• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kanat altında kanama

sultann

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba, 4-5 saat önce sultan papağanım kafestteyken bişeyden korkup bi anda çırpınıp kendini atmaya başladı. Holden sesini duydum. O sırada tüm kuyrukları gitmiş. Kanat altında baya kan var. Bi de hasar alan kanadını kaldırıp indirdiğinde sağlam kanadına göre titremeler gozlemledim. Kırılmış olabilir. Merkeze baya uzak bi yerde yaşadığım için once telefonla bi hekime danıştım sağ olsun çok ilgilendiler. videodan anladığı kadarıyla kanadında kırık olabileceğini söyledi sabah mutlaka kliniğe çağırdı. Ama tabi yolda ya da röntgende strese girebileceğini de belirtti. Bu risk var sonuçta. Normalde arabayı çok seven bi hayvan ama şu durumda stres olur mu bilemiyorum. Sorum şu, yarın hemen yol stresini göze alıp veterinere mi gitmeliyim yoksa bi iki gün gözlemleyip sakinleşmesini mi beklemeliyim. Benzer durum yaşamış olanlar vardır belki bi tavsiyede bulunmak isteyen olabilir diye buraya yazmak istedim20240817_222233.jpg.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba, 4-5 saat önce sultan papağanım kafestteyken bişeyden korkup bi anda çırpınıp kendini atmaya başladı. Holden sesini duydum. O sırada tüm kuyrukları gitmiş. Kanat altında baya kan var. Bi de hasar alan kanadını kaldırıp indirdiğinde sağlam kanadına göre titremeler gozlemledim. Kırılmış olabilir. Merkeze baya uzak bi yerde yaşadığım için once telefonla bi hekime danıştım sağ olsun çok ilgilendiler. videodan anladığı kadarıyla kanadında kırık olabileceğini söyledi sabah mutlaka kliniğe çağırdı. Ama tabi yolda ya da röntgende strese girebileceğini de belirtti. Bu risk var sonuçta. Normalde arabayı çok seven bi hayvan ama şu durumda stres olur mu bilemiyorum. Sorum şu, yarın hemen yol stresini göze alıp veterinere mi gitmeliyim yoksa bi iki gün gözlemleyip sakinleşmesini mi beklemeliyim. Benzer durum yaşamış olanlar vardır belki bi tavsiyede bulunmak isteyen olabilir diye buraya yazmak istedimEkli dosyayı görüntüle 67961.
Kırık tedavisini geciktirmemenizi tavsiye ederim tabiki bu tarz durumlarda maalesef ki stres çok önemli ve risk var. Kanadına hiç dokundunuz mu? Ağrı, ciyaklama, kaçma vb durum oldu mu? Kanadı oynatabiliyor mu? Yara için de rif ampul öneririm. Kanayan yere. Kulak çöpüyle günde 2-3 kez sürün. Kalanın agzini bantlayin serin yerde muhafaza edin ertesi günlerde kullanabilirsiniz.

sultann

Yeni Üye
Kırık tedavisini geciktirmemenizi tavsiye ederim tabiki bu tarz durumlarda maalesef ki stres çok önemli ve risk var. Kanadına hiç dokundunuz mu? Ağrı, ciyaklama, kaçma vb durum oldu mu? Kanadı oynatabiliyor mu? Yara için de rif ampul öneririm. Kanayan yere. Kulak çöpüyle günde 2-3 kez sürün. Kalanın agzini bantlayin serin yerde muhafaza edin ertesi günlerde kullanabilirsiniz.
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Hayır kanadına hiç dokunmadım. Olayın hemen akabinde uçmaya calisip tekrar düşmesinden korkup kafesinden çıkarmadım hiç. Kanadını kaldırabiliyor hatta altındaki tüyleri temizliyor ama kanadını indirince diğer kanada göre titreme oluyor bi kaç saniye.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim. Hayır kanadına hiç dokunmadım. Olayın hemen akabinde uçmaya calisip tekrar düşmesinden korkup kafesinden çıkarmadım hiç. Kanadını kaldırabiliyor hatta altındaki tüyleri temizliyor ama kanadını indirince diğer kanada göre titreme oluyor bi kaç saniye.
İncitmiş de olabilir tabi en iyi yöntem röntgen. Strese sebebiyet verebilir doğru ama son karar sizin 🙏

Üst Alt