• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kavga eden muhabbet kuşların farklı kafeste olmaları

Hcrn

Yeni Üye
Merhabalar,
Gece kuşlarımın kafesinden kavga sesi duydum üzerini açtım sabahta gözlemledim dişi kuşum erkek kuşuma şu içirmiyor yemek yedirmiyor ve kafes aşağısına düşürmeye calisiyodu ama bazende çok iyi anlasiyolar kafalarını kaşiyolar birbirlerinin,, anlamadım neden bu şekilde ama bende kafeslerini ayirdim bu defada erkek kuşum kafasını tellerin arasına girdirmeye çalışıyor dişi kuşumda sürekli tele yapışıp eşinin yanına gitmeye çalışıyor. Şuan yan yana ayrı kafeslerde duruyolar ama napmaliyim ne kadar süre ayrı durmalilar ve bu şekilde ileri süreçte daha mı kötü olur acaba strese mi girerler?

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar,
Gece kuşlarımın kafesinden kavga sesi duydum üzerini açtım sabahta gözlemledim dişi kuşum erkek kuşuma şu içirmiyor yemek yedirmiyor ve kafes aşağısına düşürmeye calisiyodu ama bazende çok iyi anlasiyolar kafalarını kaşiyolar birbirlerinin,, anlamadım neden bu şekilde ama bende kafeslerini ayirdim bu defada erkek kuşum kafasını tellerin arasına girdirmeye çalışıyor dişi kuşumda sürekli tele yapışıp eşinin yanına gitmeye çalışıyor. Şuan yan yana ayrı kafeslerde duruyolar ama napmaliyim ne kadar süre ayrı durmalilar ve bu şekilde ileri süreçte daha mı kötü olur acaba strese mi girerler?
Dişi taşıma kafesinde strese girer evet, başka kafes varsa ona koysanız iyi olur, yoksada birleştirin ufak tefek kavgalar normal görülebilir

Ahmet D.

Tutkulu
Emektar Üye
Eğer yuva takılı ve amacınız üretmek ise aynı durum bende de olmuştu. Dişi kuşu farklı bir kafeste yaklaşık 1 ay ayrı tuttum. Şuan eskisi gibi anlaşıyorlar. Fakat genede kontrol etmek gerekiyor.

Hcrn

Yeni Üye
Teşekkür ederim cevaplarınız için💐evet yuvalık takılı bı ara sürekli giriyolardi ama o süreçte de dişi kuşum bu kadar kötü olmasada erkek kuşu kafes aşağısına atiyodu ara ara, ozaman bir ay kadar bende ayrı tutayım bu şekilde gayet iyiler en azından ben korku içinde değilim 🥲