• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanatta kanama

tsuyba

Yeni Üye
Merhaba. Birkaç gün önce şehir değişikliği yaptım yazlık için. Kuşum yolculukta oldukça rahat ve neşeliydi.eve vardığımızda kafesini yerleştirdim ve odanın içinde bir tur bile attı. Gece yanliz kaldı odasında. Fena bir çırpınma sesi ile uyandım. Koşarak baktım ve kuşun kanat bölgesinden kan damlıyor ve şok içindeydi. Biraz müdahale etmeye çalıştım ancak durmadı. Şu an aradan 2 gün geçti yarası iyileşiyor mu anlamıyorum ancak kan lekesi duruyor. Ucmada sıkıntı yasiyor kanat bölgesinde sanki kesmissin gibi tüy eksikliği var. Ve kuşum çok durgun halde. Biraz da sinirli... Ne yapmam gerekiyor?

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Yara kısmını görebilir miyiz. Birde videosunu ekleyin bir bakalım.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çırpınma kanat yaralanması olabiliyor. Kırık vs olmadığına eminseniz ve açık yarası varsa rif ampül alıp yaraya damlatabilirsiniz. Aktif bir yara yoksa müdahale etmenize gerek yok. İllaki acısı vardır onun içinde bir süre kanadını kullanamayabilir. Öncelikle kırık olmadığına emin olun. Kanat kök kırılması var mı onuda elinizle kontrol edip tüy kökü kaldı ise cımbız yardımı ile alabilirsiniz. Suyuna Gervit multivitamin eklemenizde de fayda var.