• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanlı dışkı ?

ruhadam

Yeni Üye
Olayi konu olarak açtım linkini birakiyorum önce orayi okuyup gelirseniz daha iyi olur.

Yükleniyor…

kafeskuslari.com
Forumda konustugun birinjn Tavsiyesi üzerine portakal suyu icirdim. Mısır unu ve yumurta sarısıyla mama yapip yedirdim. Dışkısı tıpkı su gibiydi.
5zhftjp.jpg dışkısında boyle bi degisim gerceklesti. Kanli mi degil mi anlamadım. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Olayi konu olarak açtım linkini birakiyorum önce orayi okuyup gelirseniz daha iyi olur.

Yükleniyor…

kafeskuslari.com
Forumda konustugun birinjn Tavsiyesi üzerine portakal suyu icirdim. Mısır unu ve yumurta sarısıyla mama yapip yedirdim. Dışkısı tıpkı su gibiydi.
5zhftjp.jpg dışkısında boyle bi degisim gerceklesti. Kanli mi degil mi anlamadım. Rica etsem bilgilendirebilir misiniz?
Portakal suyu miktarı fazla verdiyseniz dışkı böyle olması normaldir aşırı asit yüklenmiş bağırsakları zedeler birde kuşa acil kursaktan besleme yapılması gereklidir hicbisey yememiş mısır unuyla gerekli beslenme olmaz besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 ayrıca probiyotik alın

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Portakal suyu miktarı fazla verdiyseniz dışkı böyle olması normaldir aşırı asit yüklenmiş bağırsakları zedeler birde kuşa acil kursaktan besleme yapılması gereklidir hicbisey yememiş mısır unuyla gerekli beslenme olmaz besleme maması ve aparatı temin ediniz 👍 ayrıca probiyotik alın
Abi menekşe toksik bir bitki midir? Zehirlenmeye neden olur mu

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet kardeşim zehirler malesef 😔
Hocam bambu da zehirli midir eşimin akvaryumunda bambu bitkisi var bizimkiler genelde ona gidiyorlar hemen kovuyorum yerlerse bişey olur diye ama her saniye göremem bişey olur iki saniye gözümü çevirirsem diye korkuyorum önlem almalı mıyım yoksa zararı olmaz mı

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hocam bambu da zehirli midir eşimin akvaryumunda bambu bitkisi var bizimkiler genelde ona gidiyorlar hemen kovuyorum yerlerse bişey olur diye ama her saniye göremem bişey olur iki saniye gözümü çevirirsem diye korkuyorum önlem almalı mıyım yoksa zararı olmaz mı
Bambu zehirli diye biliyorum..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bildiğim kadarıyla bambu zararlı değil ama yinede emin değilim risk almayın derim

ruhadam

Yeni Üye
Kuşun son durumu nedir
Dışkı hala kanlı mi?
Elle beslemeye devam ediyorum dışkısı kanlı değil ama hâlâ biraz ishal. Dün çok cansız ve tepkisizdi bugün biraz daha hareketlendi. Peteğin yanında yatmayi seviyor sık sık peteğin yanına gidip uyukluyor.

ruhadam

Yeni Üye
Anladım
Güncel resmini ve durumu güncel şekilde paylaşırsanız
Arkadaşlar yardımcı olur kanatlı uzmana götürme şansınız varmı
müsait bir vakitte fotoğraf paylaşacağım. Keşke imkanım olsa da götürsem..

ruhadam

Yeni Üye
GÜNCELLEME: Arkadaşlar demin elime yem koyup yedirmeye çalıştım biraz yedi yemini. Şırınga ile beslemeye devam edeceğim yeterli miktarda yediğini düşünmüyorum. Su içmeye devam ediyor kendisi..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
GÜNCELLEME: Arkadaşlar demin elime yem koyup yedirmeye çalıştım biraz yedi yemini. Şırınga ile beslemeye devam edeceğim yeterli miktarda yediğini düşünmüyorum. Su içmeye devam ediyor kendisi..
Elle besleme mamasi ve aparatı temin ediniz kursaktan aparatla besleyin 👍 güncel dışkı resmi görebilir miyiz peçete üstünde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuş bağırsak hastalığı gibi birşey olmuş olabilirmi emin olamadım. Ya bağırsak ya karaciğer hastalığı olduğunu düşünüyorum iki seçenek arasında kaldım. Çünkü bu dışkıda da kan var

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuşu götürecek imkanınız yoksa acil sulphamezatin temin ediniz ve besleme maması ve aparatı alınız aparat yemek borusuna direkt aktarma yapar böylece kusmadan doyurmus olursunuz ayrıca iyi bir besleme maması temin ediniz 👍 ilacı aldıktan sonra fotoğraf atınız nasıl kullanılacağını tarif ederim.. ayrıca probiyotik alın entrobac veya diyazm olabilir