• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Karanlık korkusu

cici_cennet

Aktif Üye
Sultan papağanım karanlıktan korkuyor. Kafesinin üst kısmı açık şekilde uyuyor. Ama iki gecedir sürekli korkuyor ve uyumak istemiyor. Ztn geceleri hep baktığımda gözü açık şekilde oluyor. Karanlıktan çok korktuğu için gece lambası almayı en azından birazcık aydınlık olur rahat uyur diye düşünüyorum. Bı önerisi olan var mı?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Gece loş bir ışık açabilirsiniz. Kafesin kapalı olmasını öneririm ona da tedirgin oluyor olabilir. Ben kafesi hep bir tarafı duvar köşesine gelecek şekilde konumlandırıyorum. Bu şekilde kuşlar o taraftan bir zarar gelmeyeceğini anladıkları için daha güvende hissediyorlar. Bir başka yöntem; kafesin üstünü ince bir örtü ile kuşun hava alabileceği şekilde örtebilirsiniz, veya kırmızı uv lambalardan alıp sırasıyla odanın ana ışığını, 20-25dk sonra da bu lambayı kapatabilirsiniz. Bu şekilde doğadaki güneşin batışını taklit etmiş olursunuz, kuşunuz için de daha doğal olur. Sonuçta güneş saniyeler içinde batmıyor ama ev kuşları için genelde ışıklar aniden kapanıyor bu da korkmalarına sebep olabiliyor 😊.

Gözü açık uyumuyordur ama en ufak sese bile uyanıp gözlerini açıyorlar. Siz bakmaya gittiğinizde ses duyup açıyordur gözlerini.

cici_cennet

Aktif Üye
Gece loş bir ışık açabilirsiniz. Kafesin kapalı olmasını öneririm ona da tedirgin oluyor olabilir. Ben kafesi hep bir tarafı duvar köşesine gelecek şekilde konumlandırıyorum. Bu şekilde kuşlar o taraftan bir zarar gelmeyeceğini anladıkları için daha güvende hissediyorlar. Bir başka yöntem; kafesin üstünü ince bir örtü ile kuşun hava alabileceği şekilde örtebilirsiniz, veya kırmızı uv lambalardan alıp sırasıyla odanın ana ışığını, 20-25dk sonra da bu lambayı kapatabilirsiniz. Bu şekilde doğadaki güneşin batışını taklit etmiş olursunuz, kuşunuz için de daha doğal olur. Sonuçta güneş saniyeler içinde batmıyor ama ev kuşları için genelde ışıklar aniden kapanıyor bu da korkmalarına sebep olabiliyor 😊.

Gözü açık uyumuyordur ama en ufak sese bile uyanıp gözlerini açıyorlar. Siz bakmaya gittiğinizde ses duyup açıyordur gözlerini.
Örtü kabul etmiyor. Kafesin üstü hep açık olduğundan kapatınca çok hareketleniyor. Ama dediğiniz gibi kırmızı UV lambası iş görür belki. Kafesinin bir köşesi duvara geliyor bende de. Mecbur kafesin üstünü kapatmayi denicem son çare olarak. Teşekkür ederim

Üst Alt