğeri bölgesinde hafif ödem gözlemlendi. Pati geçici olarak atele alındı sabit kalması adına. Ödem atıcı, ağrı kesici ve antibiyotik iğne vuruldu.

Gerekli bilgiler üstte yazmakta:

Ağız içi pansumanı Rif ile yapabilir miyiz?

Ameliyat için daha uygun fiyatlı veteriner kliniği öneriniz var mı? (12.000₺ fiyat alındı güncel)

Şok sebebiyle patiye hala basmaya çalışıyor, oyun oynamaya çalışıyor; Fakat yemek yemiyor, dişleri kötü durumda. Alternatif olarak neler yedirebiliriz?

Her türlü fikir ve görüşe açığım
İstanbul

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dostlar selam, konseptten bağımsız olacak biliyorum fakat görüşlerinize ihtiyacım var. Bir kedimiz var 1 yaşını geçik erkek tekir. Kendisi bugün 3. kattan (10-12mt) aşağı düştü. İlk müdahalesi veteriner tarafından yapıldı. Sağ ön patisinde (Radius ve Ulna kemikleri) kırık gözlemlendi röntgen çekildi. Ağız ve burundan kan geldi üst dişleri yaralı, travmaya bağlı olarak akciğeri bölgesinde hafif ödem gözlemlendi. Pati geçici olarak atele alındı sabit kalması adına. Ödem atıcı, ağrı kesici ve antibiyotik iğne vuruldu.

Gerekli bilgiler üstte yazmakta:

Ağız içi pansumanı Rif ile yapabilir miyiz?

Ameliyat için daha uygun fiyatlı veteriner kliniği öneriniz var mı? (12.000₺ fiyat alındı güncel)

Şok sebebiyle patiye hala basmaya çalışıyor, oyun oynamaya çalışıyor; Fakat yemek yemiyor, dişleri kötü durumda. Alternatif olarak neler yedirebiliriz?

Her türlü fikir ve görüşe açığım
İstanbul
Merhaba çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin inşallah 🤲😔
Rif kullanabilirsiniz👍

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Merhaba çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin inşallah 🤲😔
Rif kullanabilirsiniz👍
Sağolasın ablam, daha fare kadarken arabanın altından kurtarmıştım. Kız arkadaşım da bakımını üstlenmişti bugün bir anda açık camdan dışarıya atlamış koşarak, ilk yardımını kendim yaptım sonrasında en yakınımızdaki kliniğe başvurduk fakat sonraki süreç için fiyatlar oldukça dudak uçuklatıyor. 😭

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sağolasın ablam, daha fare kadarken arabanın altından kurtarmıştım. Kız arkadaşım da bakımını üstlenmişti bugün bir anda açık camdan dışarıya atlamış koşarak, ilk yardımını kendim yaptım sonrasında en yakınımızdaki kliniğe başvurduk fakat sonraki süreç için fiyatlar oldukça dudak uçuklatıyor. 😭
Ahh canım benim kediler ağrısı olunca inlemez😔😔😔çok geçmiş olsun inşallah iyi yürekli bir veterinere denk gelirsin
Fakültede tanıdık falan yok mu?
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olacağından eminim 🤲😔

ardoztrrk

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Ahh canım benim kediler ağrısı olunca inlemez😔😔😔çok geçmiş olsun inşallah iyi yürekli bir veterinere denk gelirsin
Fakültede tanıdık falan yok mu?
Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olacağından eminim 🤲😔
Tek tanıdığım en yakınımızda bulunan kliniğin teknikeri idi kendisinin elinde büyüdüm, kanatlı üreticisi aynı zamanda kendisi elinden geleni yaptı ve işveren olmamasına ramen yapabildiği kadar indirimi sağladı. Fakültede tanıdık maalesef yok 😓

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Tek tanıdığım en yakınımızda bulunan kliniğin teknikeri idi kendisinin elinde büyüdüm, kanatlı üreticisi aynı zamanda kendisi elinden geleni yaptı ve işveren olmamasına ramen yapabildiği kadar indirimi sağladı. Fakültede tanıdık maalesef yok 😓
Ablacım maalesef fiyatlar fazla uçuk benim köpeğimin uyuz tedavisine bile 10.000 tl dediler.. Ama Şehmus hocamız yardımcı olur diye düşünüyorum danış istersen

Hidro Dinamik

Yeni Üye
Geçmiş olsun.
Yaş mamada yiyemiyorsa, kedi süt tozu temin etmeye çalışın. Temin edemezseniz, mecburi durumlarda kullanılabilen aptamil, bebelac verebilirsiniz.

10 20 günlük gibi kurtardığımız canlara veterinerimizin tavsiyesi üzerine Aptamil kullanırdık, çok şükür bir sorun yaşamadık.

Maalesef bizim buralarda da benzer fiyatlar isteniyor, muayene ücreti 800 liraydı en son gittiğimde. Altından kalkabilecekseniz fiyattan ziyade veterinerin bilgi ve tecrübesine önem vermenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Çok çok geçmiş olsun kardeşim üzüldüm 😔veteriner ilk müdahale olarak iç kanama için 3 tane günlük olacak şekilde iğne yapacaktı yaptı mı? Dişleri gittiyse bir süre kedi çorbası ve yaş mama ile besleyin.Rif cevabını Demet ablam vermiş onu bende bilmiyordum pansuman için uygundur ☺👍İstanbul'da tanıdık çok veterinerim var bana wp den ulaş yardımcı olurum şifalar diliyorum