• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

karın bölgesinde şişlik

ilknur demirdeşen

Yeni Üye
merhaba yetişkin bir dişi sultan papağanım var bugün yıkadığımda karın bölgesinde şişlik farkettim geçtiğimiz 15 güne kadar tüy dökümğnde olduğu için çok uçmak dışarı çıkmak istemedi iştahlı bir kuş olduğu için yağlanmamı söz konusu acaba

Ekli dosyalar

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşu kendiniz yıkamayın. Su koyun önüne isterse yıkanır yada fıs fıs yapın. Anormal bir durum göremedim. Kilosunun fazla olduğunu düşünüyorsanız hassas tartı ile tartmanız uygun olur. Duruma göre diyet uygulamanız gerekir.

ilknur demirdeşen

Yeni Üye
Kuşu kendiniz yıkamayın. Su koyun önüne isterse yıkanır yada fıs fıs yapın. Anormal bir durum göremedim. Kilosunun fazla olduğunu düşünüyorsanız hassas tartı ile tartmanız uygun olur. Duruma göre diyet uygulamanız gerekir.
teşekkür ederim kafeside temizlensin diye bugün o şekil yaptım bir foto daha ekliyorum bakabilirmisiniz

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Siz zayıf gözüküyor dediniz diye içime sinmedi bugün tarttım kuşumu 129 gr çıktı
Kuşunuz aksine kilolu, diyet yapmanız lazım. Yağlanma var kuşunuzda muhtemelen. Sebze ağırlıklı beslenme ve diyet yem kullanmanızı öneririm. Çekirdek vermeyin

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Abla bana 100 üzerine çıkarma dedi veteriner şimdi ben oğluma boşuna mı diyet yaptım
Malesef, erkek kuşlar dişiler göre daha kalıplıdır gr fazladır
140 gr. Kadar normal, sosyal bir kuş ise uçuşta atar kiloyu