• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kavgadan sonra Burun kanaması

Çaylak

Paylaşımcı
Hastalık Belirtileri
Cere(Burun) kanaması
Hocalarım ben yemek yerken ışık kapalıydı dişim bu aralar biraz gergin ve durgun erkek kur yaparken bir anda gaga atmış galiba oğlanı yaralamış. Kulak çubuğu ile biraz temizledim başka bişey yapmama gerek var mı?

turkishculture

Yeni Üye
Hocalarım ben yemek yerken ışık kapalıydı dişim bu aralar biraz gergin ve durgun erkek kur yaparken bir anda gaga atmış galiba oğlanı yaralamış. Kulak çubuğu ile biraz temizledim başka bişey yapmama gerek var mı?
Ayırın daha fazla tutmayın ya dişi erkeği beğenmemiş yada erkek hazır olmadığı için dişi vuruyor burun kanamaları ölüme yol açabiliyor

Çaylak

Paylaşımcı
Hayır şu anlık sıkıntı yok hocam yemlikte olmuş olay sanırım erkekte yemeye çalıştı dişi de biraz sinirli agresif bir yapıya sahip olduğu için ayırmadım zaten bu kuşları eş yeni eşleme olmadı 4-5 aydır beraberler.

turkishculture

Yeni Üye
Hayır şu anlık sıkıntı yok hocam yemlikte olmuş olay sanırım erkekte yemeye çalıştı dişi de biraz sinirli agresif bir yapıya sahip olduğu için ayırmadım zaten bu kuşları eş yeni eşleme olmadı 4-5 aydır beraberler.
Değiştirin dişiyi zaten bu zamana kadar olmamışsa artık olmaz

Çaylak

Paylaşımcı
Ek olarak eş tutmaları için 5 ay çok uzun bir süre değil
Hocam zaten bunlar birbirlerini kaşıyorlar yem kusma var çiftleşme oluyor ama yumurta gelmiyor bir konu açmıştım dişim durgun ve gergin diye yem yerken paylaşmayı sevmiyor

turkishculture

Yeni Üye
Ek olarak eş tutmaları için 5 ay çok uzun bir süre değil
Kanlı kavga varsa ayırmak için geciklmiştir ile yanlış anlamayın kötü amaçla yazmadım hem dişi böyle bir dişiyse yani yediği yemeği bile kıskanıyorsa yarın yavruları babadan kıskanır babayı bile bilinçli bir şekilde öldürme ihtimali var

Mert G.

Paylaşımcı
Hocam zaten bunlar birbirlerini kaşıyorlar yem kusma var çiftleşme oluyor ama yumurta gelmiyor bir konu açmıştım dişim durgun ve gergin diye yem yerken paylaşmayı sevmiyor
Ozaman böyle birşey yapılabilir erkek le ayırın kafesleri dişi takviyelerini yapın durgunlugu kendine gelince yanına atarsınız yine hem onun içinde iyi olacağını düşünüyorum .