• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kaşıntı sorunu

selinabjk

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar
Kuşumuz tüy dökme evresinde sanıyorum çok kalınıyor kanadının altı da seyretmiş.
Evinden ayrıldı bize geldi eşine de tam alışmıştı eşini kaybetti, ishal oldu anca Düzeldi falan, stresten mi yapıyor çok emin de değilim. Bu tüy dökme döneminde kalıntısı rahatlamaya için ne önerirsiniz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Merhabalar tüy döküm döneminde de bu tarz durumlar olabilir yada stres yada dış parazit birçok etken olabilir. Siz her ihtimale karşı dış parazit ense damlası yaptırın aynı zamanda zengin içerikli b vitamini BT amin Forte takviyesi temin edip şimdilik haftada iki kez olmak üzere suluğuna koyunuz. Bunun yanında bir tatlı kaşığı yulaf ta verebilirsiniz. Ve banyo yapmasını sağlayın rahatlatır. Ama siz kesinlikle yıkamayın. Geçmiş olsun.😊

selinabjk

Yeni Üye
Merhabalar tüy döküm döneminde de bu tarz durumlar olabilir yada stres yada dış parazit birçok etken olabilir. Siz her ihtimale karşı dış parazit ense damlası yaptırın aynı zamanda zengin içerikli b vitamini BT amin Forte takviyesi temin edip şimdilik haftada iki kez olmak üzere suluğuna koyunuz. Bunun yanında bir tatlı kaşığı yulaf ta verebilirsiniz. Ve banyo yapmasını sağlayın rahatlatır. Ama siz kesinlikle yıkamayın. Geçmiş olsun.😊
Ense damlası için isim verebilir misiniz . en son 25 sene önce falan kuş baktım ozamanlar böyle şeyler olmadığı için bilmiyorum yanlış birşey almayayaım cvp için çok teşekkürler. harfiyyen uygulayacağım

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Editör
Zimec veya avromec bu ikisinden herhangi birini temin edebilirsiniz. Büyük ihtimal veterinerlerde vardır bir sorun siz. İnternet satışı var mı bilmiyorum araştırırsınız. Enseye sadece bir damla olacak şekilde damlatınız. Sonra damlattığınız enseyi ovalayın ilaç yayılsın. Ve birkaç gün banyodan uzak olsun. Rica ederim 🌸

Doğacı

Eski Forumcu
Ek not,gerektiği zaman kuşunuzu kanatlı uzmanına götürün kuştan anlamayan veteriner hekimlere götürmeyin,kanatlı uzmanına sorabilirsiniz damlayı