• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat uçlarında kan toplanması

Oğluştv

Aktif Üye
Merhaba 1 hafta öncesine kadar kanatlarında birşey yoktu, henüz 4 aylık iki kanadında aynı noktada kan toplanmış, kurumuş kan değil inceledim derinin altında. Bir kaç tane de tüy kökü var henüz uzamamış kuşun geninde tüy hastalığı da yok aldığım yeri biliyorum. Nasıl tedavi edebilirim neden olabilir ?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Siyah olan yerler tüyün rengi mi yoksa kan mı olmuş?
Bazı tüy kökleri kanlı oluyor, onlardan birini çıkardıysa kanamış olabilir. Tüy yapısının daha sağlıklı olması için biotin kullanabilirsiniz.

Oğluştv

Aktif Üye
Tüyün rengi değil derinin altında birikmiş kan, iki kanadında eşit olması korkuttu biraz. Biotin bulmaya çalışacağım teşekkürler

Doğacı

Eski Forumcu
Yani kanat aralarında hafif kırmızı görünüm olabilir fakat bu fotoğraftaki normal görünmüyor,kanama olmuş ve kurumuş gibi.

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Çeviri Ekibi
Kanatlı uzmanına gitmenizi tavsiye ederim hocam hiç normal görünmüyor. Derinin altında demişsiniz ama dış kısımda da kanama olmuş mu anlayabildiniz mi veya hafifçe silmeyi denediniz mi? İki tarafta da eşit şekildeyse dış etkenlerden kaynaklı bir durum değil muhtemelen. Yakından muayene edilmesi çok daha iyi olur. Geçmiş olsun

Oğluştv

Aktif Üye
Kuşlarımı emanet bıraktığım için ancak teslim alıp detaylı bakabildim. Kanadı yıkayınca daha netleşti kurumuş kan değil üstte deri var ve derinin altındaki kanda kuru değil iki kanatta aynı. Yanlış uzayan tüyler var gibi takviye kullanıp bekleyecem şimdilik bakalım. Kanatlı uzmanı çevremde yok, veterinerim diyende benden az bilgili

Ekli dosyayı görüntüle 57077

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kuşlarımı emanet bıraktığım için ancak teslim alıp detaylı bakabildim. Kanadı yıkayınca daha netleşti kurumuş kan değil üstte deri var ve derinin altındaki kanda kuru değil iki kanatta aynı. Yanlış uzayan tüyler var gibi takviye kullanıp bekleyecem şimdilik bakalım. Kanatlı uzmanı çevremde yok, veterinerim diyende benden az bilgili

Çok geçmiş olsun tüğ dibi

Çok geçmiş olsun 🥹biotin takviyesi yapın lütfen, deri altı bakteri de var sanırım çürüme oluyor, rif kullanabilirsiniz, bakteriyi öldürür sıvı antibiyotik yanetkisi yoktur probiyotik ve Gervit-w de verin. Rif eczaneden alabilirsiniz günde 3-4 sefer uygulayın. Kulak pamuğu ile sürün 🥹🤲

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Çok geçmiş olsun 🥹biotin takviyesi yapın lütfen, deri altı bakteri de var sanırım çürüme oluyor, rif kullanabilirsiniz, bakteriyi öldürür sıvı antibiyotik yanetkisi yoktur probiyotik ve Gervit-w de verin. Rif eczaneden alabilirsiniz günde 3-4 sefer uygulayın. Kulak pamuğu ile sürün 🥹🤲

O tüyü çıkarın oradan daha da zarar vermesin

Oğluştv

Aktif Üye

Teşekkürler yarın ilk işim rif bulmak olacak yayılan birşeyse hemen önüne geçmek lazım umarım acı çekmeden atlatır

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence uzman birinin müdahelesi iyi olur 👍 oradaki telekler düzgün ve dikkatli çekilmesi lazım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, konuyu takip edenler için rif kullanmadan 2 gün öncesi ve şuanki halini atıyorum, tüyleri çekmemiz gerekir mi kendi haline bıraksak uzar mı ? Bundan sonraki süreç için fikirlerinizi bekliyorum

Ekli dosyayı görüntüle 57195Ekli dosyayı görüntüle 57196
Merhaba emeğinize sağlık Rif mükemmel sonuç vermiş. Çekebilirsiniz, rif e devam edin. Tüm bakteriyi de söküp atsın. Maşallah SüphanAllah çok güzel toparlamış😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba, konuyu takip edenler için rif kullanmadan 2 gün öncesi ve şuanki halini atıyorum, tüyleri çekmemiz gerekir mi kendi haline bıraksak uzar mı ? Bundan sonraki süreç için fikirlerinizi bekliyorum

Ekli dosyayı görüntüle 57195Ekli dosyayı görüntüle 57196
Tekrar sorun olabilir bu yüzden biotin Hobi nin var yada farklı markalarda. Bütçenize uygun az miktarda ama güvenilir bir marka alın lütfen. BtAmin forte de kullanın.
Minik can dostunuza ıspanak, yulaf,muz ve yumurta sarısı haşlayıp verin. Yumurta ve ıspanak da B7 ve H vitamini var, az az verin. Tüy yapısını düzeltir💓😊🤲

Oğluştv

Aktif Üye
Teşekkür ederim kullanmaya devam ediyoruz, diğer destek ürünlerini de almaya çalışacağım, sayenizde rifden haberimiz oldu doğru yönlendirmeniz için ne kadar teşekkür etsek az ☺😊 Umarım tekrar yaşamaz bu hastalığı yavru kuşumuz 🙂

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim kullanmaya devam ediyoruz, diğer destek ürünlerini de almaya çalışacağım, sayenizde rifden haberimiz oldu doğru yönlendirmeniz için ne kadar teşekkür etsek az ☺😊 Umarım tekrar yaşamaz bu hastalığı yavru kuşumuz 🙂
Çok geçmiş olsun, herşey minik can dostlarımız için 😊🤲rif i açık yaralar için, Allah vermesin aileniz içinde kullanabilirsiniz. Antibiyotik ve antibakteriyel biliyorsunuz, özellikle kesiklerde ve büyük yaralanma larda 2 günde tedavi eder iz bırakmaz. Gerek kalmasın, aklınızda kalsın😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Entrobac, Gervit-w, btAmin forte mutlaka temin edin. Mamaist.com dan Bölünmüş alabilirsiniz, bende ordan alıyorum ve sitemizin sponsoru mamaist.com. En güvenli site ve bütçeyi zorlamaz. 😊🤲tek kuşa aylarca gider

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Doğacı

Eski Forumcu
Üst Alt