• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Başsağlığı Karın şişliği

nehirnsndn

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kızarık ve şiş karın, tüy yolma
Hastalık Belirti Tarihi
17 Tem 2025
Kullanılan İlaç
Sadece daha önce ishali için vitamin kullandım
2-2,5 yaşında erkek kuşum var ele alışık değil ameliyat olduğum için de bir süredir ailem bakıyordu durumunu takip edemedim daha önce ishal geçirmişti geçenlerde de tüylerinin telrar bozulduğunu fark ettim bugün ise tüneğe ters çıkmaya çalıştığını gördüm karın ya da popo kısmı şiş ve kızarık gibiydi elime alıp bakamıyorum da, yakınlarda egzotik veteriner de yok ne yapabilirim
Watch unnamed | Streamable sonda bir tık şişlik görünüyor

ThorOps

Furkan
2-2,5 yaşında erkek kuşum var ele alışık değil ameliyat olduğum için de bir süredir ailem bakıyordu durumunu takip edemedim daha önce ishal geçirmişti geçenlerde de tüylerinin telrar bozulduğunu fark ettim bugün ise tüneğe ters çıkmaya çalıştığını gördüm karın ya da popo kısmı şiş ve kızarık gibiydi elime alıp bakamıyorum da, yakınlarda egzotik veteriner de yok ne yapabilirim
Watch unnamed | Streamable sonda bir tık şişlik görünüyor
Merhabalar kuşunuzun tüyleri çok sağlıksız, güncel dışkılarını peçete üzerinden atar mısın, birde kullandığınız vitaminler nedir?, kanatları düşmüş sanki. Yemesi içmesi yerinde mi?

nehirnsndn

Yeni Üye
Gervit W , entrobac , sedochol ama bir arkadaşım gereksiz vitamin kullanmamamı önerdiği için bir süredir vermiyorum hiçbir şey, dışkısını da az önce çektim, yemek yeme ve içmesinde sorun yok kalamar kemiğini falan da yiyor salıncağına atlıyor. Eldivenle elime aldım karnı şiş, popo kısmı ise temizdi

Son düzenleme:

ThorOps

Furkan
Gervit W , entrobac , sedochol ama bir arkadaşım gereksiz vitamin kullanmamamı önerdiği için bir süredir vermiyorum hiçbir şey, dışkısını da az önce çektim
yemesi içmesi nasıl? iç parazit gibi duruyor.

Son düzenleme:

ThorOps

Furkan
Yeme içmesinde sorun görmedim takip etmeye devam ediyorum, parazitse ne yapmam lazım? Randevu da bulamadım hiçbir yerde götüremiyorum hayvanı
elinizde zeolit tozu var mı? 3 gün boyunca entrobac başlayın. Bt amin forte var mı? tüy ve kas yapısını güçlendirir

ThorOps

Furkan
Yok hayır ama alabilirim hemen, nasıl kullanmalıyım?
@Şehmus BAKIR hocamdan teemin edebilirsiniz, çevredeki tozlar kuşlar için uygun değildir. Zeolit tozunu mercimek tanesi kadar elinizle alıp kuşunuza yedirebilirsiniz yada yemiyorsa sevdiği sebze veya meyveye, yemine koyarakda verebilirsiniz

ThorOps

Furkan
Evet bt amin forte de var, haftada kaç kez nasıl vermeliyim o vitaminleri acaba? Ve iyileşir mi sizce
Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile, mercimek tanesi kadar yarım sulukta)
Tüy döneminde,
B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (Haftada iki defa damacana içme su ile, 5 damla yarım sulukta)
Tüy dönemi dışında,
B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (İki haftada bir defa damacana içme su ile, 5 damla yarım sulukta)
Kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bunlar verilirken arada 3 gün olmalıdır. Yani pazartesi multivitamin veriyorsanız probiyotiği Perşembe vermelisiniz.

nehirnsndn

Yeni Üye
@Şehmus BAKIR hocamdan teemin edebilirsiniz, çevredeki tozlar kuşlar için uygun değildir. Zeolit tozunu mercimek tanesi kadar elinizle alıp kuşunuza yedirebilirsiniz yada yemiyorsa sevdiği sebze veya meyveye, yemine koyarakda verebilirsiniz
Kuşumu 1 yaşındayken aldık haliyle pek alışkın değil elime gelse de tüneğine konana kadar ısırıyor yemine koyacağım, haftada kaç defa vermeliyim acaba vitaminlerle aynı gün olsa mesela sorun olur mu

nehirnsndn

Yeni Üye
Multivitamin: Röhnfried Gervit-W (Haftada bir defa damacana içme su ile 5 damla yarım sulukta)
Probiyotik: Röhnfried Entrobac (Haftada bir defa damacana içme su ile, mercimek tanesi kadar yarım sulukta)
Tüy döneminde,
B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (Haftada iki defa damacana içme su ile, 5 damla yarım sulukta)
Tüy dönemi dışında,
B Vitamini: Röhnfried Amin Forte ya da Tollisan Tollaymin Forte (İki haftada bir defa damacana içme su ile, 5 damla yarım sulukta)
Kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bunlar verilirken arada 3 gün olmalıdır. Yani pazartesi multivitamin veriyorsanız probiyotiği Perşembe vermelisiniz.
Çok teşekkür ederim hakkınız ödenmez 🙏

ThorOps

Furkan
Kuşumu 1 yaşındayken aldık haliyle pek alışkın değil elime gelse de tüneğine konana kadar ısırıyor yemine koyacağım, haftada kaç defa vermeliyim acaba vitaminlerle aynı gün olsa mesela sorun olur mu
Vitaminlerle aynı gün olsa sorun olmaz, siz yemini ne zaman değiştirirseniz tekrar koyabilirsiniz. Tavsiyem haftada 2 defadır.

mortsvivants

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Bölgedeki şişliği daha yakından görebilme şansımız var mıdır? Popo kısmını da çekin bir görelim. Takviyeler önerilmiş ek olarak ense damlası da yaparsınız fakat önce net bir video görelim.

nehirnsndn

Yeni Üye
Bölgedeki şişliği daha yakından görebilme şansımız var mıdır? Popo kısmını da çekin bir görelim. Takviyeler önerilmiş ek olarak ense damlası da yaparsınız fakat önce net bir video görelim.
Kuşum ele alışkın olmadığından elime aldığımda çekebilecek zamanım olmadı maalesef çok fazla ısırıyor görebildiğim kadarıyla popo kısmında şişlik yoktu karın ve popo arasında epey fark vardı karnı çok aşağıda ve şiş ama poposu temizdi ve kızarıklık yoktu daha yakından çekmeye çalıştım Watch unnamed | Streamable

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşum ele alışkın olmadığından elime aldığımda çekebilecek zamanım olmadı maalesef çok fazla ısırıyor görebildiğim kadarıyla popo kısmında şişlik yoktu karın ve popo arasında epey fark vardı karnı çok aşağıda ve şiş ama poposu temizdi ve kızarıklık yoktu daha yakından çekmeye çalıştım Watch unnamed | Streamable
Diğer konu kilit yüz fotoğrafı paylaşır mısınız

Üst Alt