• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Kanatta kusur

kaancivelek17

Yeni Üye
Merhaba iyi forumlar herkese,

Sorunu olduğum bir sultan papağanı aldım ancak veteriner öncesi burada konu açmakta fayda gördüm.

1000002604.jpg1000002605.jpg

Fotoğraflarda gördüğünüz arkadaşın normal kanat duruşu öte yandan petshop sahibi, üreticinin bu kuş hakkında "hep böyleydi zaten ve 1 yaşına yakın" dediğini söyledi. Ancak yalan olduğunu düşünüyorum.

Söz gelimi kanadındaki sorunun ne olabileceğine dair bilgi rica ediyorum.

Ekli dosyalar

kaancivelek17

Yeni Üye
Veterinerden geldim. Maalesef zamanında kırılmış ve yanlış kaynamış. Ancak uçması mümkünmüş. Sağ olsunlar vitamin ve mineral takviyesi verdiler ve bana armağan ettiler. İlgilerinden dolayı Gelibolu Veteriner Kliniğine teşekkür ediyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Veterinerden geldim. Maalesef zamanında kırılmış ve yanlış kaynamış. Ancak uçması mümkünmüş. Sağ olsunlar vitamin ve mineral takviyesi verdiler ve bana armağan ettiler. İlgilerinden dolayı Gelibolu Veteriner Kliniğine teşekkür ediyorum.
Siz tüm bakımını yapın, vitaminlerini verin, tüyleri güzelleşir, kemikler gelişir, yine uçar, maşallah SüphanAllah çok güzel 🤲😊

kaancivelek17

Yeni Üye
1000002616.jpg1000002615.jpg

Kötü bir gelişme var bu arkadaşın bir kanatının tüylerini kırpmışlar. Tekrar bu tüyleri kazanması ve de uçabilmesi için ne yapabilirim ?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Herkes kuş satmasın ya. Hayvanın yaşamadığı kalmamış. 😞
İyi ki siz sahiplenmişsiniz bu minnoşu. Eski travmalarını atlayıp mutlu bir hayatı olur bundan sonra.

solitts

Yeni Üye
yıl olmuş 2024 hala kanat kesenler var

myilmaz

Aktif Üye
Cok sinirliyim cokkk!!!!!!! NEDEN UCMAK ICIN VAR OLAN BIR CANLININ KANATLARINI KESERSIN neden??????? Neden anlamiyorum bunun sebebini. Ucamayinca neler yasiyor o canlilar. Her gordugumde deliriyorum.

kaancivelek17

Yeni Üye
Gelişmeler var...
BtAmin Forte konusunda veterinere danıştım. Bu takviyeden ziyade şırınga içerisinde bana daha spesifik ve yoğun bir ilaç sağladı. Bir de toz halinde yeminin üstüne serptiğim bir takviye verdi. Tedavi için güzel şeyler elde ettim diyebilirim.

Öte yandan petshopın asıl sahibi ile konuştum.

Arkadaşımız 1 yaşına yaklaşmış ve daha önce bir kez yavru vermiş. Bu süreçte kanadı kırılmış ve sonrasında iyileşmesi aksamaması için üretici kanadını kesmiş.

Petshop sahibi kesik tüylerini sökmeyi teklif etti ancak gerek hayvanın acı çekmesini ve travma geçirmesini istemiyor oluşum gerek enfeksiyon ve kanama riski gibi şeylerden dolayı istemediğimi söyledim.

Söz gelimi;
Dişi, kanadı kesilmiş, 1 yaşına yaklaşmış ve vahşi bir sultan papağanı ile karşı karşıyayım.

Tüm bu olanlara dayanarak arkadaşa artık Delibal diyor ve tedavi için elimden geleni yapıp nasıl bize ısındıracağımı düşünerek kafayı yeme aşamasına geçiyorum.

myilmaz

Aktif Üye
Gelişmeler var...
BtAmin Forte konusunda veterinere danıştım. Bu takviyeden ziyade şırınga içerisinde bana daha spesifik ve yoğun bir ilaç sağladı. Bir de toz halinde yeminin üstüne serptiğim bir takviye verdi. Tedavi için güzel şeyler elde ettim diyebilirim.

Öte yandan petshopın asıl sahibi ile konuştum.

Arkadaşımız 1 yaşına yaklaşmış ve daha önce bir kez yavru vermiş. Bu süreçte kanadı kırılmış ve sonrasında iyileşmesi aksamaması için üretici kanadını kesmiş.

Petshop sahibi kesik tüylerini sökmeyi teklif etti ancak gerek hayvanın acı çekmesini ve travma geçirmesini istemiyor oluşum gerek enfeksiyon ve kanama riski gibi şeylerden dolayı istemediğimi söyledim.

Söz gelimi;
Dişi, kanadı kesilmiş, 1 yaşına yaklaşmış ve vahşi bir sultan papağanı ile karşı karşıyayım.

Tüm bu olanlara dayanarak arkadaşa artık Delibal diyor ve tedavi için elimden geleni yapıp nasıl bize ısındıracağımı düşünerek kafayı yeme aşamasına geçiyorum.
size nacizane tavsiyem lutfen buradaki insanlarin onerilerine kulak verin. Veterinerlere cok fazla guvenilmiyor. Guvenilir veteriner listesi de sitede mevcut.

kaancivelek17

Yeni Üye
size nacizane tavsiyem lutfen buradaki insanlarin onerilerine kulak verin. Veterinerlere cok fazla guvenilmiyor. Guvenilir veteriner listesi de sitede mevcut.
Uyarınız için teşekkürler ancak Demet hanımın tavsiyesi üzerine güvendiğim veteriner hekimine danışarak ilerledim. Yine de doğru pek fazla kişi bu canlıların yaşamlarını umursuyor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Uyarınız için teşekkürler ancak Demet hanımın tavsiyesi üzerine güvendiğim veteriner hekimine danışarak ilerledim. Yine de doğru pek fazla kişi bu canlıların yaşamlarını umursuyor.
Merhaba, Bt amin forte kas tüy ve kemik gelişimini destekler, veteriner hekim ne verdi bilmiyorum ama eminim onlarda tüy yapıcı takviyeler dir, bolca sevin sabredin zamana bırakın ikiniz içinde uzun sağlıklı yıllar olur eminim😊🤲geçmiş olsun 😊👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlarim değerli yorumlarını yapmişlar ve yapılması gereken müdahele de edilmiştir. Bundan sonrası düzenli bakım ile ilerler. Eklemek istediğim iki şey günes ve su banyosu haftada iki -üç imkanlara göre😊👍eğitim için yanlış metodlara bende karşıyım bunu yapanların kolaya kaçmak istediği aşikar ama bilmedikleri birşey var bu canlıların anladığı iki şey sevgi ve merhamet bunu verseler zaten teslim olurlar 🙏

kaancivelek17

Yeni Üye
Arkadaşlarim değerli yorumlarını yapmişlar ve yapılması gereken müdahele de edilmiştir. Bundan sonrası düzenli bakım ile ilerler. Eklemek istediğim iki şey günes ve su banyosu haftada iki -üç imkanlara göre😊👍eğitim için yanlış metodlara bende karşıyım bunu yapanların kolaya kaçmak istediği aşikar ama bilmedikleri birşey var bu canlıların anladığı iki şey sevgi ve merhamet bunu verseler zaten teslim olurlar 🙏
Söylediklerinizi uygulamaya dikkat edeceğim her şey için tekrardan teşekkürler, saygılar.