• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kayık Papağanı stresten tüy dökmüş düzelirmi ?

Can Özyılmaz

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba kayık papağanı sahiplenmek istiyorum bi kuş buldum bursada eğitimli konuşması var ama kuş 1 ay ilgisiz kalınca el değiştirince stres yapmış tüy yolmuş sizce bu kuşun düzelme imkanı varmı alsam ben düzeltebilirmiyim değerli cevaplarınız için çok teşekkürler Fotoğraflarını bırakıyorum bakarsanız daha detaylı görebilirsiniz

Ekli dosyalar

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba kayık papağanı sahiplenmek istiyorum bi kuş buldum bursada eğitimli konuşması var ama kuş 1 ay ilgisiz kalınca el değiştirince stres yapmış tüy yolmuş sizce bu kuşun düzelme imkanı varmı alsam ben düzeltebilirmiyim değerli cevaplarınız için çok teşekkürler Fotoğraflarını bırakıyorum bakarsanız daha detaylı görebilirsiniz
Merhabalar, bence ilgiyle ve sevgiyle ve takviyelerini yaparak, düzelir. Ama tüy hastası olmaması gerekir

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Çok güzel bir papağan maşallah
Tabiki düzelir, ilgisizlik ve stres tüylerini yolmasına sebep omuş
♦Öncelikle sevgi ve ilgi
🌟Kaliteli yem
🌟Takviyeleri

♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

🌟Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
🌟Gervit-w /multivitamin
🌟BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Daha sonrası zaman sabır mükemmel bir arkadaş olur size😊🤲

Can Özyılmaz

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Çok güzel bir papağan maşallah
Tabiki düzelir, ilgisizlik ve stres tüylerini yolmasına sebep omuş
♦Öncelikle sevgi ve ilgi
🌟Kaliteli yem
🌟Takviyeleri

♦Röhnfried ürünleri tavsiye ederim

🌟Entrobac /probiyotik bağışıklık sistemi içindir
🌟Gervit-w /multivitamin
🌟BtAmin forte /tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir
Daha sonrası zaman sabır mükemmel bir arkadaş olur size😊🤲
Teşekkür ediyorum cevabınız için ben zaten forumda olan bütün vitaminleri aldım internetten kaliteli yem olarak ne marka önerirsniz bütçede sorunum yok

Mert G.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Teşekkür ediyorum cevabınız için ben zaten forumda olan bütün vitaminleri aldım internetten kaliteli yem olarak ne marka önerirsniz bütçede sorunum yok
Mamaistin yeni var en kaliteli yem suan versele laga ve mamaist şehmus hocam özel olarak hazırlıyor
Nasıl anlayabiliriz tüy hastası olduğunu hocam
Tüy testi yapılıyor ama bu yolmus bence stresten takviyeleri kullanın belli eder

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Tüy hastası olmadığını düşünüyorum, yine de bir veterinere danışmanız en sağlıklısı olur. Tüy hastalığında genelde önce göz çevresindeki tüyler dökülüyor. Bu kuşun erişebildiği yerdeki tüyleri dökülmüş yani yüksek ihtimalle stresten yolmuş. Kayık papağanları çok sosyal canlılar, sürekli ilgilenip zaman ayırmanız veya çift olarak bakmanız lazım.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Versele laga yada Şehmus BAKIR hocamıza çok zengin tam damak tadında bir karışım hazırlatabilirsiniz😊
Buyrun

Son düzenleme:

Can Özyılmaz

Yeni Üye
Tüy hastası olmadığını düşünüyorum, yine de bir veterinere danışmanız en sağlıklısı olur. Tüy hastalığında genelde önce göz çevresindeki tüyler dökülüyor. Bu kuşun erişebildiği yerdeki tüyleri dökülmüş yani yüksek ihtimalle stresten yolmuş. Kayık papağanları çok sosyal canlılar, sürekli ilgilenip zaman ayırmanız veya çift olarak bakmanız lazım.
Yeni fotoğraf geldi hocam bakarsanız belki daha iyi anlarsınız

Ekli dosyalar

Demir E.🥇

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yeni fotoğraf geldi hocam bakarsanız belki daha iyi anlarsınız
Merhaba. Tüy hastası olmadığını düşünüyorum bende. Haftada iki kez röhnfried Bt-Amin Forte kullanıp kuşla ilgilenirseniz aranızda güçlü bir bağ oluşursa hemen düzelir. Eğer çok ilgilenemem derseniz yanına eşte alabilirsiniz.

Üst Alt