• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanatlar da oluşan tümör

cimennnn

Tutkulu
Herkese iyi akşamlar ben kuşların kanatlarında tümör oluşumu varsa bunu nasıl anlayabiliriz onu sormak istiyorum.
Benim kızımın kanadın da hafif bir çıkıntı var herhangi bir kızarıklık morluk şişlik vs yok ama orası boş tüyde çıkmıyor fotoğrafını çekmek istesem de o çıkıntılık vs belli olmadığı için çekmeye gerek duymadım ama isterseniz çekerim. Orada bir tümör oluşumu olma ihtimali var mıdır yoksa kanatlarda o tür hafif çıkıntı olması durum normal midir?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Fotoğraf ve ya streamble üzerinden videosunu yükleyip linkini burada paylaşın lütfen. Bu şekilde cevap vermek yanıltır.

cimennnn

Tutkulu
Biraz zor oldu baya cebelleştik hanımefendi ile ama sanırım başardık 😂
Video da altta beyaz duran şey bacağı kaçmaya çabalıyordu ben tutmaya çalışıyodum bu sefer bacağını dayadı parmağıma kaçmak için ondan öyle duruyo 😊

cimennnn

Tutkulu
Bunlar da fotoğraflarımız kanadı açıp gösterdiğim yer de hafif bir çıkıntı var

cimennnn

Tutkulu
Buda normal dururken ki fotoğrafı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuşun tam olarak sırtıda görünecek şekilde fotoğraf eklermisiniz

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kuş fiziki olarak normal durmuyor. Fazla yumurta yapmış olabilir mi? Uçması nasıl? Bahsettiğiniz kabartılar patlamayan tüy tüpleri olabilir. Bunlar bazen büyüyebildiği gibi sivilce tarzı bir tepeleme şeklinde de kalabiliyor. Sanırım kabartılar için yapılabilecek pek birşey yok. Büyürse operasyonla alınıyor. Düzenli olarak BT amin Forte suyuna katın ve ağzına devit 3 damlatın.

cimennnn

Tutkulu
Kuş fiziki olarak normal durmuyor. Fazla yumurta yapmış olabilir mi? Uçması nasıl? Bahsettiğiniz kabartılar patlamayan tüy tüpleri olabilir. Bunlar bazen büyüyebildiği gibi sivilce tarzı bir tepeleme şeklinde de kalabiliyor. Sanırım kabartılar için yapılabilecek pek birşey yok. Büyürse operasyonla alınıyor. Düzenli olarak BT amin Forte suyuna katın ve ağzına devit 3 damlatın.
Malesef kızımda fazla yumurtlamaya bağlı lipom oluştu veteriner hekim duruş bozukluğu vs sebebi ondan dolayı olduğu belirtti. Uçmalarımız kısa uçuşlar yapabiliyoruz uzun uçuşları ben havaya doğru atarsam uçabiliyor. Vitamin kullanımı da lipoma bağlı karaciğer yağlanması yapar dediği için vitaminde kullanamıyorum sadece veterinerin verdiği ilaçları kullanabiliyorum şuanlık.

Üst Alt