• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat ve kuyrukta elektrikli soba yanığı

Bilal07

Yeni Üye
Merhabalar. Sultan papağanımı 2 aylıkken sahiplendim . Sağlıklı bir kuştu. Eşim kuşumuzu Clear kepek şampuanı ile yıkamış ve üşümesin diye elektrikli sobayı yakmış. Kuş sobanın üstüne atlayınca hemen almasına rağmen kanat ve kuyruk tüyleri düştü. B vitamini Multi vitamin kullandık veterinere götürdüm fakat tüyler cansız çıkıp düşüyor. 1 yılda anca kuyruk kısmında 4 5 adet kalıcı uzun parlak tüyler çıktı fakat kanatlar çok cansız. Nasıl beslemeli nasıl takviyeler kullanmalıyım.Karaciger ve böbrekleri zarar veririm diye önüme geleni almak istemiyorum. Sizin gözle görür yarar sağladığınız şeyler nelerdi Veterinerlerden istediğim dönüşü alamadım.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba mümkün ise görebilir miyiz video ekler misiniz durumu görmeden yorum yapmak zayıf bilgi olur
1719403567095.png

Bilal07

Yeni Üye

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Kuşları şampuan ile yıkamayın. Kuş banyolukları var onları kullanın.

Tüyleri için bt amin forte kullanabilirsiniz.
Probiyotik olarak entrobac, multivitamin olarak gervit kullanıyorum ben.

Hakiki arı poleni bulabilirseniz onda bir çok vitamin mevcut, vitamin takviyeleri yerine onu kullanabilirsiniz, probiyotik olarakta çörek otu yağı kullanabilirsiniz isterseniz.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuşun beslenme düzeni nedir. Çekirdek ağarlıklı mı besleniyor . Genel olarakta çok sağlıklı durmuyor. Karaciğer sorunu olabilir. Dışkıları nasıl.

Bilal07

Yeni Üye
Kuşun beslenme düzeni nedir. Çekirdek ağarlıklı mı besleniyor . Genel olarakta çok sağlıklı durmuyor. Karaciğer sorunu olabilir. Dışkıları nasıl.
Çekirdegi ve dal darıyı azalttık çünkü seçerek yemeye başlamıştı. Dışkı yemeye başladı tüyleri yandıktan sonra kafesi her gün temiz tutmaya çalışıyorum arada unutuyor ama tunekte falan gordumu direk yiyor malesef. Beslenmeyi nasıl duzenlemeliyim.

Bilal07

Yeni Üye
Merhaba. Kuşları şampuan ile yıkamayın. Kuş banyolukları var onları kullanın.

Tüyleri için bt amin forte kullanabilirsiniz.
Probiyotik olarak entrobac, multivitamin olarak gervit kullanıyorum ben.

Hakiki arı poleni bulabilirseniz onda bir çok vitamin mevcut, vitamin takviyeleri yerine onu kullanabilirsiniz, probiyotik olarakta çörek otu yağı kullanabilirsiniz isterseniz.
Bugün araştırma yaparken entrobac ve BT amin Forte ye rastladım onunla beraber 5 adet daha takviye aldım onuda hemen ekliyorum. Sizce faydası olur mu tüyleri için . Tüyleri dökülünce uzun süre ötmedi. Babacık anne cici kuş mehter marşı gibi melodiler söylerdi . Yeni yeni ötmeye başladı tekrardan uçmasını mutlu olmasını çok istiyorum. Bu 7 takviyeyi kullanmam ağır gelir mi 1 aya yayılmış şekilde programda veriyorlar

Ekli dosyalar

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bugün araştırma yaparken entrobac ve BT amin Forte ye rastladım onunla beraber 5 adet daha takviye aldım onuda hemen ekliyorum. Sizce faydası olur mu tüyleri için . Tüyleri dökülünce uzun süre ötmedi. Babacık anne cici kuş mehter marşı gibi melodiler söylerdi . Yeni yeni ötmeye başladı tekrardan uçmasını mutlu olmasını çok istiyorum. Bu 7 takviyeyi kullanmam ağır gelir mi 1 aya yayılmış şekilde programda veriyorlar
Bence fazla hepsi. Gervit, bt amin forte, entrobac yeterli. Bunun dışında karaciğer koruyucuyu kullanabilirsiniz.

Üst Alt