• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Kanlı Tüy Dökümü

elifduff

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kanlı tüy
Hastalık Belirti Tarihi
11 Ağu 2024
Kullanılan İlaç
Gerwit W vitamin avidress plus metobolizma iyileştirici Bt amin forte B vitamin
Sultan papağanım var 4 aylık falan aşırı tüy döküyor ve kanatlarında kanlanmalar olmuş hiçte görmedim kanat kökleri kanamış ve sadece çekmek için tutmak zorunda kaldım üstüme kepek gibi bi sürü şey döktü tüy döktü yani neyi var bilmiyorum.
Ayrıca çekemedim baya bi kanayan kısımlar olmuş ama hayvancagiz asla istemedi bende zorlamadım baya kanama var duşta alıyor fısfısla yıkıyorum daha 4-5 gün oldu kafeside 2 günde bir temizliyorum ama çok kanamış korkuyorum. Görsellerde kan çok görünmüyor hareket ettiği için tüyünü sağa çeksemde o kıpırdayınca tüyler eski formuna geliyor ve kanama görünmüyor tekrar çekebilirim kanamayı göstermek icin yeterli degilse sırt kanat kısmında falanda var
B vitamini kullaniyorum.
Vitaminlerim tam hepsini aldim düzenli vermeye çalışıyorum Resimleri ekledim çok kanamış ve maalesef görmedim hiç napmaliyim
Kökleri kanlı değil sanırım bi tane atmıştı tüy kapsülü onda kan yok sadece dökülen yerler kanamış sanırımIMG_3307.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

elifduff

Yeni Üye
Ayrıca elimdekileri nasıl kullanmalıyım bilemiyorum. Hepsini karışık verdim bi kere hatayla ilaçları nasıl kullanmam gerektiği konusunda ve hangi ilaci öncelikle vermem lazim yardımcı olursanız sevinirim elimdekiler:
Entrobac Probiyotik
Gerwit W vitamin
Bt amin forte B vitamin
Avidress Plus metabolizma iyileştirici

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Öncelikle kanayan yerlere eczaneden rif ampul alın, kulak çöpüne döküp sürün. Sonra ağzını bantlayip buzdolabında saklayabilirsiniz. Günde 2-3 kere sürebilirsiniz 👍
Entrobac : Yarım suluğa mercimek tanesi kadar haftada bir kere.
Gervit w : Yarım suluğa beş damla
BT amin Forte: Yarım suluğa 8 damla
Avidress : Yarım suluğa 6 damla

Tüy dönemlerinde haftada iki kere BT amin Forte verebilirsiniz, normal dönemlerde iki haftada bir verin. Ancak BT amin Forte kullanırken iki gün üst üste vermeyin, bir gün temiz su icsin. Gervit w her hafta veriyorum ben. Entrobac haftada bir. Avidressi kullanmasanız da olur ben hiç kullanmadım şahsen. Günlük verdiğiniz suda da mineral var şişe veya damacana su verin günlük tazeleyin. Kekik ve tarçını mamaya katabilirsiniz veya çay olarak da verebilirsiniz. Hiçbirini peş peşe vermeyin arada en az bir gün temiz su içsin