• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanlı tüy kökü

Sylmbkts

Aktif Üye
Merhabalar tahminen 6 aylık bir sultan papağanım var tüy döneminde, bir kaç gündür kanat tüylerini döküyor az önce de bir tanesi düştü ama kökü kanlı. Fotoğrafları ekliyorum güncel dışkı ile beraber. Bir sıkıntı var mıdır ekstra bir şey yapmalı mıyım, ilk defa kanlı tüy düşürdüğünü gördüm. Ayrıca kökün beyaz kısmında sarartı da var, kandan kaynaklı mı bilmiyorum

Ekli dosyalar

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar tahminen 6 aylık bir sultan papağanım var tüy döneminde, bir kaç gündür kanat tüylerini döküyor az önce de bir tanesi düştü ama kökü kanlı. Fotoğrafları ekliyorum güncel dışkı ile beraber. Bir sıkıntı var mıdır ekstra bir şey yapmalı mıyım, ilk defa kanlı tüy düşürdüğünü gördüm. Ayrıca kökün beyaz kısmında sarartı da var, kandan kaynaklı mı bilmiyorum
Merhaba bu tarz tüy dökmeler çok fazla olmadığı sürece normaldir. Kuşunuza bu dönemde B vitamini ve probiyotik veriyor musunuz? Bir de kuşun görselini paylaşır mısınız 😇

Sylmbkts

Aktif Üye
Evet çok düzenli olmamakla beraber veriyorum, şu an yanımda değil ama eve geçince atayım 😊