• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Karaciğer büyümesi ve kursak mantarı

nazlierol

Yeni Üye
Herkese merhaba, öncelikle vefat eden kuşumun öyküsünü açıklamam gerektiğini düşünüyorum, sonrasında diğer kuşum için sizlerden bilgi ve yardım talep edeceğim. Dört beş gün önce kadar kuşumun sürekli uyuduğunu ve halsiz olduğunu farkettim. Hemen iki kuşumu da kuş uzmanı olan bir veterinere götürdüm. Röntgen sonucunda ikisinde de karaciğer büyümesi tespit edildi. Hasta olan kuşum için antibiyotik ve ağrı kesici başlandı. Her ikisinin de suyuna hepacarnitol, avicare marka sambucus nigra ve echinacea başlandı aynı zamanda sularına entorbac da ekledim. Hasta kuşuma iki gün kadar evde baktım ishali vardı ve ardından öğürmeler kursak hareketleri başladı. Veteriner bunun için metpamid önerdi kullandım ve öğürmeleri geçti. Bu sefer kuşumun halsizliği giderek arttı ve yem kusma, salya çıkarma oldu. Hemen tekrar veterinere gittik. Test sonucunda salmonella ve cadida pozitif çıktı. Elle besleme ve ilaçların tatbiki için dün beş sularında kuşumu veterinerde yoğun bakıma bıraktım ancak akşam sekizde kuşumun vefat ettiği haberini aldım. Elimden geleni yaptığımı düşünüyorum ancak hızlı ve önlenemez bir kayıptı. Şimdi sizlere danışmak istediğim şudur. Evdeki kuşumu hasta kuşumdan ayırmıştım ancak hasta olduğu süreçte kafes kapağı gevşek kalmış ve açıp dışarı çıktı ben işteyken sabahtan öğlene kadar ev içinde ikisi de açık kaldılar. Sağlıklı kuşumda da karaciğer büyümesi var takviyelere devam ediyorum. Bebekliğinden şimdiye gelen bir dışkı sıvılığı problemi var yaklaşık iki yıldır. Veteriner karaciğer büyümesi sebebiyle bası yaptığı için dışkısının böyle olduğunu söyledi Görsel ekleyeceğim. Bu durumda sağlıklı kuşuma da salmonella ve cadida bulaşmış olabilir mi? Onu bari kurtarmak için neler yapabilirim? Veteriner takip edin şimdi ilaç kullanmaya gerek yok dedi. Gerekirse getirin kursak kontrolü yapalım dedi. Eğer bulaşı olmuşsa testte hemen çıkar mı? Vefat eden kuşum için boğazdan ve dışkıdan örnek alarak hazır bir kitle test yapılmıştı. Evdeki kuşumun enerjisi yerinde ve hareketleri normal görünüyor. Bulaşıya önlem olarak ne yapılabilir? Bilgi, tecrübe ve desteklerinizi bekliyorum. İyi günler dilerim.

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Merhaba altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini ve tünekte net bir videosunu görebilirmiyiz. Bursa da hangi Veterinere gittiniz ilgilenen hekim kimdi? (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)

nazlierol

Yeni Üye
Merhaba altına beyaz peçete serip güncel 4 5 dışkı olunca resmini ve tünekte net bir videosunu görebilirmiyiz. Bursa da hangi Veterinere gittiniz ilgilenen hekim kimdi? (Video için Streamable.com a girip upload video yazan yerden videoyu yükleyin oluşan linki buraya mesaj bölümüne yapıştırın.)
Tekrar merhaba, içim rahat etmeyince kuşumu Vetorka veteriner kliniğine götürdüm. Vefat eden kuşumla Elif Hanım sağlıklı kuşumla Umut Bey ilgilendi. Sağlıklı kuşumdan dışkı ve kursak örneği alıp incelediler. Çok şükür hastalık gözlenmedi. Ekstra avicare probiyotik ve avicare digestive başlandı. Yukarıda belirttiğim karaciğer takviyeleriyle dönüşümlü kullanıyorum. Enerjisi gayet yerinde parmaklarımıza kur hareketleri yapıyor her zamanki gibi parlak yüzeylere kur kusmaları var. Fotoğraf ve videosunu yüklüyorum, ilginiz için teşekkürler.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Vetorka veteriner kliniği @Tarık T. nin yakinen tanıdığı bir klinik. Kuş videoda gayet enerjik. Klinik ne diyorsa sadık kalın. Takviyeler haricî yağlı tohumlar dan uzak kalın sebze ağırlıklı besleyin. Geçmiş olsun 🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Tekrar merhaba, içim rahat etmeyince kuşumu Vetorka veteriner kliniğine götürdüm. Vefat eden kuşumla Elif Hanım sağlıklı kuşumla Umut Bey ilgilendi. Sağlıklı kuşumdan dışkı ve kursak örneği alıp incelediler. Çok şükür hastalık gözlenmedi. Ekstra avicare probiyotik ve avicare digestive başlandı. Yukarıda belirttiğim karaciğer takviyeleriyle dönüşümlü kullanıyorum. Enerjisi gayet yerinde parmaklarımıza kur hareketleri yapıyor her zamanki gibi parlak yüzeylere kur kusmaları var. Fotoğraf ve videosunu yüklüyorum, ilginiz için teşekkürler.

Geçmiş olsun en azından şükür bir soruna rastlanmamış en iyisi yapmışsınız. Bir daha gidişinizde ki inşallah gerek kalmaz Elif te Umut ta iyidirler sahibi Erol hoca arkadaşımdır selamımı iletin gereken neyse yaparlar. Yine bir şey olursa konuya yazın yada özelden bana ulaşın kendileriyle görüşürüm.

nazlierol

Yeni Üye
Geçmiş olsun en azından şükür bir soruna rastlanmamış en iyisi yapmışsınız. Bir daha gidişinizde ki inşallah gerek kalmaz Elif te Umut ta iyidirler sahibi Erol hoca arkadaşımdır selamımı iletin gereken neyse yaparlar. Yine bir şey olursa konuya yazın yada özelden bana ulaşın kendileriyle görüşürüm.
Tekrar merhabalar, yukarıda belirttiğim karaciğer takviyelerini kullanmaya devam ediyoruz kuşumun enerjisi yerinde ancak sanırım biraz az yemek yiyor. Geçen hafta 42 gramdı bugün ölçtüğümde 38 gram çıktı. Kilo vermesi karaciğer takviyelerinden olabilir mi? Ve parlak yüzeylere ya da elimize kusma hareketi yapıyor ve bu durum arttı. Ağzını çok açıyor. Tüy dökümünden çıktı sürekli kaşınmaları var kaşındıktan sonra da ağzını açıyor epey videoya almaya çalıştım ancak başaramadım sürekli art arda yaptığı bir şey değil. Kontrole götürmem gerekir mi? Allah korusun kötü bir sonuç doğurur mu?

nazlierol

Yeni Üye
videoya alabildim bu hareket ardından genellikle kaşınıyor ve şu sıra kepek ile birlikte küçük ince tüy çıkıyor. Bu hareket bir mantarla ilgili olabilir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Harekette bir sorun yok. Videodaki kuş sağlıklı görünüyor. Kafasını sallayarak kur hareketi yapıyor. 🌸

nazlierol

Yeni Üye
Harekette bir sorun yok. Videodaki kuş sağlıklı görünüyor. Videonun sonuna doğru kafasını sallayarak kur hareketi yapıyor. 🌸
Ağzını açıp kapatması kur yaptığından mı oluyor son zamanlarda artınca beni endişendirdi. Ölen kuşumda da maalesef bu hareket olmuştu

Üst Alt